Tässä ovat Suomen U19-pojat Eerikkilän leirille ja Latvian miehiä vastaan

Kuun vaihteessa leireilevä ja kahdesti Latvian miehet kohtaavat Suomen U19-maajoukkue on valittu.

Ensi kevään nuorten MM-kisoihin tähtäävä Suomen U19-maajoukkue kokoontuu 30.8. – 2.9. leirille Eerikkilään, jossa ohjelmassa on myös kaksi ottelua Latvian miesten maajoukkuetta vastaan. Valmentajat ovat kutsuneet leirille kaksi maalivahtia ja 23 kenttäpelaajaa.

– Päästään tosiaan pelaamaan kahdesti Latvian miehiä vastaan, mikä on meille iso juttu, päävalmentaja Atte Juuti sanoo.
– Samalla viedään omaa pelitapaamme eteenpäin ja katsotaan, miten pelaajat pystyvät sitä toteuttamaan. Molempiin otteluihin tulee selvät teemat, ja samalla saamme paljon tietoa siitä, missä mennään. Sitten on enää kuusi viikkoa syksyn EFT-turnaukseen ja meillä käsitys siitä, missä pelitavallisesti mennään ja miten pelaajat ovat sen sisäistäneet.

Pelaajavalintojen pohjana ovat vahvasti huhtikuussa ja kesäkuussa pidetyt maajoukkueleirit.
– Kaksi isolla ryhmällä pitämäämme leiriä painoivat paljon kun katsottiin, miten kukakin pärjäsi koko ikäluokan huippujen kokoontuessa. Toki senkin jälkeen tarkkailu on jatkunut ja jatkuu, ja yli puolet ryhmästä on päässyt pelaamaan liigajoukkueiden harjoituspeleissä.
Mikään lopullinen MM-joukkue ei kaukaloon Latviaa vastaan toki vielä loikkaa.
– Tästä puuttuu vielä monta potentiaalista MM-pelaajaa, mutta tällä kertaa mennään näillä, päävalmentaja muotoilee.

Latvia-ottelut pelataan perjantaina 31.8. ja sunnuntaina 2.9.

Leirille kutsutut pelaajat:

Maalivahdit: Oscar Sillanpää Koovee ja Nemo Sipilä Oilers.

Kenttäpelaajat: Niko Einiö Steelers, Tuukka Haudanlampi OLS, Konsta Haukkala SPV, Samuli Huppunen NST, Kim Hyrkkönen Koovee, Jasper Juuti TPS, Timi Kauneela Tiikerit, Niklas Kuisma Tiikerit, Niko Laiti Oilers, Miika Latvala SPV, Julius Lehto LASB, Joakim Lund Tiikerit, Eetu Manninen Oilers, Henri Mutanen LNM, Tuomas Ojala TPS, Aaro Ollikainen Karhut, Jani Rauhala Oilers, Markus Salmi EräViikingit, Kaapo Siekkinen Happee, Elias Siira Nokian KrP, Jose Takala Steelers, Joona Valkama Koovee ja Juuso Varjokumpu TPS.

Jaa artikkeli