Classic jaksoi puoli peliä – TPS selvin lukemin TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin

TPS nappasi ensimmäisenä paikan salibandyn naisten Suomen Cupin huomiseen finaaliin, kun se kaatoi perjantain ensimmäisessä välierässä Classicin maalein 5-1. Toisen paikan ratkovat klo 21 alkavassa ottelussa SB-Pro ja EräViikingit.

F-liigassa kauden kaikki ottelunsa voittanut TPS lähti Hämeenlinnassa pelattavan loppuhuipennuksen välierään selvänä suosikkina, mutta Classic haastoi erinomaisesti etenkin avauserässä, jossa turkulaiset vielä hiukan haparoivat. Se näkyi myös tulostaululla, kun Suvi Hämäläinen syötti vauhtiin Alisa Pölläselle ja tämän laukaus poikkiliikkeestä suhahti TPS-maalin alakulmaan. Laura Rantanen kuitenkin tasoitti heti toisen erän avausvaihdossa, ja erän edetessä ote siirtyi yhä selvemmin ennakkosuosikille, kun Classicin pallolliset vaihdot jäivät TPS-prässissä kovin lyhyiksi.

Mainiosti torjuneen maalivahtinsa Juulia Katajan johdolla Classic selviytyi toiselle tauolle tasalukemissa, mutta kolmannessa TPS onnistui. Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Seraina Fitzi lakaisi johtomaalin vasemmalle syvään nousseen puolustaja Emilia Pietilän syötöstä, ja perään Laura Rantanen iski jo 3-1 Milla Nordlundin puolustajalta ryöstämästä pallosta. Classic ei ehtinyt edes aloittaa loppukiriä, kun Laura Rantanen karkasi nostamaan maalivahti Noora Vuorelan avausheitosta kolmannen osumansa. Loppunumerot sai vielä työntää Sofia Leino ilmaisesta pallosta tyhjiin.

– Ei tullut helpolla tänään, Classic oli pelipäällä ja saatiin vääntää tosissamme ennen kuin saatiin maalihanat auki, maalivahti Noora Vuorela kehaisi vastustajaa Ylen haastattelussa.
– Maalissa oli aika vaikeaa, ei hirveästi hommia kun puolustettiin hyvin, mutta sieltä tuli taitavien pelaajien yksittäisiä vastahyökkäyksiä joiden takia piti olla koko ajan hereillä.

TPS:n päävalmentaja Aki Vilander harmitteli huonoa alkua mutta kiitti nousujohteista esitystä.
– Tosi heikko aloitus meiltä, pallo kanssa huolimatonta vaikka silläkin saatiin aika paljon paikkoja. Toinen erä jo selkeästi nousujohteinen vaikka maalit jäivät vielä tekemättä. Monesti tällä kaudella kolmas erä on ollut meiltä paras ja niin nytkin, siinä ei naapurilla montaa paikkaa ollut. Nyt tutkitaan kotimatkalla, kumpaa vastaan huomenna finaalissa pelataan ja lähdetään siinä esittämään alusta asti omaa raikasta peliä, Vilander suunnitteli.

TPS pelasi Cupin loppuottelussa myös viime vuonna, jolloin se taipui PSS:lle jatkoajalla 2-3.

Esa Takalon ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

Naisten Suomen Cupin välierä

Classic–TPS 1-5 (1-0, 0-1, 0-4)

1. erä: 8.55 Alisa Pöllänen (Suvi Hämäläinen) 1-0.
2. erä: 20.11 Laura Rantanen (Milla Nordlund) 1-1.
3. erä: 40.51 Seraina Fitzi (Emilia Pietilä) 1-2, 45.24 Rantanen (Nordlund) 1-3, 56.00 Rantanen (Noora Vuorela) 1-4, 57.44 Sofia Leino 1-5 tm,

Torjunnat:
Juulia Kataja Classic 5+4+4=13,
Noora Vuorela TPS 5+4+2=11.

Jäähyt: Classic 2 min, TPS 2 min.

Erotuomarit: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka.

Yleisöä: 272.

Kuvat: Esa Takalo

Ottelun maalikooste

Jaa artikkeli