Palveluesittely: MAAJOUKKUETIE FBA -toiminnalla tuetaan nuorten pelaajien kokonaisvaltaista kehitystä

Salibandyliitto esittelee syksyn 2019 aikana tärkeimmät palvelunsa. Nyt esittelyssä on MAAJOUKKUETIE FBA -toiminta.

Tausta: Mitä te oikein siellä Salibandyliitossa teette?

TAVOITE: MAAJOUKKUETIE FBA on osa kehitysjärjestelmää, jonka tavoitteena on seuroissa toimivien valmentajien osaamisen, pelaajien yksilöllinen sekä seurojen urheilutoiminnan kehittäminen. Tavoitteena suomalaisten seurajoukkueiden ja maajoukkueiden menestyminen kansainvälisissä turnauksissa sekä MM-turnauksien voittaminen. Kansainvälisissä tapahtumissa suomalaiset pelaajat huomioidaan turnauksien parhaita pelaajia valittaessa.

TOIMINNAN LAAJUUS JA PALVELUN SISÄLTÖ: MAAJOUKKUETIE FBA –toiminnassa on mukana noin 2200 pelaajaa, sekä noin 650 valmentajaa ja valmennuspäällikköä. Pelaajien kokonaisvaltainen kehittäminen ja kehittymisen seuranta. Sähköinen työkalu seurojen ja pelaajien käyttöön. Valmentaja- ja valmennuspäällikkökoulutusta sekä heidän toimintansa kehittymisen arviointia.

Ikäluokkakohtaiset pelaajien kehittymisen seuranta -ja kilpailutapahtumat sekä valmentajakoulutukset. Seuravierailut yhteistyöseuroille. Sähköiset kyselyt ja arvioinnit. MAAJOUKKUETIE FBA –toiminta jaetaan kahteen kokonaisuuteen: FBA ja UNITED.

FBA on yhteistyöseurojen pelaajien päivittäisen urheilutoiminnan kehittämistä seuran valmennuspäällikön ja valmentajien kouluttamisen avulla. Koulutusta tuetaan kahdesti kaudessa tehtävillä seurakäynneillä Eerikkilän Urheiluopiston toimesta.

UNITED on kehittymisen seurantaohjelma pelaajille, jotka eivät kuulu yhteistyöseuroihin. Ohjelmaa tuetaan kerran kaudessa Salibandyliiton järjestämällä alueellisella valmentajakoulutuksella, johon voivat osallistua UNITED-pelaajien valmentajat.

Pelaajat valitaan ikäluokan MAAJOUKKUETIE/maajoukkuevalmentajien toimesta (seuroilta saatujen ehdotusten perusteella).
Yhteistyöseuran kriteerit: Kilpailullista menestystä junioreiden valtakunnallisista sarjoista/turnauksista. Seuralla päätoiminen valmennuspäällikkö ja toiminnanjohtaja, sekä päätoiminen työntekijä juonioritoiminnassa. Seura sitoutuu valmennus -ja valmennuspäällikkökoulutuksiin ja valmennuspäällikkö sitoutuu olemaan paikalla kehittymisen seuranta- ja kilpailutapahtumissa.

UNITED-pelaajan kriteerit: Maajoukkue tai MAAJOUKKUETIE-valmentajat valitsevat pelaajat, jotka ovat osoittaneet kuuluvansa ikäluokkansa huippuihin, eivätkä ole tapahtumassa yhteistyöseuran joukkueessa.

Kehittymisen seurantatapahtumat: Kaksi tapahtumaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Tapahtumat kestävät kaksi yötä ja kolme päivää. Ensimmäinen päivä sisältää fyysisiä- ja teknisiä lajitaitotestejä sekä kyselyitä pelaajien henkisistä ja sosiaalisista valmiuksista. Päivät kaksi ja kolme painottuvat pelaamiseen ja sen kehittymisen seurantaan. Tapahtumissa yhteistyöseurojen valmentajille koulutusta ja/tai ennakkotehtäviä.

Pelitapahtuma: Kerran vuodessa tammi-helmikuussa. Tapahtuman kesto kuten kehittymisen seurantatapahtumissa. Painotus pelaamisessa, jolloin tehdään vain osa testeistä ja kyselyistä. Tapahtumassa pelataan mahdollisimman paljon virallisia sarjapelejä.

PALVELUN KÄYTTÄJÄT: Salibandyliiton jäsenseurat, jotka ovat täyttäneet yhteistyöseurojen kriteerit sekä mukanaolevien ikäluokkien MAAJOUKKUETIE- ja maajoukkuevalmentajien valitsemat lahjakkaimmat pelaajat (12 – 18 vuotiaat tytöt ja pojat) ja heidän valmentajansa.

PALVELUN TUOTTAJA: Salibandyliitto yhdessä liiton virallisen valmennuskeskuksen Eerikkilän Urheiluopiston kanssa. Sähköisen työkalun (MyEway) tuottaa Eerikkilän Urheiluopisto.

PALVELUN TUOTOKSET JA HYÖDYT: Valmentajien valmennusosaamisen sekä pelaajien yksilöllinen kehittäminen ja kehittymisen seuranta faktojen avulla. Toiminta dokumentoidaan sähköiseen ympäristöön, jotta seuroilla on faktat käytettävissään. Tavoitteena maailman parhaat sarjat ja laadukkaimmat pelaajat.

PALVELUN KUSTANNUKSET: Yhteistyöseuralle: 550€/valmennuspäällikkö/kausi. Tapahtumakohtaiset kustannukset ovat 155€/valmentaja tai valmennuspäällikkö/tapahtuma. Yhteistyöseuralle 25€/joukkue/kuukausi MyEWayn käytöstä.
Pelaajalle: Kustannukset ovat yhteistyöseuran pelaajalle 155€/tapahtuma/pelaaja ja UNITED-pelaajalle 155€/tapahtuma/pelaaja. 10€ lisä/tapahtuma UNITED-pelaajille johtuu varustehuollosta sekä MyEWayn käytöstä. Salibandyliiton budjetista ja erilaisista avustuksista tuetaan kehittymisen seuranta- ja kilpailutapahtumia sekä koulutuksia vuodessa noin 165.000 € arvosta.

PALVELUN ONNISTUMISEN MITTAAMINEN: Testitulosten ikäluokkakohtaisten keskiarvojen parantuminen. Seura360-prosessissa yhteistyöseurojen urheiluosaamisen kehittyminen. Seuroissa valmennustoiminnan selkeä suunnitelmallisuus ja sen dokumentointi sekä toiminnan dokumentointi. Maajoukkueiden menestys.

Jaa artikkeli