Tiikerit järjestää sarjanousijoille yhteiset pikkujoulut Tikkurilassa – Toiminnanjohtaja Kokljuschkin: ”Seuraava tavoite on vakiinnuttaa liigapaikka”

”Meille tämä on oman kylän juttu. Olosuhteet ovat todella kivat, meillä on Jumbon vieressä harjoituskeskus ja oma vahva yhteisö. Hyvät etäisyydet kaikkialle, niin tässä on kiva toimia.”

Joulukuu on vilkasta aikaa Salibandyliigassa, jossa tapahtuu paljon niin kaukalossa kuin ottelutapahtumien liepeillä. Ensimmäisenä pikkujoulukauden aloittaa sarjanousija Tikkurilan Tiikerit, joka kohtaa perjantaina tutun divariaikojen vastustajansa ÅIF:n.

– Seura on tapahtumassa vahvasti mukana. Urheilutalolla on oma matto, johon kerholaiset ja juniorit pääsevät pelailemaan ennen ottelua. Tämä on koko perheen pikkujoulutapahtuma, jossa on pelailua liigakentällä, glögiä ja joulupukki paikalla. Haetaan vähän fiilistä iltaan, Tiikerien toiminnanjohtaja Yrjö Kokljuschkin kertoi.

Tiikerit on iso seura, jossa yhteisöllisyys on vahva arvo. Pikkujouluista halutaan järjestää kaikille toimijoille ja sidosryhmille iloinen tapahtuma kesken synkimmän vuodenajan. Vastustajakaan ei ole unohdettu.

– Ensimmäisellä erätauolla meidän ja ÅIF:n vuonna 2011 syntyneet pelaavat näytösottelun. Mehän pelasimme liigakarsinnoissa ÅIF:n kanssa mahtavia pelejä, joissa oli tosi paljon väkeä ja tunnelmaa. Nytkin tulee varmasti olemaan halli täynnä ja hieno tunnelma, Kokljuschkin lupasi.

Kokljuschkin odottaa Tikkurilan Urheilutalolle 500 katsojaa, mikä olisi komea lukema sarjanousijoiden kohtaamisessa runkosarjan ottelussa.

– Se on tavoitteena. Ainakin 400 tulee varmasti, on sen verran kiinnostava peli.

Nousijat ovat eittämättä ansainneet juhlansa. Porras divarista liigaan on korkea. Sarjatason vaihtuminen näkyy seuran kannalta toki hyvinä asioina, mutta myös ei niin mairittelevina tuloksina.

– Kiva on ollut pelata Salibandyliigaa. Arvostus ja näkyvyys ovat ihan eri luokkaa kuin divarissa. Meillä on nuori joukkue, joka meni keväällä pudotuspeleissä voitosta voittoon. Tämä on uusi maailma, on tullut aika isojakin tappioita, Kokljuschkin sanoi liigavauhdista.

Hän on silti tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Itsenäisyyspäivän viikonloppuna otettu kotivoitto Welhoista osoitti Kokljuschkinin mukaan sitä, että oppia on otettu.

– Pitää luottaa omaan tekemiseen. Ei ole vain passailtu omassa päässä, jonka takia on muutamaan peliin tullut vähän rumemmat lukemat.

Rohkea pelaaminen on sitä paitsi nuorten pelaajien kehityksen kannalta enemmän kuin hyväksi.

– Niin tulee kehitystä ja on mielekkäämpää pelatakin. Virheistä oppii. Kun omissa soi paljon ja tulee merkkausvirheitä tai lahjoitetaan pallo vastustajalle, niin niitä on helpompi työstää kuin jos vain puolustettaisiin omassa päässä.

Omilla pojilla tullut liiganousu on Tiikereille ensinnäkin mahtava tarina ja tuo uskoa tulevaan. Seuran tavoitteellisesti salibandyyn suhtautuville junioreille mahdollisuus pelata tutussa ympäristössä korkeimmalla sarjatasolla on tottakai kiehtova vaihtoehto.

– Meillä on pelaajapolku kivalla mallilla, ja nyt tuli kruununa liiganousu.

Kokljuschkin korosti ison seuran edustajana aivan oikein myös sitä, että töitä tehdään kaikilla tasoilla. Myös haastaja- ja harrastejoukkueet ovat tärkeä osa seuraa.

– Meille tämä on oman kylän juttu. Olosuhteet ovat todella kivat, meillä on Jumbon vieressä harjoituskeskus ja oma vahva yhteisö. Hyvät etäisyydet kaikkialle, niin tässä on kiva toimia, Kokljuschkin totesi Tiger Sport -Areenasta.

Nyt kun iso harppaus divarista liigaseuraksi on otettu, aikoo Tiikerit puolustaa asemaansa, vaikka kilpailu etenkin pääkaupunkiseudulla on kovaa.

Jos se onnistuu, saatetaan Vantaallakin nähdä liigatason salibandyä jäähallissa. Kokljuschkin kertoi puntaroineensa ensimmäisen liigakauden avaamista kirkkaissa valoissa isolle yleisölle, mutta hanke olisi ollut taloudellisesti liian iso riski.

– Kun saadaan toivon mukaan vakiinnutettua liigapaikka, niin se on sellainen, mitä halutaan ilman muuta järjestää. Saadaan tämä kausi kunnialla läpi, niin pelaajat ovat vuotta vanhempia ja seura on vuoden kokeneempi.

Kokljuschkin sanoi olevansa tyytyväinen ja ylpeä seuran tähänastisesta kehityksestä. Puitteet ovat kunnossa ja otteluissa käy väkeä.

– Meillä on nuori ja raikas joukkue. Hienoa tarinaa tehdään ja mennään eteenpäin. Kyllä urheilu on hienoa!

Tässä tarinassa on paljon henkilöitä. Esimerkiksi toimihenkilöiden määrä joukkueen vaihtopenkillä kasvoi nousun myötä. Tiikereillä on pelaajien apuna paitsi valmentajia niin myös fysioterapeutti ja kolme huoltajaa.

Liigatasolla pelaaminen vaatii siis paljon, mutta se myös antaa paljon. Laadukas toiminta kaikilla osa-alueilla on ensiarvoisen tärkeää lajissa, jossa huippu-urheilijan harjoittelu pitää sovittaa siviilielämään.

Näin on etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa kilpailu pelaajista on kovaa. Kokljuschkinilla on selvä suunnitelma, jolla Tiikerit löytää ja säilyttää paikkansa.

– Pitää pyrkiä tekemään asioita hyvin ja olla oikeat arvot. Onhan täällä paljon pelaajia, mutta ei meillä ole sellaista tarvetta lähteä erityisesti tavoittelemaan ulkopuolelta jatkossakaan.

Strategialle antaa pontta se, että Tiikerien yhteisö tuottaa lupauksia omasta takaa.

– Haluamme hoitaa asiat niin, että pelaajat pysyvät täällä, tehdä heille hyvää pelaajapolkua ja tarjota hyvää valmennusta, Kokljuschkin tiivisti.

49186771656_811ba5d8a1_k.jpg

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli