Oliver Sillanpää valitsi EräViikingit

Salibandyliigan läpilyöntinsä heti debyyttikaudellaan ÅIF:ssä tehnyt Oliver Sillanpää, 17, jatkaa liigapelejä EräViikinkien sinisessä ja mustassa.

EräViikingit sai haaviinsa yhden Salibandyliigan siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä, kun hyökkääjälahjakkuus Oliver Sillanpää siirtyy seuraan putoaja ÅIF;stä. Sillanpää, 17, takoi debyyttikaudellaan komeat tehot 22+12=34. Sillanpään sopimus EräViikinkien kanssa on mallia 1+1 vuotta.

– Olen kuullut paljon hyvää EräViikingeistä, Oliver Sillanpää kertoo EräViikinkien sivuilla.
– Odotan ennen kaikkea hyvää ja laadukasta arkitekemistä, mitä kautta pystyy kehittymään niin fyysisesti kuin pelillisestikin. Joukkueena tavoitteena tottakai on mennä niin pitkälle kuin mahdollista ensi kaudella. Näin, että täällä minulla on hyvä mahdollisuus päästä isoon rooliin. Pääsen haastamaan itseäni joka päivä kovia joukkuekavereita vastaan, joka varmasti vie asioita eteenpäin. Luulen, että välillä voi olla vaikeampaa uudessa ympäristössä, mutta tuleen varmasti oppimaan myös itsestäni sitä kauttaa enemmän.

EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava kertoo seuran seurailleen Oliver Sillanpään otteita jo pitempään.
– Hän on kiistatta yksi lupaavimmista pelaajista suomalaisessa salibandyssa. Hän osoitti viime kaudella, että pystyy toimittamaan jo nyt liigatasolla – on kuitenkin eri asia onnistua liigan häntäpään joukkueessa kuin kärkijoukkueessa, joten hänen on otettava seuraavaksi uusia askeleita urallaan. Pyrimme luomaan mahdollisimman hyvän ympäristön, missä hän pääsee pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja kehittymään edelleen. Minuun teki vaikutuksen se, että Oliver haluaa palavasti kehittyä paremmaksi pelaajaksi ja todella haluaa pelata meillä, vaikka lukuisia vaihtoehtojakin oli pöydällä – nämä ovat on arvoja, joiden varaan pyrimme rakentamaan liigajoukkuettamme, Naava avaa.

EräViikingeillä on nousemassa useampia lahjakkaita 02-syntyneitä pelaajia liigatasolle, mihin rintamaan myös Sillanpää liittyy. mm. viime keväänä 2+1 -vuotisen sopimuksen EräViikinkien kanssa solminut Aarne Rissanen otti menneellä kaudella isoja kehitysaskeita ja hän olikin iso palanen A-poikien ja EV Akatemian loppukauden kovissa otteluissa. Samassa veneessä Rissasen kanssa on myös Kalle Fält, joka iski 17 otteluun 24 tehopistettä A-poikien SM-sarjassa. Myös puolustaja Jacob Kerola on murtautunut U19-poikien maajoukkueeseen ja kamppailee roolista ensi kauden liigamiehistöön, seura muistuttaa sivuillaan.

Lue lisää EräViikinkien sivuilta

Kuva: EräViikingit

Jaa artikkeli