Naisten salibandymaajoukkueen valmennustiimi muotoutumassa – seuraavat MM-kisat 2021 Uppsalassa

Päävalmentaja Lasse Kurrosen lisäksi myös valmentaja Aki Vilander jatkaa naisten maajoukkueen taustoilla kohti Uppsalan 2021 MM-kisoja. Muuhun ryhmään tulee muutoksia.

Suomen naisten salibandymaajoukkuetta kohti seuraavia MM-kisoja luotsaava valmennustiimi on hahmottumassa. Päävalmentaja Lasse Kurrosen jatkosopimus julkaistiin lokakuun alussa, ja ryhmässä jatkaa myös valmentaja Aki Vilander, joka kevään U19-tyttöjen MM-kisojen jälkeen jää pois tyttöjen päävalmentajan tehtävästä.

Valmentaja Markus Huhtimo ja maalivahtivalmentaja Juho Meuronen eivät ole mukana enää seuraavassa naisten MM-projektissa, ja uusien valmentajien kartoitus on käynnissä. Huhtimo on kuitenkin mukana vielä 1. helmikuuta pelattavassa Ruotsi-ottelussa, siirtämässä matkan varrella opittuja asioita eteenpäin, kun ohjelmassa on samalla edellisen MM-projektin purku.

– Valmennustiimiä täydennetään, kun saadaan tarvittavat yksityiskohdat selvitettyä ja sovittua, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala sanoo.
– Pyrimme luonnollisesti saamaan ratkaisut mahdollisimman nopeasti.

Helmikuun Ruotsi-ottelu pelataan muutoin Suomea Neuchatelin MM-turnauksessa edustaneella joukkueella, mutta Suvi Hämäläinen ja Meri-Helmi Höynälä nähdään Suomen U19-joukkueessa, joten naisten kokoonpanoon nimetään kaksi maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa. 

Suomen naisten maajoukkue sijoittui joulukuussa Neuchatelin MM-turnauksessa kolmanneksi kaadettuaan pronssiottelussa Veera Kaupin jatkoaikamaalilla Tšekin. Seuraavat MM-kisat pelataan joulukuussa 2021 Uppsalassa.

Jaa artikkeli