KESÄKUULUMISET JPS-75 - "Saa itse päättää, kumpi harrastuksista maistuu sinä päivänä paremmalle"

Liikuntaseura JPS-75 vaikuttaa Kymijoella ja liikuttaa salibandyn lisäksi myös muissa lajeissa. Monipuolisuus ja eri lajien kirjo onkin seurassa korkealle arvostettua myös käytännön tekemisen kautta. Seurassa on reilu 100 salibandyharrastajaa.

-Näistä on koottu kolme sarjassa pelaavaa joukkuetta M4D, M5D ja P15. Lisäksi naisten joukkue ja alakouluikäisten salibandykerho pyörivät talvisin, kertoo seuran puheenjohtaja Jarno Kiintola. Hypätään seuraavaksi seuran kesäkuulumisten pariin.

Mitä teidän seuran kesään on kuulunut?

Seuramme on yleisseura, jonka toiminta toki on vahvasti pohjautunut vuosien saatossa salibandyyn. Kesällä pidämme taukoa salibandystä ja annamme aikaa muille lajeille ja harrastuksille, joita tuntuu kaikilla riittävän runsaasti. 

Kesällä olemme käyneet vetämässä harjoituksia paikallisille jääkiekkojunioreille, osallistuneet paikallisen Hallasentien kentän 100-vuotisjuhlaan ja järjestäneet kaksi juoksutapahtumaa. Näiden lisäksi toki olemme itse juosseet maratoneja ja osallistuneet erilaisiin juoksutapahtumiin, suunnistaneet, pelanneet jalka- ja pesäpalloa ynnä paljon muuta. Joten vilskettä on riittänyt.

Monilajisuus on huomioitu seurassanne vahvasti – kerro tästä vielä lisää?

Seurassamme on tärkeää, että jokainen viihtyy ja saa harrastaa salibandya juuri sillä tasolla ja aktiivisuudella, kuin itse haluaa. Junioreiden kohdalla, jos on jonkun muun harrastuksen kanssa päällekkäisyyksiä, niin juniori itse saa päättää, kumpi harrastuksista maistuu sinä päivänä paremmalle. Näin meillä on pysynyt tuo P15-jooukkue hyvin kasassa jo useamman vuoden ajan. Eri lajit taas monipuolistavat lasten kehitystä ja parantavat esim. pelisilmää ja fyysistä monipuolisuutta.

Lue lisää:

JPS-75 nettisivut

EräViikinkien kesäkuulumiset – ”Yhdessä tekeminen ja touhuaminen on leirien punainen lanka”

KESÄKUULUMISET – Jokelan Kisa ja Kesäliigan huumaa

KESÄKUULUMISET – Nibacoksen kesään kuuluu leiritoimintaa ja Suomen suurin Katusähly-turnaus

KESÄKUULUMISET – Tuhannen asukkaan Karunki villitsee salibandyyn

KESÄKUULUMISET – BB-88:n kesäleirillä ohjasivat kasvattiseuran omat F-liigatähdet

Jaa artikkeli