Suomen U17-tyttöjen maajoukkue-ehdokkaat kokoontuvat Eerikkilään

Tyttöjen U17-maajoukkueen 2005-ikäluokan toinen leiri pidetään Eerikkilässä 13. – 16.9. Kokoontumiseen on kutsuttu 28 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

– Leiri on siinä mielessä erilainen, että samalla ikäluokalla on ollut yksi leiri jo viime vuonna, päävalmentaja Hannu Santanen kertoo.
– Tässä on tarkoitus jatkaa pelin kehittämistä eteenpäin ja opettaa pelaajille maajoukkueiden toimintatapoja ja -kulttuuria. Pelillisissä tavoitteissa keskitymme yhä edelleen pallolliseen tekemiseen, mutta ehkä enemmän yksilön näkökulmasta, kun aiemmin tulokulma on ollut enemmän kollektiivin kautta. Toki myös pallottomaan pelaamiseen otetaan rittävästi kiinni, jotta vaste pallolliseen pelaamiseen on riittävä. Käytämme aikaa myös kentän ulkopuolisiin asioihin, jotta ryhmä viihtyy keskenään ja kaikilla on hyvä olla ryhmässä. Tähän on mietitty eri ajankohtiin keinoja, millä viemme näitä eteenpäin.

Keskeisimmät kriteerit pelaajavalinnoissa leirille olivat päävalmentajan mukaan pelitaito, rohkeus pelaamisessa ja näytöt alkukauden tapahtumissa.
– Voisi vielä lisätä että rohkeus ja uskallus pelaamisessa.

Tämä leiriryhmä ei tietenkään ole naulattu tulevaksi maajoukkueeksi eli kaikki mahdollisuudet Suomi-paitaan on edelleen myös tältä listalta puuttuville nimille.
– Ehdottomasti on, tämä on vain yksi tapahtuma ja seuraaviin maajoukkuetapahtumiin valinnat tehdään uudelleen. Hyvät seurajoukkuepelit tuovat varmasti uudet pelaajat esille, ja näitä koko maajoukkuevalmennustiimi katsoo kauden aikana, Hannu Santanen muistuttaa.

Ikäluokan toistaiseksi menestynein pelaaja Miisa Turunen ei ole mukana tässä leirityksessä, koska on suurella todennäköisyydellä lokakuussa Suomen U19-ryhmän mukana.

Leirille kutsutut pelaajat:

Emma Elokankare Pelicans SB
Milla Granlund FBC Loisto
Eveliina Hana Northern Stars
Anna Hiltunen Oilers
Pinja Hiukka SSRA
Ella Härkönen FBC Loisto
Hertta Härkönen SaiPa
Sanni Kahila PSS
Liisa Kaihua Classic
Silja Kuusela Josba
Jenni Leppänen Pelicans SB
Inka Liljavirta PSS
Lotta Lukkarinen Josba
Emmi Luukkala SBS Wirmo
Senni Luukkonen Northern Stars
Viola Marttila Merikoski SBT
Linnea Nevalainen FBC Loisto
Venla Nousiainen PSS
Olivia Oikarinen SBS Wirmo
Tanja Parviainen Classic
Emma Pimenoff Northern Stars
Sade Puolakka Oilers
Iina Ranne FBC Loisto
Janina Rinne Classic
Essi Räsänen SaiPa
Julia Saarinen Classic
Siiri Santala EräViikingit
Pinja Suhonen Northern Stars
Bea Taipale Pelicans SB
Tilda Tarkkinen Northern Stars
Laura Töyrylä Pelicans SB

Päävalmentaja Hannu Santanen
Valmentaja Jouni Kivinen
Valmentaja Lasse Korhonen
Maalivahtivalmentaja Ville Lindgren

Jaa artikkeli