Miesten MM-kisat pelataan joulukuussa 16 joukkueen voimin – mukana kaksi uutta joukkuetta

Miesten MM-kisat pelataan 3.-11. joulukuuta Helsingissä. Koronapandemian vuoksi vuodella eteenpäin siirretyt kisat pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 16 joukkueen voimin ja yhdeksän päivää kestävien kisojen aikana pelataan yhteensä 48 ottelua.

Kaksi alun perin kisapaikkansa varmistanutta maata, Australia ja Japani, ovat ilmoittaneet, että eivät voi osallistua kisoihin Covid-19-tilanteen ja matkustusrajoitusten vuoksi.  Näiden maiden tilalle on vahvistettu saapuvaksi Viron ja Filippiinien joukkueet.

– On todella hienoa, että saamme pelata MM-kisat täydellä joukkuemäärällä pitkän odotuksen jälkeen. MM-kisojen valmistelussa on kiinnitetty erittäin paljon huomioita terveysturvallisuusasioihin, ja olemme luottavaisia sen suhteen, että saamme pelata huippuotteluita täysille katsomoille joulukuussa, kertoo tapahtumajohtaja Hanne Pirkola.

 

Suomen joukkueen alkulohko ennallaan – vastassa Tanska, Ruotsi ja Latvia

Kahden kisajoukkueen vaihtuminen ei aiheuta muutoksia Suomen joukkueen otteluohjelmaan. Joukkue kohtaa alkusarjassa Tanskan, Ruotsin ja Latvian. Ainoastaan tarkennuksia otteluiden alkamisajankohtiin on tehty johtuen samaan aikaan pelattavista naisten MM-kisoista Uppsalassa ja molempien MM-kisojen televisioinnista.

Suomi pelaa alkusarjan ottelunsa kolmena peräkkäisenä päivänä. Kisojen avauspäivänä, 3.12., vastassa on Tanska, lauantaina 4.12. Ruotsi sekä sunnuntaina 5.12. Latvia. Puolivälieränsä hallitseva maailmanmestarijoukkue pelaa keskiviikkona 8.12.

Kisayleisöä ja Suomi-faneja hemmotellaan erityisesti avajaisviikonlopun kolmipäiväisellä lippupaketilla, jolla on mahdollista nähdä Suomen alkusarjaotteluiden lisäksi yhdeksän muuta ottelua Helsingin Jäähallissa. Lisäksi kaksipäiväinen finaaliviikonloppu kokoaa urheilukansan yhteen, kun Hartwall Arenalla pelataan välierät, pronssiottelu sekä finaali. Liput MM-kisoihin myy Ticketmaster.

 

Teksti: Minna Koivisto

Jaa artikkeli