Kuukauden pelaajat Oulusta, Tampereelta ja Hämeenlinnasta

Salibandyn lokakuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa OLS:n hyökkääjä Valtteri Parviainen, Naisten Salibandyliigassa Kooveen hyökkääjä Veera Kauppi ja Divarin pelaajista Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Valtteri Parviainen (kuvassa) on ottanut isoa roolia hännille veikatun OLS:n noustessa liigan kärkijoukkoon. Lokakuussa OLS saalisti yhdeksän sarjapistettä, ja Valtteri Parviaisen tehot seitsemässä ottelussa olivat 6+8=14.
Valtteri Parviainen, 20, on pelannut 13 nuorten maaottelua, joissa on syntynyt 18 maalia ja neljä maalisyöttöä. Salibandyliigassa hän pelaa kolmatta kauttaan, ja maalitykin tilillä on 59 pääsarjapeliä tehoilla 58+27.

Veera Kauppi oli Kooveen tehokkain ja osui joka ottelussa tamperelaisten voittaessa lokakuun neljästä pelistään kaksi. Kooveen 8-3-voitossa SB Vantaasta Kauppi latoi neljä maalia ja syötti kaksi, ja koko kuukauden tehot olivat 8+6.
Veera Kauppi täytti kesällä vasta 17 vuotta mutta pelaa Kooveessa jo neljättä pääsarjakauttaan. Pelaamissaan 46 liigaottelussa hän on ehtinyt tehdä hurjat 67 maalia ja syöttää 59. Kauppi on pelannut kaksi naisten maaottelua, joissa on syntynyt yksi maali, ja 17 ottelua nuorten maajoukkueessa saldolla 22+18.

Steelersin Ville Lastikka valittiin sensaatiomaisesti Divarin kuukauden pelaajaksi toisen kerran peräkkäin, ja sarjan pistepörssiä johtavan nuorukaisen saavutuksia katsoessa sen ymmärtää. Hämeenlinnalaiset voittivat lokakuun viidestä pelistään neljä, ja Lastikka osui joka pelissä saalistaen yhteensä 10 maalia ja viisi maalisyöttöä.
Ville Lastikka, 18, johti loka-marraskuun vaihteessa Suomen nuoret voittoon Hämeenlinnassa pelatussa neljän maan EuroFloorball Tour-turnauksessa. Kaikkiaan hän on pelannut kahdeksan nuorten maaottelua tehoilla 12+6.

Maajoukkuevalmentajat valitsevat Salibandyliigan ja Naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli