Suomi leikitteli 17-0-voiton Saksasta MM-alkusarjan päätteeksi

Suomen naisten salibandymaajoukkue järjesti maalijuhlan Saksan kustannuksella.

Saksa-ottelu oli ohi jo ensimmäisessä erässä, jonka Suomi vei 5-0. Toisessa Suomi latoi kuusi osumaa, kuten myös kolmannessa. Kaikilla pelin osa-alueilla hallinnut Suomi sai pyörittää peliään hyökkäysalueella rauhassa ja vapautuneesti saksalaisten seuratessa vierestä. Kun pallo liikkui pelaajalta toiselle ja aikaa ja tilaa löytyi, maalipaikkoja syntyi solkenaan ja palloa kaivettiin Saksan maalista tasaisin väliajoin. Etenkin Veera ja Oona Kaupin yhteistyö oli uomissaan.

Kaikkiaan yksitoista pelaajaa pääsi pisteille Saksaa vastaan. Tehokkain oli Veera Kauppi (kuvassa) neljällä maalilla ja viidellä syötöllä. Kaksossisko Oona keräsi 3+2 ja Laura Manninen 1+4. MM-kisojen ensikertalainen Sofia Leino kuului myös illan onnistujiin neljällä maalillaan.

Maalivahti Tiltu Siltanen piti maalinsa puhtaana ja keräsi ottelussa vain seitsemän torjuntaa. Saksan maalisuulla Indra Reck oli varsinaisessa pallosateessa ja ehti lukuisista maaleista huolimatta pallon eteen 41 kertaa.

– Korkean karvauksen ja pallollisen pelin kehittäminen oli teemana tänään. Molemmissa onnistuttiin ihan hyvin. Toki vastus ei ollut paras mahdollinen mittari, mutta tämäkin peli piti pelata ja voittaa. Hyvä niin, summasi päävalmentaja Lasse Kurronen.

Eilisestä tappiosta ei hänen mielestä ollut tänään enää tietoa.
– MM-kisat on kahden vuoden välein ja näitä pelejä on rajallinen määrä. Kyllä nämä kiinnostavat ja pelaajat haluavat pelata hyvin ja joukkueelle, vaikka ennakkosuosikkeja tänään oltiinkin. Eilinen on käsitelty ja turnaus jatkuu.

Suomella on edessä nyt kaksi välipäivää. Ne käytetään sekä lepoon, että kevyeen harjoitteluun.
– Huomenna on salibandysta vapaa päivä, mutta keskiviikkona käydään harjoittelemassa ja siitä sitten torstain puolivälierää kohti, Kurronen valottaa joukkueen ohjelmaa.

Saksa-otteluun Suomella oli käytössä kuusitoista kenttäpelaajaa, kun pitkään toipilaina olleet My Kippilä ja Alisa Pöllänen seurasivat ottelua katsomon puolella.

Suomi sai alkusarjassa tililleen kaksi voittoa ja tappion. Saksan ohella Puola taipui sinivalkoisten edessä 14-3. Sveitsille tuli puolestaan 4-7-tappio. A-lohkon kakkosena Suomi pääsee suoraan puolivälieriin.

Suomen puolivälierävastustajaksi tulee voittaja pudotuspelikierroksen ottelusta, jossa B-lohkon kolmonen kohtaa C-lohkon kakkosen. Tuo ottelu on vuorossa keskiviikkona.

Salibandyn MM-kisat, alkusarjaa
9.12.2019 Saksa – Suomi 0-17 (0-5, 0-6, 0-6)
1. erä: 4.59 Oona Kauppi (Laura Manninen) 0-1 yv, 10.39 Sofia Leino (Manninen) 0-2, 15.09 Manninen (Veera Kauppi) 0-3 yv, 17.29 Leino (Manninen) 0-4, 17.57 V. Kauppi (O. Kauppi) 0-5.
2. erä: 21.55 Johanna Homi (Milja-Maria Saarikoski) 0-6, 27.42 oma maali 0-7, 29.21 V. Kauppi (Mia Karjalainen) 0-8, 30.16 Leino (Saario) 0-9, 31.53 Homi (Suvi Hämäläinen) 0-10, 37.46 Leino (Manninen) 0-11.
3. erä: 40.51 O. Kauppi (V. Kauppi) 0-12, 43.28 V. Kauppi (O. Kauppi) 0-13, 45.22 Mia Vallenius (V. Kauppi) 0-14, 48.45 Ella Sundström (V. Kauppi) 0-15, 50.49 O. Kauppi (V. Kauppi) 0-16, 56.03 V. Kauppi 0-17.

Suomen parhaana palkittiin Veera Kauppi.