Sebastian Fager-Pintilä jatkaa Rangersin päävalmentajana

Kirkkonummi Rangers ja Sebastian Fager-Pintilä ovat sopineet päävalmentajan pestin jatkosta myös ensi kaudeksi. Kolmen yhteistyövuoden jälkeen jatkopesti on mallia 1+1.

– Sebu on tehnyt hemmetin hyvää työtä. Hän on Rangersin näköinen valmentaja. Kun kummallakin oli halu jatkaa yhteistyötä, oli helppo päästä sopimukseen, kertoo Rangersin puheenjohtaja Jari Kallio.

– Hienot kolme vuotta on takana. Olen tietysti iloinen, että seuran puolesta löytyi luottoa tekemiseeni. Kun perheeltäkin tuli keskustelujen jälkeen vihreää valoa, olen valmis laittamaan itseni likoon, sanoo Sebastian Fager-Pintilä.

Hänen työkuvionsa on sama kombo kuin tähänkin asti eli edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävän lisäksi Fager-Pintilä toimii Rangersin valmennuspäällikkönä.

– Onhan tämä aika hevi kokonaisuus, mutta olen nauttinut ja tykännyt työstäni.

– Valmennuspäällikkönä Sebu on tehnyt myös seuran kehittämisen kannalta hyvää työtä, korostaa Jari Kallio.

Sebastian Fager-Pintilä sai joulun alla valmiiksi valmentajan ammattitutkinnon ja salibandyvalmentajan huippuvalmentajakoulutuksen. Hän opiskeli tutkinnot työn ohessa.

– Olen pystynyt jo soveltamaan opiskelussa saatuja tietoja käytännön valmennustyöhön. Toivottavasti tuleva kausi ei ole näin rikkonainen kuin edellinen ja tämä kausi. Silloin voin toteuttaa koulutuksen antia vielä paremmin.

Hän kantaa huolta siitä, miten seuratoiminta selviää koronan aiheuttamasta iskusta.

– Edustusjoukkueen valmentaminen ja harjoitteleminen on ollut mahdollista myös korona-aikaan. Yläkoulu- ja lukioikäisten pelaajien pitäminen mukana harrastuksessa on puolestaan ollut haastavaa. Nuorempiin ikäluokkiin olemme saaneet uusia valmentajia ja tämä tuo jatkuvuutta seuratyöhön, sanoo valmennuspäällikkö Fager-Pintilä.

Matka on kesken
Sebastian Fager-Pintilä on pelaajaurallaan edustanut Rangersin lisäksi Happeeta, SSV:tä ja Loviisan Toria. Hän palasi kierrokseltaan takaisin Kirkkonummelle kymmenen vuotta sitten 2011.

Edustusjoukkueen peräsimeen hän tarttui 2019, kun Rangers nousi Divariin.

Ensimmäisellä kaudella nousijajoukkue Rangers voitti Divarin runkosarjan. Viime keväänä sarja jäi koronan takia kesken juuri, kun Rangers oli saanut hyvän vaihteen päälle ja raivannut tiensä välieriin.
Tänä keväänä sijoitus runkosarjassa oli seitsemäs. Joukkue kaatoi puolivälierissä runkosarjan ykkösen ja ennakkosuosikki FBC Turun ja välierässä SaiPan. Finaalissa Karhut oli kuitenkin vahvempi ja nousi F-liigaan.

Rangersin kausi jatkuu vielä ja se pelaa liigakarsinnassa Hämeenlinnan Steelersin kanssa ensi perjantaina käynnistyvässä sarjassa. Kolme voittoa saavuttanut joukkue pelaa ensi kaudella liigassa. Häviäjän pelit jatkuvat Divarissa.

– Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Vaikka olemme menettäneet muutaman avainpelaajan liigaan, joukkue on tehnyt ahkerasti töitä ja olemme menneet tällä kaudella jälleen yhden stepin eteenpäin. Matka on kuitenkin vielä kesken, ja yhteinen unelma on saavutettavissa, sanoo Fager-Pintilä.

Vaikka kausi on vielä kesken, päävalmentajan ajatuksissa kimpoilevat jo tulevan kauden pelaajasopimuskuviot.

– Edustusjoukkue koostuu enimmäkseen oman Kylän Jätkistä. Haluan, että näin on jatkossakin. Seuran junioreita on tarkoitus kasvattaa ja nostaa edustusjoukkueeseen. Ovet ovat kuitenkin avoinna kaikille, jotka haluavat tulla Kylille kehittymään pelaajina, korostaa Rangersin päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Teksti: Rangersin tiedote/Mikko Karlsson
Kuva: Henri Keränen

Jaa artikkeli