Mikael Hill sivuun Ruotsin päävalmentajan paikalta – Kytöhonka kiittää saamastaan mahdollisuudesta

Mikael Hillin sopimusta Ruotsin miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana ei jatketa, maan salibandyliitto ilmoitti torstaina. Hillin väistyvään valmennustiimiin on kuulunut myös suomalainen Perttu Kytöhonka, joka sosiaalisessa mediassa kiittää saamastaan mahdollisuudesta olla mukana.

Ruotsia vuodesta 2017 valmentaneen Mikael Hillin sopimus olisi päättynyt helmikuun lopussa, mutta tässä tilanteessa hän on sopinut liiton kanssa jäävänsä sivuun jo nyt. Hillin ajan suurimmaksi menestykseksi jäi Puolan Wroclawissa kesällä 2017 pelatun World Games -turnauksen voitto. Joulukuun 2018 MM-finaalissa Prahassa hänen johtamansa Ruotsi hävisi Suomelle.

– Ruotsin salibandyliitto kiittää Mikael Hilliä näistä vuosista. Ajattelen ennen kaikkea World Games -kultaa, joka oli ruotsalaiselle salibandylle hieno ja merkittävä saavutus, Ruotsin maajoukkuetoiminnan johtaja Joakim Lindström muotoilee liiton tiedotteessa.
– Meidän visiomme on olla maajoukkue, joka ei pelkästään voita vaan ottaa lisäksi vastuuta lajin kehityksestä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Se tarkoittaa, että pitkän tähtäimen työn suunta ja sisältö ovat yhtä tärkeitä kuin yksittäiset menestykset.

Mikael Hillin seuraajaan ei Ruotsin salibandyliitto ole ottanut vielä kantaa. Pestiin on veikkailtu ainakin Thomas Brottmania. Uuden valmennuksen tehtäväksi jää virittää Ruotsin taistelemaan MM-kullasta joulukuussa 2021 Helsingissä.

Jaa artikkeli