SBS Wirmo juhli Suomen Cupin pikkufinaalissa

Suomen Cupin pikkufinaalissa mynämäkeläinen SBS Wirmo kukisti Jokerit jatkoaikatrillerissä.

Naisten Suomen Cupin pikkufinaalissa tammikuun lopulla kohtasivat pisimmälle edenneet 1.-4. divisioonan joukkueet. Tittelistä kisasivat Divarijoukkueet SBS Wirmo ja Jokerit.

Pikkufinaali pelattiin Wirmon kotiareenalla HaNi-hallissa Mynämäellä reilun 200 katsojan edessä. Kotiyleisön riemuksi jännittävien vaiheiden jälkeen Wirmo selvitti ottelun 5-4-jatkoaikavoitolla menetettyään ensin kahden maalin johdon, mutta kirittyään 4-4-lukemiin reilu kuusi minuuttia ennen varsinaista peliaikaa. Jatkoajan 11. minuutilla ratkaisun Wirmolle viimeisteli Susanna Haapakka. Sankareihin kuului myös tasoitus- ja voittomaalit syöttänyt Tessa Pietilä.

Jokerit oli pikkufinaaliin lievä ennakkosuosikki. Helsinkiläisseura porskuttaa Divarissa tappioitta, Wirmon ollessa kolmantena. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen marraskuun loppupuolella oli tosin ääritasainen. Sen Jokerit vei rangaistuslaukauskisan jälkeen. Pikkufinaalissa osat vaihtuivat.

– Ympäripyöreä kamppailu, joka olisi voinut päättyä kummalle vaan. Jatkoajalla oltiin ehkä hiukan parempijalkainen. Tyytyväinen pitää olla omien esitykseen, ja etenkin siihen, että noustiin viimeisessä erässä vielä peliin mukaan. Jokerit on meitä rutinoituneempi joukkue ja ollut Divarissa lyömätön, kertoo Wirmon valmentaja Juha-Matti Henriksson.

Wirmon tie Cupissa päättyi kolmannelle kierrokselle, kun vastaan tuli F-liigan FBC Loisto. Wirmo haastoi pitkään sarjaporrasta ylempänä pelaavaa Loistoa ja johti peliä aina 46. minuutille saakka. Sitten paikallisvastus iski neljästi ja otti puolivälieräpaikan luvuin 2-5.

Suomen Cupin merkityksestä kilpailuna Henrikssonilla on hyvää sanottavaa. Vaivanpalkkaa pikkufinaalin voitosta seuran kassaan kilahti tuhat euroa.

– Kauden alussa Cupissa saatiin sopivan tasaisia pelejä, kun kohtasimme Divarin Nystarsin ja Pirkat. Se antoi kuvaa, missä me mennään. Paikka pikkufinaaliin nähtiin selkeänä mahdollisuutena, ja oli hieno juttu, että sinne selvittiin. Pikkufinaali on kiva porkkana kesken kauden. Yksittäiseen panosotteluun saa hyvän latauksen ja voitto antaa itseluottamusta ajatellen seuraavaa tavoitetta keväämmällä, kun F-liigakarsinnat alkavat. Ja jokainen eurokin tulee tarpeeseen, tulee se sitten mistä hyvänsä, Henriksson listaa.

Pikkufinaalin voitto ei ole Wirmolle ensimmäinen. Kaksi vuotta sitten nimellä – tuolloin nimellä SBS Wirmo Akatemia – joukkue eteni Cupissa peräti puolivälieriin eli kahdeksan joukkoon saakka pelatessaan 3. divisioonassa. Matkalla kaatui F-liiga B:ssä pelannut O2-Jyväskylässä ja pikkufinaalissa saman seuran 2. joukkue.

Wirmon tie on johtanut alueellisista sarjoista valtakunnalliseen Divariin, jossa se kamppailee sarjan kakkospaikasta Pirkkain kanssa. Jäljellä 18 ottelun runkosarjaa on viisi ottelua.  Sen jälkeen tie vie F-liigakarsintaan. Wirmon joukkue koostuu käytännössä 2000-2006 syntyneistä ja rosterissa on paljon oman seuran kasvatteja.

– Sanotaan näin, että nousu F-liigaan ei ole meille pakkomielle, mutta ei myöskään jarrutella. Maksimit tehdään, mutta jos ei nousta, yritetään entistä kovemmin ensi kaudella, valmentaja tiivistää.

Suomen Cupista vielä. Hyvistä kokemuksista lienee siis selvää, että Wirmo nähdään Suomen Cupissa ensi kaudellakin.

– Totta kai. Ilman muuta, Henriksson päättää

SBS Wirmo Kouvolan Lakritsi Suomen Cupissa

1. kierros 26.8. (turnausmuotoinen)
Wirmo – SB Naantali (2. div.) 6-2
Wirmo – Nystars (Divari) 3-2 rl.

2. kierros 10.9. (turnausmuotoinen)
Wirmo – Jymy (2. div) 7-2
Wirmo – Pirkat (Divari) 4-0

3. kierros 11.10.
Wirmo – FBC Loisto (F-liiga) 2-5

Pikkufinaali 27.1.
SBS Wirmo – Jokerit 5-4 ja.

Kuva: SBS Wirmo

Jaa artikkeli