Uusia kavereita ja kansainvälisiä pelejä - Barents Gamesin kansainvälinen urheilutapahtuma yhdistää urheilun ja ihmiset

Kansainvälinen urheilutapahtuma Barents Games järjestettiin maalis-huhtikuun vaihteessa Norjan Narvikissa ja Bodossa. Salibandy oli edustettuna tapahtumassa. Suomen joukkueen osalta matkaa koordinoi Lapin Liikunta, joka kokosi joukkueen pohjoisen alueen nuorista. 

Barents Urheilun tavoitteena on edistää kansainvälistä urheiluvaihtoa 15-25-vuotiaille nuorille ja tapahtuma haluaa tukea nuorten kasvua ja kehitystä sekä mahdollistaa pohjoismaisten nuorten tutustumista. Suomen Barents Urheilua johtaa ja koordinoi Lapin Liikunnan Barents Urheilu toimikunta, jossa jäseninä ovat Kainuun Liikunta ry, Lapin Liikunta ry ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry. Toiminnan taloudellisena perustana Suomessa on Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä valtionavustus.

Tapahtuma kokoaa neljän maan urheilulajit ja urheilijat yhteen. Tänä vuonna osallistuvina maina olivat Suomi, Norja ja Ruotsi, Venäjän ollessa suljettuna kisoista pois. Pronssipeleissä pelasi myös turnausvastuussa olleen paikallisseuran Bodo IBK -joukkueet. Pelit pelattiin 5v5 -pelimuodolla ja kansainvälisillä säännöillä. Suomen joukkue koostui 30 pelaajasta ja taustajoukoista. Joukkueenjohtajana toimiva Mika Karusaari hoiti etukäteisjärjestelyt ja koordinoi matkaa Norjassa.

-Joukkueet koottiin yhteistyössä alueen seurojen ja Salibandyliiton kanssa. Tavoite oli saada pelaajia koko Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueilta. Joukkueessa oli mukana pelaajia peräti kahdeksasta eri seurasta: Santa´s Unitedista, SBT Torniosta, Karungin Katajasta, Papaksesta, Kuusamon Pallokarhuista, Merikoski SBT:tä, Haukiputaan Heitosta ja Limingan Niittomiehistä.

Joukkueet olivat reissussa yhteensä kolme päivää ja välimatkat taittuivat bussilla. Tarkein tavoite oli ryhmäytyä, löytää uusia ystäviä sekä saada kokemuksia kansainvälisestä pelitapahtumasta.

-Kaikki saivatkin uusia kavereita, joiden kanssa ovat olleet tekemisissä kisojen jälkeenkin, fiilistelee Mika ja paljastaa myös taustojen pelilliset tavoitteet:

-Salainen taustojen pelillinen ja tuloksellinen tavoite oli päästä finaaliin kaatamalla Norja alkusarjassa. Aiempina vuosina Ruotsi on hallinnoinut isonumeroisesti pelejä.

Suomen molemmat joukkueet etenivät finaaliotteluihin, jossa mestaruudesta kamppailtiin Ruotsin kanssa. Tytöissä Ruotsi voitti Suomen lukemin 6-1. Pojissa Suomi vei mestaruuden päihittäen Ruotsin lukemin 2-1. Saimme haastatteluun Julianne Antmanin SBT Torniosta sekä Anton Kontiosalon Santa´s Unitedista.

Miten tapahtuma meni teidän joukkueelta?

Julianne: Hyvin meni. Päästiin finaaliin ja tultiin hopealle.

Anton: Onnistumisia tuli jokaisella, ja kaikilla oli mukavaa.

Millaisia pelillisiä oppeja kansainvälisestä tapahtumasta jäi?

Julianne: Hieman fyysisemmin sai pelata mihin ollaan omassa sarjassa totuttu.

Anton: Osasi sopeutua pelaamaan uusien ihmisten kanssa. Joukkueilla oli hyviä pelaajia, mutta koen, että me pelasimme joukkueena paremmin.

Mikä oli tapahtuman paras anti?

Julianne: Kaikkinensa hieno kokemus. Kaikki oli hyvin järjestetty ja oli mukava tutustua uusiin ihmisiin. Sai uusia kavereita ja pääsi edustamaan Suomea.

Anton: Kultainen mitali, uusia kavereita ja mukava muisto.

Tutustu tapahtumaan lisää täältä:

BARENTS URHEILU | Lapin Liikunta

Barents Winter Games 2023 Bodø/Narvik (barentssports.com)

Jaa artikkeli