Classic nousi kolmen maalin takaa ja puolustaa huomenna TEHO Sport Suomen Cupin mestaruutta

Salibandyn Suomen Cupin hallitseva mestari Classic pelaa pokaalista myös huomenna kaadettuaan keskipäivän välierässä Nokian KrP:n 7-6. Kauden molemmat keskinäiset F-liigakohtaamiset hävinnyt Classic oli pahimmillaan kolme maalia tappiolla. Toisessa semifinaalissa kohtaavat iltapäivällä OLS ja M-Team.

Värikäs avauserä oli kolmivaiheinen, kun Classic hallitsi alkua ja meni johtoon, mutta KrP:n tasoituksen jälkeen Classicin Janne Lammisen 2+2 minuutin jäähy ja joukkueen perään ottama kakkonen väärästä vaihdosta siirsivät otteen nokialaisille. Kaksikko Mikko LaaksoJoonatan Kovanen iski kahdesti ylivoimalla, ja perään Juuso Ahola nosti kakkospallosta jo 4-1. Sitten oli taas Classicin vuoro: Eemeli Salin ja Ville Lastikka nostivat tamperelaiset maalin päähän. Toinen erä näki ensin kaksi ylivoimamaalia Albert Koskisen ensin tasoittaessa ja sitten Joona Rantalan kiskaistessa KrP:n uudelleen johtoon, mutta toiselle tauolle mentiin taas tasoissa parhaalle tontille täysin vapaaksi unohtuneen Janne Lammisen sivallettua 5-5.

Pitkän maalittoman pätkän jälkeen osuttiin ratkaisumaalit kolmannen erän kääntyessä lopulleen. Ville Lastikka kiskaisi peittäneen pelaajan jalkojen välistä Classicin edelle, ja heti aloituksen jälkeen Sami Johansson nappasi pallon upottaen takayläkulmaan 7-5. KrP alkoi välittömästi vetää maalivahti Kaapo Kettusta penkille, ja prässi tuijotti Nico Jonaesonin kavennuksen muttei kaivattua tasoitusta.

– Aika intensiivinen vääntö, jossa oli välillä väsymystäkin ja kolmannessa erässä osittain koohotusta mutta saatiin kairattua se voitto, Ville Lastikka mietti Ylen haastattelussa.
– Niitä ei ole KrP:tä vastaan liikaa tullut tälle kaudelle ja oli kiva nähdä, että pystytään siihen edelleen.
Lastikka ei nähnyt Classicin kokeneen taannoisen seurajoukkueiden Champions Cup -turnauksen jälkeen minkäänlaista ulospuhallusta.
– Se oli meille pikemminkin uskonluontiturnaus, jossa nähtiin, että pystytään edelleen hyvään peliin vaikka alkukausi liigassa on ollut vaikeampaa, ja nyt on saatu myös lisää pelaajia takaisin kokoonpanoon.

Juha Hautakankaan ottelukuviin

Classic on voittanut viimeisimmistä viidestä Suomen Cupin mestaruudesta neljä. Nokian KrP on ollut finaalissa kahdesti mutta hävinnyt ne SPV:lle ja Classicille.

Loppuottelu pelataan Hämeenlinnan Loimua Areenalla sunnuntaina klo 17.

Salibandya, Hämeenlinna

Suomen Cupin miesten välierä

Classic–Nokian KrP 7-6 (3-4, 2-1, 2-1)

1. erä: 3.24 Eemeli Salin (Nico Salo ) 1-0, 9.22 Joonatan Kovanen (Mikko Laakso) 1-1, 15.10 Mikko Laakso (Kovanen) 1-2, 15.54 Kovanen (Laakso) 1-3 yv, 16.26 Juuso Ahola (Valtteri Viitakoski) 1-4, 18.46 Salin (Janne Lamminen) 2-4, 19.35 Ville Lastikka (Alpo Laitila) 3-4.
2. erä: 27.44 Albert Koskinen (Mikko Leikkanen) 4-4 yv, 29.45 Joona Rantala (Nico Jonaeson) 4-5 yv, 30.48 Janne Lamminen (Eetu Sikkinen) 5-5.
3. erä: 54.33 Lastikka (Toni Salminen) 6-5, 54.40 Sami Johansson 7-5, 57.58 Jonaeson (Kovanen) 7-6 im.