Lastikka iski kahdesti, kun Suomi kaatoi Sveitsin 3-1

Ville Lastikka iski kaksi maalia ja Jami Manninen yhden ja samalla sadannen pisteensä maajoukkueessa, kun Suomi kaatoi Tampere Areenalla Sveitsin 3-1.

Suomi nappasi toisenkin niukan voiton salibandyn neljän kärkimaan EFT-turnauksessa, kun Sveitsi taipui Tampere Areenalla maalein 3-1. Sunnuntaina Suomi saa Vantaalla vastaansa Ruotsin.

Maalipaikat olivat tänään alusta asti kortilla, ja avausmaali nähtiin vasta toisessa erässä. Toista maaotteluaan pelannut Nico Jonaeson avasi pistetilinsä Suomi-paidassa, kun hän nappasi sveitsiläispuolustajan harhasyötön ja tarjoili salamana poikittain Ville Lastikalle, jonka matala laukaus upposi ohi Jonas Wittwerin. Lisää herkkua saatiin pelin puolivälissä Krister Savosen taisteltua pallon Suomelle. Valtteri Kainulainen syötti maalin edessä poikittain, ja Jami Mannisen suora jatkolaukaus mahtui kuin mahtuikin maalivahdin jalkojen alta sisään. Joukkuetoveri Joonas Pylsy kiirehti hakemaan pallon talteen, sillä Mannisen maali oli hänelle sadas tehopiste maajoukkueessa.

Kolmannessa erässä Sveitsi veti yllättäen maalivahtinsa hetkeksi penkille ja iski saman tien kuudella nopean kavennuksen muttei saanut Suomea hämmentymään. Erän kuudennella minuutilla sveitsiläisten viisikko hajosi yhden kerran liikaa, ja Ville Lastikka pommitti Joonas Pylsyn tarkasta diagonaalisyötöstä ottelun toisen maalinsa. Suomella oli eilisen Tshekki-ottelun tapaan paikat repiä eroa isommaksikin, mutta niiden tuhlailu piti numerot tiukkoina summeriin saakka. Sveitsi painoi viimeiset kaksi ja puoli minuuttia ilman maalivahtia, mutta Suomen hyvin kyykkinyt viisikko viimeisenä lukkonaan tarkan iltapäivän torjunut maalivahti Joonas Kaltiainen kesti.

– Oli vierellä kaverit, jotka näkevät hyvin tyhjiä paikkoja, ja hehän minulle ne paikat tekivät niin että pääsin laittamaan puolityhjiin, kahden maalin Ville Lastikka kiitteli tarjoilua.
– Oli tiukan intensiteetin ottelu, jossa sai kamppailla kovaa. Ensimmäisessä erässä Sveitsi pääsi rytmittämään pallolla tahtia mutta pelin edetessä pääsimme me pallolla määräämään tahtia, ja sen myötä syntyi myös maalipaikkoja.

Esa Jokisen ottelukuviin

Salibandya, Tampere

Miesten EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 25.05 Ville Lastikka (Nico Jonaeson) 1-0, 30.13 Jami Manninen (Valtteri Kainulainen) 2-0.
3. erä: 41.14 Tim Braillard (Christoph Camenisch) 2-1, 45.46 Lastikka (Joonas Pylsy) 3-1.