KESÄKUULUMISET - Tuhannen asukkaan Karunki villitsee salibandyyn

Karungin kylä sijaitsee Tornion vieressä Suomen Lapin läänissä. Karungin urheiluseura Karungin Kataja tarjoaa harrastismahdollisuuden niin hiihtoon, salibandyyn kuin yleisurheiluun. 

Tavoitteena on, että jokaisella lapsella on mahdollisuus harrastaa, kertoo puheenjohtaja Henry Regina. Napataan myös valmentajana toimiva Henry haastatteluun ja kysellään seuran kesäkuulumisia.

Kerro teidän seurasta, Karungin Katajasta: 

Karungin Kataja on seura missä harrastetaan niin hiihtoa, salibandya kuin yleisurheiluakin yhdellä ja samalla jäsenmaksulla: 10e/lapsi ja 30e/perhe. Seurassa ei kerätä kuukausimaksuja vaan yritämme kerätä yhdessä vanhempien kanssa rahaa lasten harrastamiseen niin että seurassa jokaisella on mahdollisuus harrastaa. 

Olemme kulkeneet Lapin Mestaruus Sarjan osakilpailuja kahden bussin voimin. Kuusi osakilpailua viime vuonna, missä pelataan samana päivänä kaikki ikäluokat pienet 3vs3 isommat 4vs4 tai 5vs5. Yleensä n. 55 pelaajan ja 15 vanhemman voimin. Pelireissuilla on pieni oma vastuu, mutta myös paikalliset yritykset ja yhteisöt tukevat toimintaamme – ja se mahdollistaa kaikkien harrastamisen seurassamme. Meillä on hyvä pöhinä seurassa, sopivasti vanhempaa porukkaa valmennuksessa, nuorten vetäjien apuna. 

Mitä teidän seuran kesään on kuulunut?

Karungin Kataja on pitänyt kesätauon kesä – ja heinäkuun ajan sisätreeneistä. Lapsilla on hyvä harrastaa kesän ajan monipuolisesti kaikkia lajeja, sillä salibandy kausi seuramme osalta kestää elokuun alusta toukokuun loppuun asti.

Lisäksi meillä on vähän valmentajia ja valmentajien on hyvä asettua hetkeksi aloilleen ja kerätä voimia ja intoa seuraava kautta varten. Kesä on myös hyvää aikaa kerätä tietoa eri harjoitteista ja valmentamisesta yleensäkin. 

Millaisia tapahtumia olette järjestäneet?

Järjestimme mm. lauantaina 11.6.2022 seuran sisäiset pelit Karungin kylätalon edessä kasaamalla lapsille salibandykaukalon asfaltille. 

Sitten jaettiin paikalle tulleiden pelaajien kesken joukkueet ja pyydettiin seuran ulkopuoleltakin tapahtumaan tulleita lapsia pelaamaan. Oli tosi hyvät pihapelit n. 30 lapsen voimin ja samalla hankimme seuralle rahaa arpajaisten ja myyjäisten avulla. 

Millainen rooli salibandylla on Karungissa?

Salibandylla on nykyään iso rooli seuran ja kylän toiminnassa. Seurassamme oli viime kaudella 68  rekisteröitynyttä lapsipelaajaa, joista suurin osa Karungista ja muutama pelaaja kulki Torniosta pelaamassa. 

Se on aika hyvin tuhannen ihmisen kokoiselle kylälle. Seurassamme harrastetaan n. 12 tunnin verran viikossa salibandya ja se on seurassamme tällä hetkellä harrastetuin laji joten iso osa seurahenkilöiden panostuksesta menee salibandyn parissa. 

Millaisia ajatuksia ensi kauteen?

Ensi kaudelle meillä on tarkoitus siirtyä ainakin kahden joukkueen voimiin pohjoisen aluesarjaan mikä on meidän kokoiselle seuralle jännittävä homma ja lapset innoissani. 

Olemme tähän saakka pelanneet Lapin Mestaruus Sarjaa ja osallistuneet turnauksiin lähialueella. Ensi kauden tavoitteita olisi, että kaikki samat lapset jatkaa myös ensi kaudella ja saisimme uusia pelaajia ja valmentajia. 

Käy tutustumassa Karungin Katajan toimintaan:

Facebookissa tai Instagramissa.

Lue myös:

EräViikinkien kesäkuulumiset – ”Yhdessä tekeminen ja touhuaminen on leirien punainen lanka”

KESÄKUULUMISET – Jokelan Kisa ja Kesäliigan huumaa

KESÄKUULUMISET – Nibacoksen kesään kuuluu leiritoimintaa ja Suomen suurin Katusähly-turnaus

Jaa artikkeli