O2-Jyväskylä II vei TEHO Sport Suomen Cupin naisten pikkufinaalin

TEHO Sport Suomen Cupin naisten pikkufinaalin voittoa juhlii O2-Jyväskylä II, joka löi iltapäivän aluksi Hämeenlinnan Elenia Areenalla AFC Campuksen 8-3.

O2-Jyväskylä II sai voitollaan balsamia vuoden takaisille haavoille, jolloin se kärsi samaisessa titteliottelussa kirvelevän 4-7-tappion SBS Wirmo Akatemialle.

Tälläkin kertaa finaalivastus oli Varsinais-Suomesta. Kamppailussa oli myös pienoista hegemoniaottelun tuntua sillä AFC Campus johtaa naisten 1. divisioonan B-lohkoa ja O2-Jyväskylä II puolestaan C-lohkoa. Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo Suomen Cupin turnausmuotoisella 2. kierroksella. Silloin jyväskyläläiset olivat vahvempia 2-0.

– Kyllä tämä mestaruus maistuu hyvälle, kun viime vuonna hävittiin ja 1. divisioonasta emme voi nousta, kun seuran ykkösjoukkue on jo F-liigassa O2-Jyväskylä II:n kapteeni Merja Nybacka tunnelmoi voittoa pokaali kainalossa.

– Jollain tapaa vastustaja oli tiedossa ja kiva oli ottaa mittaa naapurilohkon joukkuetta vastaan. Peli meni pelisuunnitelman mukaan sikäli kuin sellaista meillä on. Numeroiden valossa lopputulos oli pieni yllätys. Alussa oli vielä tasaisempaa, mutta lopulta osoitimme olevamme voiton ja mestaruuden arvoisia.

Kapteeni paljastaa samalla, että joukkueella ei ole varsinaista valmentajaa, vaan kolmesta pelaajasta koostuva valmennustrio.

– Se järjestely on toiminut ihan hyvin, mutta tänään meillä oli poikkeuksellisesti miesten edustusjoukkueen valmentaja (Ismo Nybacka) lainassa, kun oli näin tärkeä ottelu. Ja saattaa tässä joku muukin yhteys löytyä, hän naurahtaa ja jatkaa:

– Ja pidetään huoli, että pokaali pääsee ulkoilemaan.

AFC Campus pysyi mukana vielä avauserän, jonka keskisuomalaiset veivät maalin marginaalilla 3-2. Toisessa eroa alkoi syntyä, kun Johanna Väliaho ja kahdesti osunut Mari Tuppurainen muuttivat lukemiksi jo 6-2. Päätösjaksolla O2-Jyväskylä karkasi jo 8–2-johtoon ennen Campuksen kolmatta maalia.

O2-Jyväskylän tehokkaimmat olivat Mari Tuppurainen ja Johanna Väliaho, joista kumpikin iski kaksi maalia ja syötti kaksi. AFC Campuksen kaikki kolme maalia teki Mari Kemppainen.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

Suomen Cupin naisten pikkufinaali

O2-Jyväskylä II–AFC Campus 8-3 (3-2, 3-0, 2-1)

1. erä: 0.31 Tiina Heikkilä (Mari Tuppurainen) 1-0, 3.04 Mari Kemppainen (Olivia Välimäki) 1-1, 3.47 Heikkilä (Johanna Väliaho) 2-1, 10.25 Tiia Hattara (Merja Nybacka) 3-1, 14.23 Kemppainen 3-2.
2. erä: 20.16 Väliaho (Tuppurainen) 4-2, 30.30 Tuppurainen (Väliaho) 5-2, 34.45 Tuppurainen (Laura Lahtinen) 6-2.
3. erä: 40.24 Väliaho (Piia Niemi) 7-2 yv, 46.18 Hattara (Nybacka) 8-2, 50.01 Kemppainen (Saana Lenkkeri) 8-3.

Torjunnat:
Hanna-Leena Räsälä O2-Jyväskylä 7+5+6=18,
Outi Mäntylä ACF Campus 8+6+10=24.

Jäähyt: O2-Jyväskylä 2 min, AFC Campus 2 min.

Erotuomarit: Maarit Kettunen ja Tuukka Pohjonen.

Yleisöä: 98.

Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli