Suomen ja Tšekin U19-naiset pistejakoon Zbaszynissa

Suomen U19-naisten toinen ottelu Polish Cupissa päättyi Tšekkiä vastaan Zbaszynissa 3–3-tasatulokseen. Suomi käväisi kolme kertaa johdossa, mutta vahvasti pelannut vastustaja punnersi joka kerta ansaitusti rinnalle.

Avauserän parhaat paikat rakensi Tšekki, joka näytti pitkään joutuvan tyytymään ylärimalaukaukseen. Suomi livahti johtoon Tanja Parviaisen iskiessä pallon maaliin Iida Sinkon keskelle sektoria pelaamasta syötöstä. Tšekki nousi kuitenkin ennen taukoa rinnalle kun Karolina Klubalova ajoi laidasta sisään ja sipaisi pallon Julia Saarisen maalin takayläkulmaan.

Heti toisen erän avausvaihdossa nousi puolustaja Laura Katajisto oikealta iskemään Suomelle johtomaalin, jonka Tšekki kuitenkin nopeasti kuittasi. Suomen uusi johto syntyi erän puolivälin jälkeen Milla Granlundin ronkkiessa maalinedustan taistelupallon verkkoon. Päätösjakson aluksi oli Tšekin vuoro osua heti avausvaihdossa, kun se rankaisi Suomen ykkösviisikkoa vastahyökkäyksen päätteeksi. Erä pelattiin Tšekin lievässä hallinnassa, mutta maaleja ei enää nähty. Paras tilaisuus syntyi Suomen oman pään poikkisyötön katkaisseelle vastustajalle, jonka laukaus avopaikasta kuitenkin kimahti vain tolppaan, ja pallo saatiin siivottua maaliviivalta. Loput paikat peitti ottelussa erinomaisesti torjunut Julia Saarinen.

Salibandya, Zbaszyn, Puola

U19-naisten Polish Cup

Suomi–Tšekki 3-3 (1-1, 2-1, 0-1)

1. erä: 13.38 Tanja Parviainen (Iida Sinkko) 1-0, 18.45 Karolina Klubalova 1-1.
2. erä: 20.17 Laura Katajisto (Miisa Turunen) 2-1, 21.56 Karolina Liskovcova (Nikola Stekerova) 2-2, 34.53 Milla Granlund (Martina Karvonen) 3-2.
3. erä: 40.29 Valentyna zerzanova (Anna Bruchackova) 3-3.