Salibandyliitossa otettu epäuskoisena vastaan hallituksen suositukset keskeyttää lasten ja nuorten harrastustoiminta

Perjantainen hallituksen suositus keskeyttää lasten ja nuorten harrastaminen kokonaan ja sulkea sisätilat tammikuussa on aiheuttanut Salibandyliitossa, seuroissa ja koko suomalaisessa urheiluyhteisössä hämmennystä, jopa epäuskoa.

Vaikka lopulliset päätökset asiassa tekevät aluehallintoviranomaiset eri puolilla Suomea, on hallituksen ministerityöryhmän viesti otettu lajiliitossa ja seuraväen keskuudessa vastaan pettymyksellä.

Eikä vähiten siksi, että koko pandemian ajan hallitus on painottanut lasten ja nuorten liikunnan turvaamista poikkeusoloissa. Vielä joulukuussa hallitus ilmoitti sitoumuksensa, että lapsiin ja nuoriin kohdistetaan rajoituksia viimeisenä toimenpiteenä.

Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen ja toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta ovat pukeneet sanoiksi salibandy-yhteisön tunnelmat mediassa tuoreeltaan.

– Tunnelmat ovat järkyttyneet ja epäuskoiset. Miten on ylipäätään mahdollista, että tuollaisia suosituksia annetaan. Pelipasseilla liikkuvien urheilijoiden määrä putosi meillä 20 prosentilla kahden vuoden takaiseen verrattuna, puheenjohtaja Kauppinen kertoo koronasulkujen tähänastisista seurauksista Ilta-Sanomissa.

Pekka Ilmivalta puolestaan avasi tilannetta lauantaina Yle Urheilun Suomen Cup -lähetyksen lomassa.

– Ennennäkemätöntä hämmennystä, kysymyksiä kuinka lasten ja nuorten liikkuminen voidaan estää ja eikö nähdä hätää, jossa lapset ja nuoret tässä pandemian keskellä ovat, listaa Ilmivalta lajiväen reaktioita ja jatkaa:

– Rajoitusten ehdoilla on menty jo pitkään. Moni on harrastamisen lopettanut. Tilanne kirpaisee ikävästi myös seuroja ja toki lajiliittoakin.

– Toistaiseksi jatkamme sarjatoimintaa voimassa olevien alueellisten rajoitusten puitteissa, hän lausuu.

– Perjantaisen hallituksen ulostulon jälkeen keskusteluja on käyty Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa ja selvitystyötä tehty tiiviisti. Tehtävämme on nostaa päättäjien tietoisuuteen faktoja koronan vaikutuksista lasten ja nuorten harrastamiseen. Vaikuttaa siihen, että tehtävät päätökset ovat oikeasuhtaisia siihen nähden, joita harrastamattomuudesta mahdollisesti aiheutuu, Ilmivalta toteaa.

Olympiakomitean on tarkoitus ottaa kantaa ministerityöryhmän suosituksiin maanantaina 10.1.

Lopulliset päätökset toimenpiteistä tekevät aluehallintoviranomaiset.

Jaa artikkeli