TorneoPal

Tämä on jatkossa uuden palvelumme infosivu. Päivitetty viimeksi: 09.03.2023

Kirjautumiset: Palvelusivusto | Tulospalvelu 2023-24
Uuden TorneoPal Palvelusivuston tunnukset toimitetaan seurojen pääkäyttäjille viimeistään huhtikuussa. Katso tästä seuranne toimenpiteet ennen uuden palvelun käyttöönottoa!

Uutiset ja tiedotteetOhjeetWebinaarit & koulutukset | Kysymyksiä & vastauksia


Tiedotteet

28.02.2023 | TIEDOTE

Siirrymme TorneoPaliin – Tässä ensimmäiset toimenpiteet seurallenne

Salibandyliitto siirtyy käyttämään sarja- ja tulospalveluhallinnassa TorneoPalin järjestelmiä kaudesta 2023-24 alkaen. Vastaavaa palvelua muista suurista lajeista käyttävät jo ennestään mm. jalkapallo, koripallo ja lentopallo.

Salibandyliitto jatkaa termin Palvelusivusto käyttämistä myös jatkossa. Uudella TorneoPalin Palvelusivustolla seurat ja joukkueet voivat tuttuun tapaan hallinnoida asioitaan, esim. yhteyshenkilöitä, edustusoikeuksia, joukkueiden kokoonpanoja ja laskuja.

Vanha Palvelusivusto ja Tilastopalvelu sulkeutuvat kuluvan kauden päätteeksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että huhti-/toukokuun aikana avaamme jäsenseuroillemme kirjautumisen uuteen Palvelusivustoon ja palveluiden kirjautumisosoitteet muuttuvat. Uuden Palvelusivuston löytää jatkossa osoitteesta: palvelusivusto.salibandy.fi

Tärkeää! Tehkää nämä toimenpiteet seurassanne 15.3. mennessä:
1) Poistakaa nykyiseltä palvelusivustolta (palvelusivusto.fi/fb) seuranne ylimääräiset yhteyshenkilöt (yhteyshenkilö -rooli) eli jättäkää jäljelle vain yksi yhteyshenkilö -> Tästä henkilöstä tulee uudella Palvelusivustolla seuranne pääkäyttäjä ja hän voi jatkossa itsenäisesti luoda seurallenne alikäyttäjiä.

2) Varmistakaa, että jäljelle jäävällä yhteyshenkilöllä on sportti-id eli Suomisportissa luotu profiili. Kirjautuminen uudelle Palvelusivustolle tapahtuu jatkossa sportti-id:llä.

3) Osallistukaa uuden Palvelusivuston etäkoulutukseen tiistaina 4.4. klo 18. (Huom! ennakkoilmoittautuminen*)

4) Tutustukaa uuden järjestelmän infosivuihin osoitteessa: salibandy.fi/torneopal

*Uuteen järjestelmään siirtymistä käsittelevä koulutus järjestetään jäsenseurojemme pääkäyttäjille tiistaina 4.4. klo 18-19 Zoom/Teams-etäkoulutuksena ja siihen pitää seurakäyttäjätunnuksilla ennakkoilmoittautua täällä. Koulutuksessa kerromme seuran näkökulmasta uuden järjestelmän käytöstä ja vastaamme kysymyksiin. Koulutuksesta on tulossa myös tallenne.

<< paluu sivun alkuun

21.02.2023 | TIEDOTE

1.5.2023 alkaen Salibandyliitto siirtyy käyttämään sarja- ja tulospalveluhallinnassa TorneoPalin järjestelmiä. Vastaavaa palvelua muista suurista lajeista käyttävät jo ennestään mm. jalkapallo, koripallo ja lentopallo.

Vanhat Nodeonin järjestelmät sulkeutuvat 31.5.2023 mennessä (Palvelusivusto, Tilastopalvelu,  näiden rajapinnat ja salibandyn tilasto-api). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että huhti/toukokuun aikana seurojen ja joukkueiden kirjautuminen muuttuu, ja siitä tiedotamme seurojen pääkäyttäjiä mahdollisimman pian. Lisäksi kaikki rajapintoja tai tilasto-apia käyttäneet joutuvat tekemään uuden rajapintatoimittajan (TorneoPal) mukaiset asetukset. Kaikki kauden 2023-24 toiminnot tehdään siis TorneoPalissa.

Salibandyliitto jatkaa termin Palvelusivusto käyttämistä myös jatkossa. Uudella TorneoPalin Palvelusivustolla seurat ja joukkueet voivat tuttuun tapaan hallinnoida asioitaan, esim. edustusoikeuksia, joukkueiden kokoonpanoja ja laskuja. Tavoitteena on toteuttaa toiminnot helppokäyttöisiksi ja vastaamaan mahdollisimman paljon edellisen järjestelmän tuttuja toimintoja. Palvelusivuston löytää jatkossa osoitteesta: palvelusivusto.salibandy.fi

Uuteen Palvelusivustoon on kevään, kesän ja syksyn aikana luvassa koulutuksia ja tietoiskuja seura- ja joukkueväelle. Teemme myös kirjalliset ohjeet järjestelmässä olevista eri toiminnoista. Uudessa palvelussa on tarjolla paljon uusia työkaluja ja ominaisuuksia, jotka helpottavat päivittäisten asioiden hoitamista. Siirrämme mm. viimeisetkin edustusoikeuksien ”paperilomakkeet” sähköisiksi, selkeytämme taloudenhallintaa yhdistämällä eri alustojen laskudataa, mahdollistamme e-laskutuksen ja lisäämme uusia maksutoimintoja. Palveluun kirjautumista uudistetaan merkittävästi ottamalla käyttöön Suomisport tunnuksella kirjautuminen. Lisäksi koko liiton kurinpitoprosessi tullaan jatkossa hoitamaan sähköisesti.

Tilastopuolella käyttöön otetaan varmatoimisempi TorneoPalin tulospalvelu. Luvassa on myös entistä enemmän tilastoja ja dataa. Merkittävin parannus tulee olemaan se, että uusi tilastointijärjestelmä ei enää käytä javaa. Näin ollen sähköisen ottelupöytäkirjan pitäminen onnistuu myös vanhemmilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla, hätätilassa myös kännykällä. Suosittelemme jatkossakin tilastointiin läppäriä, mutta nyt siis myös tablettia. Uusi tulospalvelu löytyy osoitteesta: tulospalvelu.salibandy.fi

Kuten edellä mainittu, seuroille ja joukkueille on tulossa paljon koulutuksia ja tietoiskuja uusista toiminnoista, onhan kyseessä suurin uudistuksemme kymmeneen vuoteen. Kontaktoimme erikseen myös yhteistyökumppanimme, jotka käyttävät mediarajapintaamme ja tilasto-apia käyttäville seuroillemme lanseeraamme myöhemmin uuden, personoidumman seurarajapinnan.

Lupauksemme kaikille käyttäjillemme on entistä selkeämpi, monipuolisempi, varmatoimisempi ja helppokäyttöisempi palvelu.

Viimeisimmät tiedotteet ja ohjeet löytyvät osoitteesta: salibandy.fi/torneopal

Uusi Palvelusivusto avataan kaudelle 2023-24 perustoiminnoilla, kuten sarjoihin ilmoittautuminen. Uusia työkaluja ja palveluita avataan tämän jälkeen ns. kiireellisyysjärjestyksessä, esim. pelaajasiirtotyökalu avataan pelaajasiirtokauden alkuun mennessä.

<< paluu sivun alkuun

Ohjeet

Kirjallista ohjemateriaalia Palvelusivuston käytöstä on tulossa huhtikuun aikana. Tulospalvelun ohjemateriaali valmistuu asteittain kevään ja kesän aikana.

<< paluu sivun alkuun

Webinaarit ja koulutukset

Tiistai 04.04.2023 – Seurojen pääkäyttäjäkoulutus

 • ennakkoilmoittautuminen vaaditaan Suomisportin seurakäyttäjäkoulutuksilla.
 • tallenne julkaistaan koulutuksen jälkeen.

<< paluu sivun alkuun

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Uusi TorneoPalin alustalla toimiva palvelusivusto otetaan käyttöön kun sarjailmoittautumiset kaudelle 2023-24 alkavat. Toimitamme kirjautumisohjeet kaikille jäsenseurojemme pääkäyttäjille.

  Uudistettu tulospalvelu puolestaan otetaan käyttöön 1.5.2023 alkaen. Uuden kauden sarjaohjelmia julkaistaan samassa aikataulussa kuten ennenkin.

 • Jokaisella Salibandyliiton jäsenseuralla on yksi pääkäyttäjä. Hän voi lisätä haluamansa määrän alikäyttäjiä, sekä seuralle että sen joukkueille. Satunnaisille toimijoille, kuten vaikkapa vastuuturnauksen toimitsijat, voidaan tarvittaessa avata turnauskohtaisia tunnuksia.

 • Ei. Pelipassien myyntikanavana säilyy Suomisport palvelu. Pelipassien tiedot siirtyvät reaaliajassa sarjahallintaan, kuten vanhassakin järjestelmässä.

 • Hyvin moneen asiaan on tulossa parannuksia. Tässä niistä muutama: Seuran arkisten asioiden hallinnointi helpottuu ja monipuolistuu kun otamme käyttöön entistä enemmän sähköisiä työkaluja. Palveluun kirjautumisessa ei tarvitse muistella useita eri salasanoja, vaan palveluun oikeutetut käyttäjät tunnistetaan Suomisport palvelussa. Satunnaistoimijoille, kuten vaikkapa toimitsijat, voidaan luoda kertakäyttötunnuksia, jne. Tilastoinnissa ei enää tarvitse asennella javaa ja tilastointi onnistuu siten myös hieman vanhemmilla koneilla, tai miksei vaikkapa tabletilla tai hätätilassa kännykällä. Ulospäin pystytään näyttämään monipuolisempaa tilastodataa ja seuroille voidaan avata personoituja tilastorajapintoja.

 • Vanha tulospalvelumme on toteutettu ns. rajapinnoilla, eli tilastolähteestä on haettu dataa ja esitetty se liiton omassa tulospalvelussa. Tämä on aiheuttanut useita pullonkauloja ja pahimmillaan palvelu on ruuhkautunut ja lopulta kaatunut.

  Uudessa tulospalvelussa tukkoisat välivaiheet poistetaan eli tulospalvelun dataa esitetään siellä missä sitä tuotetaankin. Palvelimia hallinnoi suoraan järjestelmän omistaja ja kovien kävijäpiikkien kohdalla lisää tehoa saadaan lisättyä nopeammin.

 • Eivät. Jatkamme edelleen erotuomariasioissa Sbet-palvelun käyttämistä.

  Sbet-palvelussa muodostuvat erotuomaripalkkiolaskut sen sijaan voidaan tuoda uudelle Palvelusivustolle, eli kaikki seuran sarjatoimintaan liittyvät laskut löytyvät jatkossa yhdestä paikasta.

 • Jatkamme termin Palvelusivusto käyttämistä edelleen, vaikka alusta vaihtuu uudeksi. Palvelusivusto on siis se paikka, jossa Salibandyliitto hallinnoi sarjatoimintaansa ja jäsenseurat pyörittävät salibandyyn liittyviä asioitaan, kuten vaikkapa edustusoikeuksia.

  Uuden Palvelusivuston löytää jatkossa osoitteesta: palvelusivusto.salibandy.fi

  Jatkamme myös termin tulospalvelu käyttämistä. Uusi, TorneoPal alustalta toimiva tulospalvelu löytyy jatkossa osoitteesta: tulospalvelu.salibandy.fi

 • Toimitsijoilta ei edellytetä sportti-id kirjautumista. Toimitsijat käyttävät joukkuekohtaisia, ottelukohtaisia tai turnauskohtaisia kirjautumiskoodeja.

  Kaikki kirjautumiset ovat salattuja ja salasanat hash-koodattuja.

 • Toimitsijoille on myöhemmin tulossa demo ja paljon erilaista ohjemateriaalia.

 • Säilyy. Jokaisella Salibandyliiton jäsenseuralla on vastakin oikeus käyttää TorneoPal turnaushallintaa omissa harjoitusturnauksissaan, tms. Lisätietoja: asiakaspalvelu@salibandy.fi

 • Fliigan tulospalvelu siirtyy myös käyttämään TorneoPal alustaa ja se toteutetaan edelliskausien tapaan omana palvelunaan, eli miesten ja naisten liigoilla on oma tulospalvelunsa. Tarkemmasta tiedottamisesta vastaa Fliiga.com

 • Kyllä siirretään.