Salibandyliiga joulutauolle 2 792 katsojan edessä – voittomaali viimeisellä minuutilla alivoimalla

Oilers nousi Westend Indiansia vastaan kahdesti kahden maalin takaa ja lopulta 7–6-voittoon Matias Veikkolan viimeisen minuutin alivoimamaalilla.

Salibandyliiga jäi perjantaina dramaattisesti joulutauolle, kun Oilers löi Espoon derbyssä 2 792 katsojan edessä Westend Indiansin 7-6 viimeisen minuutin alivoimamaalilla.

Westend Indians ehti johtaa komeissa jäähallipuitteissa pelattua paikallisottelua avauserässä 2-0 ja vielä toisella tauolla 5-3, mutta päätösjakson puolivälissä Öljymiehet nousivat. Markus Markkola kavensi, Riku Holopainen tasoitti vain minuuttia myöhemmin ja kohta Matias Juuranto laukoi Oilersin edelle. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Indiansin Valtteri Kainulainen laukoi 6–6-tasoituksen, ja Oilersin Santeri Lindforsin kahden minuutin jäähy ajassa 58.16 näytti petaavan ”Heimolle” ratkaisupaikan. Toisin kuitenkin kävi, sillä 31 sekuntia ennen summeria Matias Veikkola karkasi puolustajaparinsa Antti Suomelan syötöstä ylivoimahyökkäykseen ja sijoittamaan Oilersille voittomaalin .

Jarmo Koskelan ottelukuviin ja maalikoosteeseen

Salibandyliiga jatkuu lauantaina 28. joulukuuta otteluilla Welhot–Westend Indians, LASB–Tiikerit ja Steelers–OLS.

Perjantain ohjelmassa oli myös Seinäjoella pelattu kahden liigajoukkueen välinen TEHO Sport Suomen Cupin puolivälierä. Siinä hallitseva cupmestari Classic eteni neljän parhaan joukkoon kaatamalla SPV:n 6-2.

Jere Pulkkisen kaksi maalia toivat Classicille kymmenessä minuutissa 2–0-johdon, jonka Sami Johansson ja Oskari Heikkilä toisessa kasvattivat neljään. Peliveljet kykeni venymään parhaimmillaan enää kolmen maalin päähän Ville Kuuselan kuudella viittä vastaan laukomalla 2–5-kavennuksella, ja sen jälkeen ehti vielä Jussi Piha nostaa loppunumerot tyhjiin.