KESÄKUULUMISET - Jokelan Kisa ja Kesäliigan huumaa

Jokelan Kisa on monilajiseura, jossa toimii nykyisin neljä aktiivista jaostoa. Salibandyn lisäksi toiminnassa ovat jalkapallo, sulkapalloa ja lentopallo.

Napataan kesähaastatteluun valmennuspäällikkö Janne Juntto ja kysytään kuulumisia sekä seuran Kesäliigasta.

Mitä teidän seuralle kuuluu? 

Seuramme kevät ja kesä on aika vauhdikasta, kun yleisseuralla on jalkapallossa kilpailukausi päällä, kesäleirejä pidettiin heti kesäkuun alkuun ja vanhimmat säbäjuniorit harjoittelivat aina juhannukseen saakka, ennen omatoimijaksoa.

Salibandypuolella on vauhtia riittänyt. Historian ensimmäistä kertaa meillä valmistautuu joukkue junioreiden valtakunnalliseen sarjaan (P15). Tämä on aika kova juttu pienen kylän seuralta.

Kesäliiga on iso juttu Jokelassa – Mistä siinä on kyse?

Kesäliigaa on pelattu keväästä 2021 alkaen, jolloin oli iso tarve ulkona pelattavalle turnaukselle. Perusajatuksenakin kesäliigassa on että pelataan hiukan pilke silmäkulmassa, toki isoista pokaaleista.

Pelimuoto on 4vs4 maalivahdein ja pelaajille pyritään antamaan tilaa omaan oppimiseen sekä omaan päätöksen tekoon. Kaikki joukkueet pääsevät aina myös mukaan finaaliviikonloppuun.

Miten Kesäliiga käytännössä toteutetaan?

Kesäliigaa on pyöritetty alusta alkaen pääosin talkoovoimin ja tämä on ollut mainio yhdistävä tekijä myös seuraväelle.

Kesäliigaa on pelattu Jokelan urheilukentällä, ulkona multisport-alustalla. Vastaanotto liigaan on ollut tosi hyvä, tietysti meitä on myös pääosin säät suosineet ja auringonpaisteessa pelaaminen on ollut mahtavaa vastapainoa sisällä pelaamiselle.

Mikä on parasta Kesäliigassa?

Jos nyt jotain Kesäliigasta nostaisin, niin yhdistelmänä auringonpaiste, musiikki, salibandyn pelaaminen hyvällä alustalla ja pelaajien omatoimisuus / autonomia, sekä tietysti hyvin palveleva buffa. Kesäliigan kautta pelaajien omatoimisuus, vastuunotto koko pelitapahtumasta ja omatoiminen harjoittelu näyttää lisääntyneen.

Kiitos Jokelan Kisa ja hyvää kesää! 😎

Lue lisää:

KESÄTERKUT – Nibacoksen kesään kuuluu leiritoimintaa ja Suomen suurin Katusähly-turnaus

Jokelan Kisan nettisivut

 

 

 

 

Jaa artikkeli