Miesten maajoukkueleiri takana – seuraava kokoontuminen heti heinäkuussa

Miesten salibandymaajoukkueen lauantaina Eerikkilässä alkanut toinen kesäleiri urakoitiin loppuun tänään. Päävalmentaja Petteri Nykky oli pääosin tyytyväinen joulukuun kotikisoihin valmistautuvan ryhmän tekemiseen, vaikka illan päätöspeleihin pelaajia piti harvinaisesti jopa hiukan herätellä.

– Pikkuisen on ollut liikaa ystävyysottelumeininkiä mutta aamupäivän lyhyt osio näytti jo vähän siltä kuin pitää olla silloin kuin maailmanmestaruutta tavoitellaan, päävalmentaja muistutti.
– On valmennuksen korostamaa tarinaa että tehdään asioita yhdessä ja kollektiivina, mutta kun pelataan vastakkain, pitää muistaa, mitä varten siellä ollaan. Kun kisapaikasta pelataan, pitää yksilön jättää merkki siitä, miksi hänet on tänne kutsuttu.

Miehet kokoontuivat nyt edelliskertaa pienemmällä ryhmällä, mutta MM-kisajoukkueesta ei tässä vaiheessa toki ole vielä kyse.
– Lokakuun loppuun asti on aikaa antaa näyttöjä, silloin ne päätökset tehdään. Tässä kerätään nyt valtavaa määrää tietoa ja näkemystä siitä, mitä kukin tekee. Ja sitten tullaan siihen, miten roolitukset menevät.

Mukana oli nyt tuoreempia nimiä kuten Eemeli Akola, Markus Laakso sekä maalivahti Oskari Fälden, ja päävalmentaja piti näkemästään.
– Kaikki he ovat tulleet tänne aikaisempien näyttöjensä perusteella ja olleet mukana hyvällä asenteella näyttämässä osaamisensa. Sitä on ollut mukava katsoa.

Miehet kokoontuvat seuraavan kerran heinäkuussa, sitten uudelleen elokuussa, ja syyskuun alussa ohjelmassa on kaksi ottelua Ruotsia vastaan.
– Odotukset ovat kovat niitä pelejä kohtaan, niin pitkä aika on edellisistä peleistä ja kisoistakin kohta kolme vuotta. Siinä kohtaa pystytään vielä kokeilemaan, kuka siinä kansainvälisessä vauhdissa kestää, ja ne ovat näiden leirien lisäksi ylivoimaisesti parhaat näyttöpaikat.

Miesten seuraavien maajoukkueleirien ajankohdat ovat 18. – 21.7. ja 9. – 13.8.

Suomen miehet valmistautuvat viime joulukuulta siirrettyihin MM-kotikisoihin, jotka pelataan Helsingissä 3. – 11.12. MM-liput ovat jo täyttä vauhtia myynnissä, ja lisätietoa lippujen hankkimisesta löytyy täältä.

Kuvia maajoukkueleiriltä

Kuuntele päävalmentaja Petteri Nykyn mietteet:

Jaa artikkeli