TorneoPal info

TorneoPal on kaudesta 2023-24 alkaen Salibandyliiton uusi sarjatoiminnanhallinta-, tilastointi ja tulospalvelujärjestelmä.

Linkit: Palvelusivusto | Tulospalvelu 2023-24

Uutiset ja tiedotteetOhjeet | Infotilaisuudet & koulutukset | Kysymyksiä & vastauksia


Tiedotteet

20.02.2024 | TIEDOTE

Sähköisen ottelupöytäkirjan pitkä ohjevideo (kesto n. 40 min.) on päivitetty ja kirjanmerkit lisätty. Lyhyet ohjevideot on myös käyty läpi ja päivitetty. Ohjevideot löytyvät mm. täältä.

<< paluu sivun alkuun

25.01.2024 | TIEDOTE

Salibandyliiton jäsenseurojen jäsenmaksu 2024 laskutetaan helmikuun alussa, tuttuun tapaan Palvelusivuston kautta, eli lasku toimitetaan seuralle samaan tapaan kuin sarjalaskutkin. Lisätietoja liiton asiakaspalvelusta.

<< paluu sivun alkuun

10.01.2024 | TIEDOTE

Ottelupöytäkirjaan on tullut pieniä muutoksia erän ja ottelun päättämiseen. Erän loppuminen pitää nyt kuitata ”Lopeta erä” -painikkeesta ja ottelun loppuminen pitää kuitata erillisessä ”Päätösvihellys” -ikkunassa. Ohjetta on päivitetty näiltä osin. Muutokset liittyvät siihen, että sarjoissa, joita seurataan muissa medioissa, esim. yhteistyötahojen järjestelmissä, erien päätöstiedot ja erien tilastot ovat heti saatavilla, eli jatkossa ei siis tarvitse odotella, että erotuomarit ovat kuitanneet pöytäkirjan.

<< paluu sivun alkuun

22.12.2023 | TIEDOTE

Palvelusivuston seuran laskut -sivu on uudistunut. Nyt sivulta näkee sarjalaskujen lisäksi myös muut seuraan kohdistuvat laskut, esim. erotuomaripalkkiolaskut. Lisäksi sivulta näkee mahdolliset hyvityslaskut. Sivua kehitetään vielä jatkossa mm. ulkoasun osalta.

<< paluu sivun alkuun

29.11.2023 | TIEDOTE

Seurakäyttäjät voivat nyt omatoimisesti ladata kirjaamismaksujen kuitteja (.pdf) Palvelusivustolla. Kuitti painike tulee näkyviin kun avaa hakemuksen / kirjauksen, esim. pelaajasiirron. Tämän lisäksi VismaPay toimittaa edelleen kirjanpitokelpoisen kuitin sähköpostilla, heti maksutapahtuman jälkeen.

<< paluu sivun alkuun

21.11.2023 | TIEDOTE

Mikäli rinnakkaisedustus halutaan päättää ennen kauden loppua, se on nyt mahdollista tehdä 1.2. saakka. Ilmoituksen kirjaa pelaajan edustusoikeuden omaava seura ja siitä tulee suorittaa 30 euron kirjaamismaksu. Päättämisestä on valmistunut erillinen ohje.

<< paluu sivun alkuun

15.11.2023 | TIEDOTE

Pöytäkirjan ohjetta on tarkennettu hieman mm. pelirangaistusten, maalien kirjaamisen ja pöytäkirjan päättämisen osalta. Tällä hetkellä menossa on ohjeen versio 1.7.

<< paluu sivun alkuun

03.11.2023 | TIEDOTE

Pienimpien junioreiden otteluihin voidaan nyt kirjata pelkkä lopputulos. Tähän on tehty erillinen ohje.

Sähköisen ottelupöytäkirjan ohje puolestaan on päivittynyt maalivahtitilastojen osalta. Jatkossa mv-tilastot (torjunnat / päästetyt maalit) löytyvät pöytäkirjassa omalta välilehdeltään ja niiden muokkaaminen ottelun aikana on aiempaa helpompaa & selkeämpää.

<< paluu sivun alkuun

17.10.2023 | TIEDOTE

Olemme julkaisseet sarjan lyhyitä 2-5 min mittaisia sähköisen ottelupöytäkirjan ohjevideoita. Videoilla käydään läpi tavanomaisimmat pöytäkirjan tekemisen vaiheet sekä mm. yhteysongelman korjaaminen. Löydät videot ohjeista ja tästä Sharepoint -osoitteesta.

<< paluu sivun alkuun

11.10.2023 | TIEDOTE

RL-kilpailun ns. voittavan maalin tallentamistapaa on muutettu. Kun ratkaisu on saatu, lisätään kisan voittaneelle joukkueelle normaalisti yksi maali. Maalintekijäksi valitaan pelaajalistan pohjalta, punaisella merkitty ”RL-kilpailu”. Tämän jälkeen lopputulos päivittyy yhden maalin eroon RL-kisan voittaneen joukkueen hyväksi eikä kisan ratkaisuosumaa huomioida pelaajatilastoissa. Pöytäkirjaohjetta on päivitetty tältä osin.

<< paluu sivun alkuun

09.10.2023 | TIEDOTE

Saadun palautteen perusteella kokoonpanojen ohjetta on entisestään päivitetty turnausmuotoisten ottelujen ottelukokoonpanon osalta. Tärkeää huomioida: Turnausmuotoisissa sarjoissa ottelun kokoonpanoon pitää erikseen rastittaa kuka tai ketkä pelaajista ovat maalivahteja. Eli, maalivahdeille rastitetaan sekä KP että MV kohdat. Sarjakokoonpanossa on lisäksi hyvä muistaa merkitä maalivahdit, tämä helpottaa ottelun kokoonpanojen tekemistä kun maalivahdit ovat automaattisesti valittuna.

<< paluu sivun alkuun

15.09.2023 | TIEDOTE

Ottelupöytäkirjan ohje on päivittynyt versioon 1.5. Maalin kirjaamisen tapaa on muutettu, erikoistilanteet voidaan nyt kirjata ja muutama muu pienempi uudistus on saatu aikaan. Myös ohjevideo on päivitetty.

<< paluu sivun alkuun

13.09.2023 | TIEDOTE

Laukaisukartta ja aloitustilastointi -työkalu on valmistunut ja sen käyttämiseen on tehty ensimmäiset teksti- ja video-ohjeet. Laukaisukartta on hyvin samanlainen kuin vanhassakin järjestelmässä, joten sitä aiemmin käyttäneet oppivat uuden kartan nopeasti. Laukaisukartta on käytössä vain pääsarjoissa.

<< paluu sivun alkuun

09.09.2023 | TIEDOTE

Ottelun kokoonpanot on tästä päivästä alkaen mahdollista ilmoittaa kentällisittäin ja pelipaikoittain niissä sarjoissa joissa asetus on aktiivinen eli esim. F-liiga. Kentällisten ilmoittaminen poikkeaa normaalista siten, että ensin valitaan otteluun osallistuvat pelaajat ja seuraavalta sivulta heidät jaetaan pelipaikoille ja kentällisiin, myös maalivahdit. Tutustu päivitettyyn kokoonpano-ohjeeseen.

<< paluu sivun alkuun

06.09.2023 | TIEDOTE

Yli-ikäisyysilmoituksia (Y-ilmoitus) voi nyt kirjata Palvelusivustolla. Y-ilmoituksen kirjaamismaksu 20€/ilmoitus maksetaan VismaPay verkkomaksuna. Tutustu ohjeeseen.

<< paluu sivun alkuun

24.08.2023 | TIEDOTE

Ensimmäinen versio sähköisen ottelupöytäkirjan ohjevideosta on julkaistu. Ohjevideo tulee päivittymään loppukesän ja syksyn aikana sitä mukaa kun pöytäkirjaan saadaan oleellisia parannuksia. Video löytyy ohjeet osion kohdasta toimitsijan ohjeet.

<< paluu sivun alkuun

17.08.2023 | TIEDOTE

Joukkueelle voi nyt tallentaa peliasun. Paitageneraattori löytyy joukkueen perustiedoista, nappi nimeltä ”Peliasu”. Pelipaidat näkyvät tulospalvelussa.

<< paluu sivun alkuun

17.08.2023 | TIEDOTE

Sähköisen ottelupöytäkirjan tekemisen ohjetta on päivitetty RL-kilpailun osalta. Myös joukkueen kokoonpano-ohjetta on päivitetty ottelukokoonpanon osalta. Kts. ohjeet.

Päivitämme näitä ohjeita myös tulospalvelun ohjeet -sivulle.

Tiedoksi myös, että tulospalvelun viikonloppupäivystys aloittaa 19.8. ja päivystäjä on tästä lähtien paikalla la-su klo 9-17 jos liiton sarjaotteluita pelataan.

<< paluu sivun alkuun

15.08.2023 | TIEDOTE

Sähköisen ottelupöytäkirjan tekemiseen on julkaistu ensimmäinen ohje. Kyseessä on ensimmäinen versio, jossa on vielä paljon puutteita. Tarkennamme ohjetta lähiaikoina. Toimitsijoille on myös pian avautumassa ns. demo, jossa pääsee tutustumaan pöytäkirjan tekemiseen harjoitusmoodissa.

Joukkueet pääsevät nyt myös tekemään sarjakokoonpanoja. Järjestelmä tarkistaa, että pelaajalla on kuluvan kauden pelipassi. Mikäli joukkueella on yhteisjoukkuesopimus, myös tämän seuran pelipassilliset pelaajat voidaan valita kokoonpanoon.

<< paluu sivun alkuun

14.08.2023 | TIEDOTE

Rinnakkaisedustushakemusten (R-edustus) ja pienten junioreiden kaksoisedustusten (2ed) kirjaaminen on alkanut Palvelusivustolla. Ohjeet löytyvät totutusti täältä.

<< paluu sivun alkuun

11.08.2023 | TIEDOTE

Tilastorajapinta on aktivoitu seuroille. Seurakäyttäjä hyväksyy rajapinnan ehdot Palvelusivustolla ja tämän jälkeen saa käyttöönsä rajapintaoikeudet ja ohjeet rajapinnan käyttöön.

Suppeampi, joukkuekohtainen tilasto-widget on myös nyt tarjolla joukkuekäyttäjille. Jokaisen joukkueen alta löytyy työkalu nimeltä Widget, josta löytyy ohje tilastoapin käyttöön + joukkuekohtainen lupakoodi.

Seuraavat työkalut ovat valmistumassa pian: R-edustukset, kaksoisedustukset ja joukkueiden kokoonpanot. Tiedotamme tällä sivulla heti kun työkalut on aktivoitu.

<< paluu sivun alkuun

07.08.2023 | TIEDOTE

Yhteisjoukkuesopimusten kirjaaminen on alkanut Palvelusivustolla. Kts. ohjeet. Hakemukset hyväksyy Kilpailuvaliokunta ja vasta sen jälkeen yhteisjoukkueeseen voidaan liittää pelaajia molemmista seuroista.

<< paluu sivun alkuun

04.08.2023 | TIEDOTE

Uusi tulospalvelu on julkaistu osoitteessa: https://tulospalvelu.salibandy.fi/
Bugeja, vikoja ja muita toiminnallisuuteen vaikuttavia yksityiskohtia hiotaan vielä kuntoon ennen sarjojen käynnistymistä.

<< paluu sivun alkuun

30.06.2023 | TIEDOTE

Vapaa pelaajasiirto-aika päättyy tänään 30.6. Heinäkuusta alkaen pelaajasiirtoihin vaaditaan myös vanhan seuran suostumus. Pelaajasiirtojen ohjetta on päivitetty tältä osin. Uusi seura voi suorittaa kirjaamismaksun joko ennen vanhan seuran hyväksyntää tai sen jälkeen. Hyväksytyt pelaajasiirrot ja lisäinfo löytyvät pelaajasiirtojen omalta sivulta.

<< paluu sivun alkuun

22.06.2023 | TIEDOTE

Poikkeuslupien hakeminen on alkanut tänään Palvelusivustolla, tarvittava työkalu on aktivoitu seurakäyttäjille ja ohje on julkaistu. Poikkeuslupiin liittyvä kirjaamismaksu suoritetaan tuttuun tapaan VismaPay verkkomaksuna. Lisätietoa poikkeusluvista.

<< paluu sivun alkuun

15.06.2023 | TIEDOTE

Sarjaan ilmoittamisessa joukkueen yhteyshenkilö on jatkossa pakollinen valinta. Ilmoittamisen yhteydessä on pudotusvalikko, jossa on listattu aiemmin seuraan tai joukkueisiin kiinnitetyt käyttäjät. Mikäli haluttua yhteyshenkilön nimeä ei ole listalla, lisää uusi joukkuekäyttäjä. Sarjaan ilmoittamisen ohjetta on päivitetty.

Pelaajasiirtojen listaussivua on paranneltu ja sen myötä url on vaihtunut. Uusi osoite on täällä. Linkki löytyy myös Palvelusivuston etusivulta ja pelaajasiirtojen pääsivulta.

Lisäksi Palvelusivuston etusivulla huomautetaan käyttäjiä mikäli heillä on hoitamattomia tehtäviä.

<< paluu sivun alkuun

07.06.2023 | TIEDOTE

Sarjoissa jotka pelataan ns. yksittäisinä otteluina (esim. M2div) sarjajärjestäjä voi antaa joukkueille oikeuden asettaa otteluiden ajankohdat ja paikat itse suoraan otteluohjelmaan. Sarjajärjestäjä tiedottaa joukkueita mikäli toiminto on aktivoitu. Ottelutietojen asettamisesta on julkaistu ohje.

Myös seura- ja joukkuekäyttäjän lisäämisestä sekä joukkueen yhteyshenkilön valitsemisesta on tänään julkaistu uusi ohje.

<< paluu sivun alkuun

01.06.2023 | TIEDOTE

Pelaajasiirtojen kirjaaminen kaudelle 2023-24 on alkanut Palvelusivustolla 1.6. klo 12. Tutustukaa etukäteen pelaajasiirtojen pääsivuun ja kirjaamisen ohjeeseen.

<< paluu sivun alkuun

30.05.2023 | TIEDOTE

Viimeisimpiä toimintoja Palvelusivustolla: Hyvityslaskutus (esim. jos sarjaan ilmoittautuminen on peruttu) ja joukkuekohtainen laskutus koontilaskun rinnalle. Mikäli seura haluaa vaihtaa pois koontilaskutuksesta, yhteys Salibandyliiton asiakaspalveluun.

Seuraavina valmistuvia toimintoja: Poikkeusluvat ja pelaajasiirrot. Julkaisemme ohjeet molemmista heti kun työkalut on aktivoitu.

<< paluu sivun alkuun

12.05.2023 | TIEDOTE

Sarjapaikan siirto -työkalu on aktivoitu Palvelusivustolle. Kirjaamismaksut suoritetaan VismaPay maksuina. Sarjapaikan mukana siirtyvien pelaajien tulee hyväksyä pelaajasiirtonsa. Tämä tapahtuu kirjautumalla henkilökäyttäjänä Palvelusivustolle, SuomiSport kirjautumisena, ja kuittaamalla avoin pelaajasiirto.

Sarjapaikan siirrosta on julkaistu ensimmäinen ohje.

<< paluu sivun alkuun

08.05.2023 | TIEDOTE

Sarjalaskutus alkaa viikolla 19, ilmoittautumisten takarajojen mukaisessa järjestyksessä. Laskut muodostetaan aiemmin ilmoitettuun tapaan Palvelusivustolle koontilaskuina ja sähköisen laskutuksen piirissä oleville seuroille myös e-laskuina. Koontilaskutus tarkoittaa sitä, että samalle laskulle niputetaan niin monen joukkueen sarjalaskut kuin mahdollista, ilmoittautumisten takarajat ja laskutuksen eräpäivät huomioiden.

Seuran laskuista on julkaistu ohje.

<< paluu sivun alkuun

25.04.2023 | TIEDOTE

Kauden 2023-24 sarjoihin ilmoittautuminen on alkanut valtakunnallisten ja aikuisten aluesarjojen osalta. Ilmoittautumisia avataan porrastetusti ylimmiltä sarjatasoilta alaspäin, pienimpien junioreiden sarjat viimeisinä. Palvelusivusto näyttää automaattisesti vain ne sarjat, joihin parhaillaan voi ilmoittaa joukkueita.

Sarjaan ilmoittautuminen pähkinänkuoressa: Siirry Palvelusivustolla Joukkueet -sivulle. Tällä sivulla joukkueet on listattu siten, että joukkueen nimen perässä on kerrottu edelliskauden sarjataso. Valitse listalta se joukkue, joka edellisellä kaudella (2022-23) pelasi vastaavaa sarjaa, junioreissa mahdollinen ikäluokkanousu huomioiden. Klikkaa joukkue auki ja kilpailut välilehdeltä ilmoita joukkue haluttuun sarjaan. Huomaathan, että seurat eivät voi itse lisätä, muokata tai poistaa joukkueita. Mikäli näille on tarvetta, ole ensisijaisesti yhteydessä omaan sarjavastaavaan. Myös Salibandyliiton asiakaspalvelu auttaa.

Sarjaan ilmoittamisesta on julkaistu sekä kirjallinen että video-ohje. Löydät ne täältä.

Seurakäyttäjien tunnusasioissa palvelee ensisijaisesti Salibandyliiton seuratoimintakoordinaattori Matti Parviainen, p. 0400-529013, matti.parviainen@salibandy.fi tai Salibandyliiton asiakaspalvelu.

<< paluu sivun alkuun

19.04.2023 | TIEDOTE

Kauden 2023-24 sarjoihin ilmoittautuminen alkaa tiistaina 25.4. Ilmoittautumisia avataan porrastetusti ylimmiltä sarjatasoilta alaspäin, pienimpien junioreiden sarjat viimeisinä. Tällä toimenpiteellä haluamme varmistaa, että uusi Palvelusivusto toimii ilmoittautumisten osalta kuten pitää.

Palvelusivusto näyttää automaattisesti vain ne sarjat, joihin parhaillaan voi ilmoittaa joukkueita.

Sarjaan ilmoittamisesta on julkaistu ensimmäinen pdf-ohje. Löydät sen täältä.

<< paluu sivun alkuun

14.04.2023 | TIEDOTE

Seurojen pääkäyttäjien tunnukset uudelle Palvelusivustolle pyritään aktivoimaan viikon 16 loppupuolella (20.-21.4.) mutta kuitenkin ennen sarjailmoittautumisten alkua (25.4.). Kun aktivointi on tehty, seurojen pääkäyttäjät saavat asiasta sähköpostia.

Käyttäjätunnuksiin ja muihin jäsenasioihin liittyviin tiedusteluihin vastaa Matti Parviainen, matti.parviainen@salibandy.fi / p. 0400-529013.

<< paluu sivun alkuun

30.03.2023 | TIEDOTE

Uuden Palvelusivuston tunnuksista on tullut paljon kyselyitä. Tiedotamme asiasta tarkemmin 4.4. pidettävässä infotilaisuudessa ja julkaisemme huhtikuussa kattavat ohjeet. Asia tiivistettynä: Jokaisella seuralla on yksi pääkäyttäjätunnus ja tällä tunnuksella voidaan omatoimisesti avata ns. alikäyttäjätunnuksia. Alikäyttäjätunnukselle voidaan asettaa oikeuksia esim. seuran asioiden hoitamiseen tai pelkästään tietyn joukkueen asioiden hoitamiseen.

Seurojen pääkäyttäjätunnukset aktivoidaan huhtikuun alkupuolella. Jokainen pääkäyttäjä tulee saamaan asiasta sähköpostia. Varsinaista tunnusta ja salasanaa ei ole, sillä kirjautuminen uudelle palvelusivustolle tapahtuu SuomiSport -kirjautumispainikkeesta.

<< paluu sivun alkuun

28.02.2023 | TIEDOTE

Siirrymme TorneoPaliin – Tässä ensimmäiset toimenpiteet seurallenne

Salibandyliitto siirtyy käyttämään sarja- ja tulospalveluhallinnassa TorneoPalin järjestelmiä kaudesta 2023-24 alkaen. Vastaavaa palvelua muista suurista lajeista käyttävät jo ennestään mm. jalkapallo, koripallo ja lentopallo.

Salibandyliitto jatkaa termin Palvelusivusto käyttämistä myös jatkossa. Uudella TorneoPalin Palvelusivustolla seurat ja joukkueet voivat tuttuun tapaan hallinnoida asioitaan, esim. yhteyshenkilöitä, edustusoikeuksia, joukkueiden kokoonpanoja ja laskuja.

Vanha Palvelusivusto ja Tilastopalvelu sulkeutuvat kuluvan kauden päätteeksi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että huhti-/toukokuun aikana avaamme jäsenseuroillemme kirjautumisen uuteen Palvelusivustoon ja palveluiden kirjautumisosoitteet muuttuvat. Uuden Palvelusivuston löytää jatkossa osoitteesta: palvelusivusto.salibandy.fi

Tärkeää! Tehkää nämä toimenpiteet seurassanne 15.3. mennessä:
1) Poistakaa nykyiseltä palvelusivustolta (palvelusivusto.fi/fb) seuranne ylimääräiset yhteyshenkilöt (yhteyshenkilö -rooli) eli jättäkää jäljelle vain yksi yhteyshenkilö -> Tästä henkilöstä tulee uudella Palvelusivustolla seuranne pääkäyttäjä ja hän voi jatkossa itsenäisesti luoda seurallenne alikäyttäjiä.

2) Varmistakaa, että jäljelle jäävällä yhteyshenkilöllä on sportti-id eli Suomisportissa luotu profiili. Kirjautuminen uudelle Palvelusivustolle tapahtuu jatkossa sportti-id:llä.

3) Osallistukaa uuden Palvelusivuston etäkoulutukseen tiistaina 4.4. klo 18. (Huom! ennakkoilmoittautuminen*)

4) Tutustukaa uuden järjestelmän infosivuihin osoitteessa: salibandy.fi/torneopal

*Uuteen järjestelmään siirtymistä käsittelevä koulutus järjestetään jäsenseurojemme pääkäyttäjille tiistaina 4.4. klo 18-19 Zoom/Teams-etäkoulutuksena ja siihen pitää seurakäyttäjätunnuksilla ennakkoilmoittautua täällä. Koulutuksessa kerromme seuran näkökulmasta uuden järjestelmän käytöstä ja vastaamme kysymyksiin. Koulutuksesta on tulossa myös tallenne.

<< paluu sivun alkuun

21.02.2023 | TIEDOTE

1.5.2023 alkaen Salibandyliitto siirtyy käyttämään sarja- ja tulospalveluhallinnassa TorneoPalin järjestelmiä. Vastaavaa palvelua muista suurista lajeista käyttävät jo ennestään mm. jalkapallo, koripallo ja lentopallo.

Vanhat Nodeonin järjestelmät sulkeutuvat 31.5.2023 mennessä (Palvelusivusto, Tilastopalvelu,  näiden rajapinnat ja salibandyn tilasto-api). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että huhti/toukokuun aikana seurojen ja joukkueiden kirjautuminen muuttuu, ja siitä tiedotamme seurojen pääkäyttäjiä mahdollisimman pian. Lisäksi kaikki rajapintoja tai tilasto-apia käyttäneet joutuvat tekemään uuden rajapintatoimittajan (TorneoPal) mukaiset asetukset. Kaikki kauden 2023-24 toiminnot tehdään siis TorneoPalissa.

Salibandyliitto jatkaa termin Palvelusivusto käyttämistä myös jatkossa. Uudella TorneoPalin Palvelusivustolla seurat ja joukkueet voivat tuttuun tapaan hallinnoida asioitaan, esim. edustusoikeuksia, joukkueiden kokoonpanoja ja laskuja. Tavoitteena on toteuttaa toiminnot helppokäyttöisiksi ja vastaamaan mahdollisimman paljon edellisen järjestelmän tuttuja toimintoja. Palvelusivuston löytää jatkossa osoitteesta: palvelusivusto.salibandy.fi

Uuteen Palvelusivustoon on kevään, kesän ja syksyn aikana luvassa koulutuksia ja tietoiskuja seura- ja joukkueväelle. Teemme myös kirjalliset ohjeet järjestelmässä olevista eri toiminnoista. Uudessa palvelussa on tarjolla paljon uusia työkaluja ja ominaisuuksia, jotka helpottavat päivittäisten asioiden hoitamista. Siirrämme mm. viimeisetkin edustusoikeuksien ”paperilomakkeet” sähköisiksi, selkeytämme taloudenhallintaa yhdistämällä eri alustojen laskudataa, mahdollistamme e-laskutuksen ja lisäämme uusia maksutoimintoja. Palveluun kirjautumista uudistetaan merkittävästi ottamalla käyttöön Suomisport tunnuksella kirjautuminen. Lisäksi koko liiton kurinpitoprosessi tullaan jatkossa hoitamaan sähköisesti.

Tilastopuolella käyttöön otetaan varmatoimisempi TorneoPalin tulospalvelu. Luvassa on myös entistä enemmän tilastoja ja dataa. Merkittävin parannus tulee olemaan se, että uusi tilastointijärjestelmä ei enää käytä javaa. Näin ollen sähköisen ottelupöytäkirjan pitäminen onnistuu myös vanhemmilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla, hätätilassa myös kännykällä. Suosittelemme jatkossakin tilastointiin läppäriä, mutta nyt siis myös tablettia. Uusi tulospalvelu löytyy osoitteesta: tulospalvelu.salibandy.fi

Kuten edellä mainittu, seuroille ja joukkueille on tulossa paljon koulutuksia ja tietoiskuja uusista toiminnoista, onhan kyseessä suurin uudistuksemme kymmeneen vuoteen. Kontaktoimme erikseen myös yhteistyökumppanimme, jotka käyttävät mediarajapintaamme ja tilasto-apia käyttäville seuroillemme lanseeraamme myöhemmin uuden, personoidumman seurarajapinnan.

Lupauksemme kaikille käyttäjillemme on entistä selkeämpi, monipuolisempi, varmatoimisempi ja helppokäyttöisempi palvelu.

Viimeisimmät tiedotteet ja ohjeet löytyvät osoitteesta: salibandy.fi/torneopal

Uusi Palvelusivusto avataan kaudelle 2023-24 perustoiminnoilla, kuten sarjoihin ilmoittautuminen. Uusia työkaluja ja palveluita avataan tämän jälkeen ns. kiireellisyysjärjestyksessä, esim. pelaajasiirtotyökalu avataan pelaajasiirtokauden alkuun mennessä.

<< paluu sivun alkuun

Ohjeet

Kirjautuminen:

Seurakäyttäjän ohjeet:

Joukkuekäyttäjän ohjeet:

Toimitsijan ohjeet:

Ottelupöytäkirjan korjauspyyntö:

 • Ottelupöytäkirjan korjauspyyntö-lomake
  -> aina ei mene tilastoinnit kerralla purkkiin, mutta tällä lomakkeella joukkueen edustaja voi pyytää virallista ottelupöytäkirjan korjausta. Sarjavastaavat harkitsevat korjauspyyntöjä tapauskohtaisesti.

<< paluu sivun alkuun

Infotilaisuudet ja koulutukset

Toimitsijakoulutusmateriaali

Ohjeet tilastoinnin (sähköisen ottelupöytäkirjan) tekemiseen löytyvät myös tulospalvelun ohjeet -sivulta. Ensimmäinen ohjevideo sähköisen ottelupöytäkirjan tekemisestä on valmistunut.

Live-tilaisuudet tulospalvelusta ja sähköisestä ottelupöytäkirjasta

Pääsarjajoukkueille tarkoitettu Teams live-tilaisuus järjestettiin to 14.9. Tässä etätapahtumassa liitto esitteli tulospalvelua ja ottelupöytäkirjan täyttämistä pääsarjojen näkökulmasta. Lopuksi vastasimme käyttäjien kysymyksiin.

Kausi-infot

Salibandyliiton järjestelmäasiantuntija oli mukana kaikissa alueiden kausi-infoissa kertomassa viimeisimmät TorneoPal -kuulumiset.

Tiistai 04.04.2023 – Seurojen pääkäyttäjäkoulutus (pidetty)

Ohjelma: Uuden TorneoPal järjestelmän esittely (uusi Palvelusivusto, tilastointi ja tulospalvelu). Tietoa uusitusta kirjautumisesta ja käyttäjätunnuksista. Jäsenetu.

<< paluu sivun alkuun

Kysymyksiä ja vastauksia

Päivitetty: 15.2.2024

Aikatauluista

 • Uusi TorneoPalin alustalla toimiva palvelusivusto otettiin käyttöön kun sarjailmoittautumiset kaudelle 2023-24 alkoivat (25.4.). Kirjautumisohjeet löytyvät tältä sivulta, ohjeet osiosta.

 • Salibandyliiton uusi tulospalvelu on auennut 4.8. osoitteessa tulospalvelu.salibandy.fi

  F-liigan uusi tulospalvelu puolestaan löytyy osoitteesta fliiga.com

 • Palvelusivuston seura- ja joukkuetunnukset eli ns. SuomiSport kirjautuminen on aktivoitu nykyisille jäsenseuroille toukokuussa 2023. Uusille jäsenseuroille tunnukset aktivoidaan aina jäsenhakemusprosessin alussa.

  Turnausmuotoisten sarjojen vastuujoukkuetunnukset eli ns. pöytäkirjakoodit aktivoidaan vastuujoukkueille hyvissä ajoin ennen turnauksen vastuuvuoroa, usein heti kun sarjaohjelma on saatu valmiiksi. Pöytäkirjakoodit näkyvät tällöin joukkueen otteluohjelmassa, otsikon ”Pöytäkirjakoodit” alla. Koodit voi toimittaa ottelun toimitsijalle / toimitsijoille esim. joukkueen sisäisessä viestiryhmässä tai printtaamalla otteluohjelman koodeineen toimitsijapöydälle. Toimitsija kirjautuu ottelupöytäkirjan tekoon samaan tapaan kuin muutkin eli osoitteesta palvelusivusto.salibandy.fi (etusivulla on paikka koodille). Mikäli pöytäkirjakoodeja ei näy otteluohjelmasivulla, yhteys sarjavastaavaan.

  Pääsarjoissa käytössä olevaan laukaisukarttaan pystyy myös kirjautumaan pöytäkirjakoodilla.

 • On totta, että joudumme porrastamaan sarjaan ilmoittamista pääsarjoista alaspäin, pienten junioreiden sarjat viimeisinä. Tämä johtuu siitä, että käytössä on kaudesta 2023-24 alkaen uusi järjestelmä, TorneoPal Palvelusivusto. Ilmoittautumisten porrastamisella haluammekin varmistaa, että uusi järjestelmä toimii kuten pitää. Mahdollisia virheitä on helpompi paikantaa ja korjata kun määrät ovat vielä pieniä.

  Toinen porrastamiseen johtanut asia on se, että tietyt sarjat ja sarjatasot muuttuvat edellisestä kaudesta. Sarjavastaavat saavat aikaa varmistaa, mitä sarjoja pitää aktivoida ja mille sarjoille ei alueella ole kysyntää.

  Pahoittelemme mikäli porrastus vaikeuttaa seuran asioiden hoitamista.

Käyttäjätunnukset ja kirjautuminen

 • Kaikki kirjautumiset Palvelusivustolle tapahtuvat osoitteessa:

  https://palvelusivusto.salibandy.fi/

 • Toimitsijoidenkin kirjautuminen tapahtuu osoitteesta: https://palvelusivusto.salibandy.fi/

  Toimitsijoilta ei kuitenkaan edellytetä Sportti-id:tä eikä mitään muutakaan henkilökohtaista kirjautumista. Toimitsijoita varten on tarjolla ns. pöytäkirjakoodeja.

  Turnausmuotoisten sarjojen vastuujoukkuetunnukset eli ns. pöytäkirjakoodit aktivoidaan vastuujoukkueille hyvissä ajoin ennen turnauksen vastuuvuoroa. Pöytäkirjakoodit näkyvät tällöin joukkueen otteluohjelmassa, ”Pöytäkirjakoodit” otsikon alla. Koodit voi toimittaa ottelun toimitsijalle. Toimitsija kirjautuu ottelupöytäkirjan tekoon samaan tapaan kuin muutkin eli osoitteesta palvelusivusto.salibandy.fi (etusivulla on paikka koodille). Mikäli pöytäkirjakoodeja ei näy otteluohjelmasivulla, yhteys sarjavastaavaan.

  Pääsarjoissa käytössä olevaan laukaisukarttaan pystyy myös kirjautumaan pöytäkirjakoodilla.

  Huom: Yksi pöytäkirjakoodi per tilastoitava ottelu. Ottelupöytäkirjan päättämisen jälkeen pitää kirjautua ulos Palvelusivustolta (nappi oikeassa yläkulmassa) ja mikäli pelit vielä jatkuvat, kirjaudutaan uuden pelin pöytäkirjakoodilla takaisin sisään. Varmin tapa tilastoida otteluita on pitää nettiselainta incognito tilassa.

  Myös seura- ja joukkuetunnuksilla pääsee tilastoimaan otteluita.

  Kaikki kirjautumiset ovat salattuja ja salasanat hash-koodattuja.

 • Jokaisella Salibandyliiton jäsenseuralla on vähintään yksi pääkäyttäjä. Hän voi lisätä haluamansa määrän muita seura- ja joukkuekäyttäjiä. Satunnaisille toimijoille, kuten vaikkapa vastuuturnauksen toimitsijat, voidaan tarvittaessa avata turnauskohtaisia tunnuksia. Kts. seuraava kysymys.

  Olemme julkaisseet ohjeet kirjautumisesta.

 • Olemme julkaisseet kirjautumisesta mm. ohjevideon.

  Jokaisella Salibandyliiton jäsenseuralla on vähintään yksi pääkäyttäjä. Hän voi lisätä haluamansa määrän muita seura- ja joukkuekäyttäjiä. Nämä käyttäjät kirjautuvat sisään Palvelusivustolle ns. Suomisport-kirjautumisena, jolloin erillisiä tunnuksia/salasanoja ei tarvita, vaan SuomiSport järjestelmä hoitaa tunnistautumisen per kirjautuminen.

  Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jokaisella seura- tai joukkuekäyttäjällä pitää olla aktiivinen SuomiSport -profiili (sportti-id).

Tilastointi ja tulospalvelu

 • Kyllä. Toimitsijatehtävien perusperiaate ei tule muuttumaan. Ainoastaan järjestelmä muuttuu. Edelleen siis pidetään sähköistä ottelupöytäkirjaa. Mikäli edelliseen järjestelmään pohjautuneen toimitsijakortin suorittanut henkilö haluaa tehdä toimitsijakoulutuksen uudelleen, uuden järjestelmän muutoksilla, se voidaan hänelle tarjota ilmaiseksi.

  Lisäksi tähän liittyen on kysytty milloin toimitsijakoulutuksen materiaalit päivitetään vastaamaan TorneoPalin järjestelmää. Vastaus on, että materiaali on päivitetty loppukesästä 2023 ja sitä ylläpidetään tarvittaessa jos/kun esim. pöytäkirjaan tulee muutoksia.

 • Kyllä siirretään.

  Tutkimme kauden aikana vanhaa tilastodataa vielä tarkemmin ja teemme siihen tarvittavia korjauksia.

 • Fliigan tulospalvelu siirtyy myös käyttämään TorneoPal alustaa ja se toteutetaan edelliskausien tapaan omana palvelunaan, eli miesten ja naisten F-liigoilla on oma tulospalvelunsa. Tarkemmasta tiedottamisesta vastaa Fliiga.com

 • Tilastoinnin eli sähköisen pöytäkirjan harjoittelua varten on demo. Toistaiseksi se on aktivoitu vain seura- ja joukkuekäyttäjille. Demo löytyy joukkueen otteluohjelmasivulta (”Harjoittele ottelun tilastointia testiottelulla”).

  Testiottelun tiedot poistuvat järjestelmistä yhden vuorokauden jälkeen.

  Laukaisukartan harjoitteluun ei toistaiseksi ole demoa mutta olemme julkaisseet siitäkin kattavat ohjeet.

 • Vanha tulospalvelumme oli toteutettu ns. rajapinnoilla, eli tilastolähteestä haettiin dataa ja esitettiin se liiton omassa tulospalvelussa. Tämä aiheutti useita pullonkauloja ja pahimmillaan palvelu oli ruuhkautunut ja lopulta kaatunut.

  Uudessa tulospalvelussa tukkoisat välivaiheet poistetaan eli tulospalvelun dataa esitetään siellä missä sitä tuotetaankin. Palvelimia hallinnoi suoraan järjestelmän omistaja ja kovien kävijäpiikkien kohdalla lisää tehoa saadaan lisättyä nopeasti. Lisäksi palvelun toimittajalla on vikapäivystys myös iltaisin ja viikonloppuisin. Vikatilanteissa palvelu saadaankin nopeasti siirrettyä palvelinkeskuksesta toiseen. Salibandyliiton uusi tulospalvelu on lisäksi täysin eriytetty liiton sivustosta. Myös F-liigan tulospalvelu toimii emosivustosta riippumattomasti.

 • Tilastoinnin ohjeita on julkaistu vino pino. Tarjolla on perinteistä tekstiohjetta ja videomateriaalia.

  Myös toimitsijakurssien materiaali on loppukesästä päivitetty vastaamaan uutta alustaa.

  Valitettavasti emme toistaiseksi ole ehtineet tuottamaan ohjeita kuin suomeksi.

Rajapinnat

 • Seuroille ja joukkueille on julkaistu (elokuussa 2023) rajapinnan käyttöoikeus. Rajapinta tulee aktivoida Palvelusivustolla seurakäyttäjätunnuksella. Rajapinnan aktivoiminen edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä. Työkalu löytyy Palvelusivustolla seurakäyttäjille kohdasta ”Rajapinta”.

  Joukkueille on tarjolla hieman suppeampi tilasto-widget. Tämän voi aktivoida käyttöön Palvelusivustolla, joukkueen yhteyshenkilön tunnuksella kohdasta ”Widget”.

  Huom: Rajapintaan / apiin / widgettiin on olemassa perus-ohjesivu, missä siis kerrotaan mitä mikäkin asetus/kutsu tekee, mutta muunlaista käytönopastusta emme ainakaan tällä hetkellä pysty lupaamaan. Myöhemmin tarkoituksena olisi luoda aktiivisille rajapintakäyttäjille oma foorumi, jossa voi esittää kysymyksiä ja/tai tarjota tietämystä.

 • Kyllä on. Kontaktoimme vanhaa mediarajapintaa käyttäneet yhteistyökumppanimme kauden vaihtuessa ja heille avataan pääsy uuteen mediarajapintaan.

  Uudet tunnukset mediarajapintaan avataan aina tapauskohtaisesti ja ne vaativat aina tarkat käyttötarkoituksen kuvaukset ja perustelut. Tiedustelut / tilaukset: viestinta@salibandy.fi tai Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala, p. 040-7774831 / jussi.ojala@salibandy.fi

  Rajapintaan on olemassa perus-ohjesivu, missä siis kerrotaan mitä mikäkin asetus/kutsu tekee, mutta muunlaista käytönopastusta emme ainakaan tällä hetkellä pysty lupaamaan. Myöhemmin tarkoituksena olisi luoda aktiivisille rajapintakäyttäjille oma foorumi, jossa voi esittää kysymyksiä ja/tai tarjota tietämystä.

Muut kysymykset

 • Tarkoitus on tehdä erilaisia sähköpostimuistutuksia esim. joukkueiden lähestyvistä vastuuturnauksista ja niiden tilastointitunnuksista (pöytäkirjakoodeista). Myös otteluohjelmien muutoksista voidaan muistuttaa joukkueiden yhteyshenkilöitä. Toiminnot eivät ole tällä hetkellä työlistan kärkipäässä. Toteutusaikataulu on toistaiseksi avoin.

 • Säilyy. Jokaisella Salibandyliiton jäsenseuralla on vastakin oikeus käyttää TorneoPal turnaushallintaa omissa harjoitusturnauksissaan, tms. Lisätietoja täältä.

 • Jatkamme termin Palvelusivusto käyttämistä edelleen, vaikka alusta vaihtuu uudeksi. Palvelusivusto on siis se paikka, jossa Salibandyliitto hallinnoi sarjatoimintaansa ja jäsenseurat pyörittävät salibandyyn liittyviä asioitaan, kuten vaikkapa edustusoikeuksia.

  Uuden Palvelusivuston löytää jatkossa osoitteesta: palvelusivusto.salibandy.fi

  Jatkamme myös termin tulospalvelu käyttämistä. Uusi, TorneoPal alustalta toimiva tulospalvelu löytyy jatkossa osoitteesta: tulospalvelu.salibandy.fi

  F-liigan tulospalvelu löytyy tuttuun tapaan osoitteesta fliiga.com

 • Eivät siirry. Jatkamme edelleen erotuomariasioissa Sbet-palvelun käyttämistä. Tulospalvelusta näkee kuitenkin tuttuun tapaan otteluiden erotuomarit, heti kun ne ovat tiedossa.

  Sbet-palvelussa muodostuvat erotuomaripalkkiolaskut voidaan myös tuoda uudelle Palvelusivustolle, eli kaikki seuran sarjatoimintaan liittyvät laskut löytyvät jatkossa yhdestä paikasta. (Toteutettu 12/2023)

 • Hyvin moneen asiaan on tulossa parannuksia. Tässä niistä muutama: Seuran arkisten asioiden hallinnointi helpottuu ja monipuolistuu kun otamme käyttöön entistä enemmän sähköisiä työkaluja*. Palveluun kirjautumisessa ei tarvitse muistella useita eri salasanoja, vaan palveluun oikeutetut käyttäjät tunnistetaan Suomisport palvelussa. Satunnaistoimijoille, kuten vaikkapa toimitsijat, voidaan luoda kertakäyttötunnuksia, jne. Tilastoinnissa ei enää tarvitse asennella javaa ja tilastointi onnistuu siten myös hieman vanhemmilla koneilla, tai miksei vaikkapa tabletilla tai hätätilassa kännykällä. Ulospäin pystytään näyttämään monipuolisempaa tilastodataa ja seuroille voidaan avata personoituja tilastorajapintoja. Joukkueet voivat yksittäisten otteluiden sarjoissa hallinnoida itse runkopelipäiviä.

  * jo avattuja sähköisiä työkaluja: Sarjapaikansiirto, pelaajasiirto, yhteisjoukkuesopimus, poikkeuslupa, tilastorajapinta, sarja- ja ottelukokoonpanot, R-edustus, pienten junioreiden kaksoisedustus, farmisopimus, Y-ilmoitus.

 • Ei osteta. Pelipassien myyntikanavana säilyy SuomiSport palvelu. Pelipassien tiedot siirtyvät nopeasti sarjahallintaan ja Palvelusivustolle, kuten vanhassakin järjestelmässä. Viive ostohetkestä on n. 2-5 minuuttia.

 • Sähköinen laskutus on huomioitu sarjamaksuissa siten, että seuralle muodostuu ilmoittautumisten takarajojen yhteydessä koontilasku. Laskut löytyvät Palvelusivustolta. Lisäksi ne seurat, jotka ovat ilmoittaneet e-laskutuksen tietonsa, tulevat saamaan sähköiset laskut Netvisor -järjestelmän kautta, samaan tapaan kuin esim. erotuomarilaskuissa on toimittu.

  Sarjamaksujen koontilaskulta voi löytyä siis yhden tai useamman sarjatoimintaan ilmoitetun joukkueen sarjamaksun erä. Koontilasku helpottaa etenkin suuria seuroja, joilla on on paljon joukkueita.

  Tarvittaessa seuralle voidaan kytkeä päälle koontilaskun ohitus eli silloin jokaiselle joukkueelle muodostuu omat laskunsa. Seura ei voi tätä itse kytkeä päälle, joten yhteys liiton asiakaspalveluun.

 • Tällä edulla tarkoitetaan sitä, että Salibandyliiton jäsenseura saa jäsenseuran etuna käyttöönsä TorneoPal sarjanhallinta, tilastointi – ja tulospalvelujärjestelmän, täysin ilmaiseksi. Käyttökohteina seuran pyörittämät harjoitusturnaukset, hallisarjat, yms.

  Tilaus onnistuu helpoiten tältä sivulta tai olemalla yhteydessä liiton asiakaspalveluun.

 • Menossa on todella kunnianhimoinen projekti siirtää vanhalta Palvelusivustolta toiminnot uudelle Palvelusivustolle. Siihen päälle vielä tonneittain tulospalvelun dataa ja uuden tulospalvelusivuston rakentamista. Puhutaan 10 kauden työn kiinniottamisesta.

  Vaikka projektin valmistelut aloitettiin jo kauan sitten, niin nostamme käden pystyyn ja myönnämme, että olemme aikatauluista jäljessä. Emme todellakaan tahallamme vaan erinäisistä, matkan varrella eteen sattuneista yllättävistä syistä. Lisäksi tekniikkaa on jouduttu uusimaan ns. pellin alle odotettua enemmän, kun olemme laittaneet eri järjestelmät keskustelemaan keskenään.

  Teemme hartiavoimin töitä, jotta kaikki tarpeelliset toiminnot (ja vähän bonustakin) saadaan käyttöön sarjakaudelle 2023-24. Tietyt sähköiset työkalut ovat toiminnoiltaan samankaltaisia joten loppuvaiheessa valmista tulee nopeastikin.

  Tulospalvelussa on myös vielä paljon puutteita, korjattavaa ja kehitettävää. Olemme tästä täysin tietoisia. Työstämme koko ajan tulospalvelustamme parhainta mahdollista.

  Myös tilastoinnissa, eli ns. sähköisen ottelupöytäkirjan tekemisessä, tulee olemaan alussa puutteita, jotkut asiat hoidetaan eri lailla kuin vanhassa, mutta tässäkin petraamme. Jo nyt voimme ylpeänä sanoa, että tilastointi tulee olemaan aiempaa helpompaa, selkeämpää ja hauskempaa.

  Viimeisimmistä uudistuksista ja päivityksistä kerromme ylpeästi tämän TorneoPal sivun tiedotteet -osiossa. Lisäksi Palvelusivustolla ylläpidämme tilannetiedotusta, se on nähtävillä heti etusivulla kirjautumisen jälkeen.

  Kiitämme kaikkia kärsivällisyydestänne!

Palvelusivuston ongelmat UKK

 • Alkukaudesta on ollut hieman laskutusongelmia, laskuja ei ole voitu muodostaa ennaltailmoitetun aikataulun mukaisesti. Laskutusta on otettu kiinni lokakuussa.

 • Tämä voi johtua esim. myöhäisestä sarjaan ilmoittautumisesta. Jokatapauksessa asia on hyvä selvittää, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme.

 • Voimme, mutta nopeiten asia hoituu itsepalveluna, eli nykyinen pääkäyttäjä voi käydä lisäämässä haluamansa määrän muita käyttäjiä niin seuran kuin joukkueidenkin alle. Kts. myös ohjeet.

 • Käsittelyssä on ns. välitila, joka käytännössä tarkoittaa samaa kuin hyväksytty (tällainen siirto on maksettu ja vanhan seuran hyväksymä, päivämäärät näkyvät siirron lisätiedoissa normaalisti). Mikäli haluat varmistaa siirron tilan, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

 • Kirjaamismaksuista lähtee automaattisesti kuitti hakemuksen kirjanneen henkilön sähköpostiin. Kuitin toimittaja on maksuvälittäjä VismaPay.

  Sarjamaksuista seurakäyttäjä voi ladata kuitin (laskukopion) Palvelusivustolla laskut- työkalulla.

  Marraskuun lopulla on myös valmistunut kirjaamismaksun kuitin lataaminen itsepalveluna. Tämä tapahtuu siten, että seurakäyttäjä avaa tehdyn kirjauksen, esim. pelaajasiirron ja painaa ”kuitti” painiketta.

  Tarkoitus on myös myöhemmässä vaiheessa tuoda Palvelusivustolle muutkin kuin sarjalaskut, esim. erotuomaripalkkiolaskut. (Toteutettu 12/2023)

 • Mikäli sarjalaskuun on kohdistettu hyvitys, siitä tulee automaattisesti merkintä Palvelusivuston laskukopioon. Eli avaa kyseinen lasku-pdf palvelusivustolla ja katso kohdistuuko siihen hyvityksiä. Hyvityslaskut myös näkyvät miinusmerkkisinä laskulistalla.

Tulospalvelun ja tilastoinnin ongelmat UKK

 • Ensisijaiseksi syyksi yhteysongelmiin on paikallistettu vanhat nettiselainversiot ja/tai vanhentuneet käyttöjärjestelmät. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää, että kirjurin käyttämällä päätelaitteella on kaikki päivitykset tehty asianmukaisesti ennen ottelupöytäkirjaan tai laukaisukarttaan siirtymistä. Pöytäkirja / laukaisukartta ei siis tue vanhoja nettiselaimia, esim. Internet Explorer selainta ei tule enää käyttää!

  Olemme lisänneet pöytäkirjaan vanhentuneista nettiselaimista kertovan automaattihuomautuksen. Mikäli saat tällaisen ilmoituksen ruudulle, päivitä nettiselain välittömästi ja kirjaudu sen jälkeen pöytäkirjaan uudelleen.

  Toinen merkittävä syy yhteysongelmiin on päätelaitteen nettiyhteyden katkeaminen. Korjaustoimenpide on a) tallentaa tapahtumatiedot (tallenna nappi yläkulmassa) ja b) sammuttaa koneen wifi-yhteys ja laittaa se uudelleen hetken kuluttua päälle. Tämän jälkeen pitää esim. käyttää hetken aikaa pelikelloa, jolloin yhteyden pitäisi palautua.

  Ruudun alalaitaan tulee yhteyshäiriön aikana ilmoitus palvelimelle lähettämättömistä tapahtumista. Lisäksi tapahtumarivit lukittuvat. Jonon pitäisi purkautua heti kun yhteys palautuu.

  Mikäli jono ei tästä huolimatta lähde purkautumaan, ja tapahtumat on tallennettu tiedostoksi, viimeinen kikka on päivittää nettiselaimen näkymä (reload).

  Yhteyshäiriön aikana pöytäkirjan täyttämistä voi jatkaa normaalisti. Kirjaa tapahtumat myös paperille, apupöytäkirjaan. Mikäli häiriö ei poistu ottelun päätyttyä, klikkaa yläkulmasta ”Tallenna tapahtumat tiedostoksi” (tiedosto tallentuu selaimen lataukset kansioon). Lähetä tiedosto yhdessä paperisen apupöytäkirjan kanssa omalle sarjavastaavalle, sähköpostin liitetiedostoina.

  Yhteyshäiriöistä on kerrottu lisää opk-ohjeissa ja esim. lyhyessä ohjevideossa.

 • Valitse tulospalvelun päävalikosta ”kaudet”. Joissakin sarjoissa pitää vielä erikseen valita pudotusvalikosta tarkasteltava kausi uudelleen.

  Olemme tiedostaneet, että vanhojen kausien tilastodatassa on puutteita. Teemme korjauksia pitkin kuluvaa kautta.

 • Olemme tiedostaneet tämän ongelman, että toisinaan otteluissa jää vääriä maalintekijöitä tai muuta korjattavaa.

  Sähköinen ottelupöytäkirja on virallinen dokumentti ja sen muokkaaminen jälkikäteen vaatii hyvät perustelut. Voit kuitenkin täyttää ottelupöytäkirjan korjauspyyntö-lomakkeen. Sarjavastaavat tekevät päätökset ottelupöytäkirjojen korjaamisista tapauskohtaisesti.

  Huom: Tulospalvelun päivystys ei tee muutoksia pöytäkirjoihin.

 • Kts. edellinen kysymys. Maalivahtitilastoja voidaan siis muokata jälkeenpäinkin. Myös sarjavastaavat pyrkivät tekemään korjauksia pyytämättäkin, esim. jos maalivahdille on merkitty päivänselvästi väärät torjuntatiedot.

 • Tällä tarkoitimme sitä, että vanha tulospalvelu kaatui ns. kaistan loppumiseen ja tämä uusi tulospalvelu ei tule kärsimään samasta ongelmasta, ja näin on asia ollutkin. Alkukaudesta meillä oli paljon huonoa tuuria tulospalvelun kanssa, mm. odottamattomia teknisiä vikoja palvelinsalissa. Varsinaisesti kaistan loppumisesta emme siis ole kärsineet, joskin viat ovat niin saattaneet näyttäytyä ulospäin. Uusi tulospalvelu on kaikin puolin varmatoimisempi, vikatilanteissa liikenteen voi siirtää toiseen palvelinsaliin, tehon lisääminen on entistä nopeampaa, jne.

  Tilanne marraskuun 2023 lopussa: Tulospalveluissa ei ole alun jälkeen havaittu katkoksia, vaikka paikoin kuormitus on ollut ennennäkemättömän kovaa. Kirjureilla on ollut ajoittain yhteysongelmia, mutta ne eivät liity tähän. Yhteysongelmista on osio erikseen.

 • Pitää paikkansa, esim. toimitsija voi lisätä pelaajia ottelun jo alettua (erotuomarin luvalla). Tämä on siis ominaisuus. Muistutamme, että kaikista muutoksista jää lokimerkintä. Väärinkäytökset johtavat kurinpitomenettelyyn.

 • Voit ilmoittaa virheistä osoitteeseen asiakaspalvelu@salibandy.fi

 • Tulospalvelussa näkyvät logot voi toimittaa osoitteella asiakaspalvelu@salibandy.fi Tiedostomuoto joko .jpg tai .png Logon tulee mielellään olla valmiiksi muotoiltu (tausta häivytetty, turhat reunat poistettu…)

 • Syitä voi olla useita, mutta yleisin syy on nimessä olevat ”vierasmerkit” eli pohjoismaisesta käytännöstä poikkeavat heittomerkit, tms. Vaihtuneet sukunimet (esim. naimisiinmenon vuoksi) pitäisi päivittyä automaattisesti pelipassiostosta siten, että Suomisport järjestelmä on yhteydessä väestötietojärjestelmään ja sitä kautta muuttunut nimitieto kulkeutuu myös tulospalveluun.

  Etunimistä tulospalvelussa ja palvelusivustolla käytetään Suomisport profiilissa olevaa kutsumanimeä. Jos siis etunimesi näkyy ”hassusti” niin tarkista Suomisport profiilin kutsumanimi ja korjaa se tarvittaessa.

  Palvelusivusto päivittää tietoja automaattisesti, mutta usein hyvä keino vauhdittaa päivitystä on tehdä muutos Suomisporttiin itse ja sen jälkeen kirjautua Palvelusivustolle. Tämä päivittää tiedot heti.

  Jos ette itse pysty ratkaisemaan ongelmaa, olkaa yhteydessä osoitteella: asiakaspalvelu@salibandy.fi niin ratkotaan asiaa yhdessä.

 • Kattava ohjepaketti, ml. ohjevideoita, löytyy tulospalvelun ohjeista.
  Lisää ohjeita Palvelusivuston käytöstä puolestaan löytyy täältä.
  Pöytäkirjakoodeja on myös käsitelty tämän sivun UKK-osiossa moneen kertaan.

 • Joukkueen edustajat voivat tehdä ilmoituksen arkisin esim. viestinta@salibandy.fi osoitteeseen ja viikonloppuisin tulospalvelun päivystykseen.

 • Tämä johtuu siitä, että sinulle ei ole rastitettu ”vastuu” oikeutta, joka antaa täydet oikeudet joukkueeseen, mm. sarja- ja ottelukokoonpanojen tekemiseen.

  Ole yhteydessä esim. seurasi pääkäyttäjään joka voi käydä lisäämässä sinulle tämän ”vastuu” rastin.

 • 1) Maalivahdin pois ottaminen esim. ottelun viimeisellä minuutilla?
  -> Toistaiseksi ei kirjata. Sen sijaan kirjataan mahdollinen tyhjään maaliin tehty osuma maalikirjaukseen TM lisäkoodilla ja ilman maalivahtia tehty osuma maalikirjaukseen IM lisäkoodilla.

  2) Rangaistusten päättymisajat?
  -> Toistaiseksi päättymisaikoja ei kirjata.

  3) Ottelun parhaat pelaajat tms. palkinnot?
  -> Toistaiseksi ns. palkintoja ei kirjata.

  4) Epäonnistunut rangaistuslaukaus (RL0 koodi puuttuu!)?
  -> Maali-painikkeen alapuolelta RL-epäonnistui -napista. RL0 (nolla) koodi ei ole enää käytössä.

  5) Rangaistuslaukauskisassa ns. voittava maali?
  -> RL-kilpailun päättymisen jälkeen voittava maali kirjataan kuten normaali pelitilannemaali (isosta ”maali” -napista) mutta tekijäksi valitaan pelaajalistasta punainen ”RL-kilpailu”.

  6) Miten vahingossa merkitty aikalisä voidaan perua (nappi jää ns. pohjaan) ?
  -> Poista tapahtumakirjauksista kyseinen aikalisä -rivi ja paina tämän jälkeen selaimesta ”reload” nappia. Huom: Tämä saattaa nollata pelikellon.

  7) Miten vahingossa painettu maalin lisäkoodi nollataan?
  -> Ylärivin koodit nollataan klikkaamalla ensimmäisenä näkyvää 5v5 boksia, alarivin koodit nollataan painamalla koodia uudelleen.

  8) Oma maali?
  -> Kirjataan kuten normaali maali mutta pelaajalistasta valitaan tekijäksi punaisella merkitty OM oma maali. Syöttäjäksi valitaan ”Ei syöttäjää”.

  9) Varsinaisella peliajalla rankkarista tehty maali?
  -> Kirjataan kuten normaali maali mutta maaliin klikataan ylhäältä lisäkoodiksi ”RL”. Syöttäjäksi valitaan ”Ei syöttäjää”. Huom: Pelaajalistasta löytyvä ”RL-kilpailu” valinta on tarkoitettu ainoastaan RL-kilpailun voittavan maalin tallentamiseen, ei siis varsinaisella peliajalla tehtyyn rl-osumaan.

  10) Yleisömäärä?
  -> Mikäli sarjaan on valittu tilastoitavaksi myös yleisömäärä, sille löytyy paikka pöytäkirjassa pelikellon alapuolelta. Ottelupöytäkirjaa ei myöskään tällöin voi päättää ilman yleisömäärän kirjaamista.

  11) Pelirangaistus?
  -> Kaikille jäähyille löytyy oma nappinsa, myös pelirangaistukselle ja tekniselle pelirangaistukselle. Idea on, että yksi jäähynapin painaminen riittää myös isoissa rangaistuksissa. Eli, yksi pelirangaistus -napin painaminen kirjaa tarvittavan määrän jäähyminuutteja, yht. 2+2+20 min. 

 • Lisääminen onnistuu joukkuekäyttäjänä pelaajan sportti-id:llä hakemalla. Olemme julkaisseet tästä lyhyen ohjevideon.

 • Sähköistä ottelupöytäkirjaa (tai laukaisukarttaa) ei voi avata kuin yksi (1) tunti ennen ottelun alkamisaikaa.

  Ottelun kokoonpanoja puolestaan pääsee tekemään 2 vrk ennen ottelun alkamisaikaa.

 • Tällä hetkellä säännöt eivät edellytä toimihenkilöille pakollista pelipassia (pl. tiettyjen sarjojen valmentajat) joten toimihenkilön voi lisätä ottelun kokoonpanoon myös vapaalla tekstillä. Liitto seuraa ottelujen kokoonpanoja ja väärinkäyttötapaukset sanktioidaan.