KESÄKUULUMISET - BB-88:n kesäleirillä ohjasivat kasvattiseuran omat F-liigatähdet

Lisää kesäkuulumisia! Seuraavana vuorossa on sysmäläinen salibandyseura BB-88.

BB-88 järjesti leirin kesäkuun lopussa ja leirille osallistui noin parikymmentä nuorta, joista osa oli tullut leireilemään jopa Jyväskylästä saakka.

-Olemme tyytyväisiä, että säbäleiri saatiin pidettyä kesäkuussa ja kysyntää leirille riitti, iloitsee seuran tiedotusvastaava Hanna Kemppi.

Leiriohjelmaan kuului monipuolisesti liikkumista – mm. salibandya pelattiin eri variaatioin ja pelikentät valtasivatkin perinteisen salibandyn lisäksi tossusäbä ja jalkapallosähly. Leirillä hyödynnettiin myös kesällä 2020 seuran hankkimaa ulkopelialustaa.

-Varsinaisten leiriohjaajien apuna toimivat sysmäläislähtöiset F-liigapelaajat, Milja Alanko ja Matti Korhonen. Olemme aikaisempinakin vuosina saaneet meiltä ”suurempiin ympyröihin” ponnistaneita kasvatteja avuksi ohjaustoimintaan, kertoo BB-88 toiminnanjohtaja Ilkka Hörkkö.

Napataan haastatteluun Hanna ja Ilkka ja kysytään lisää BB-88 ajatuksia tulevasta kaudesta ja seuran arjesta.

Eli mitä teidän seuralle kuuluu?

Alkavaa kautta kohti mennään ja ensi kauden organisointi on kovassa vauhdissa. Olemme tyytyväisiä, että säbäleiri saatiin pidettyä kesäkuussa ja kysyntää leirille riitti. On myös ilahduttavaa, kun seuran vanhat pelaajat liigasta haluavat tulla ohjaamaan leiriä sekä muistavat kasvattajaseuraansa. Ulkopelialustaa on päästy käyttämään hyvin kesällä, vaikka kelit ovat olleet vaihtelevia.

Millainen seura BB-88 on?

Ollaan yksi vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita salibandyseuroja. Tulemme pieneltä paikkakunnalta Sysmästä ja seurassa pyöritetään niin kilpa- kuin harrastetoimintaa. Nuoremmissa junioreissa ei ole erikseen tyttöjen ja poikien joukkueita, vaan kaikki pelaavat yhdessä. Alle kouluikäisille järjestetään myös perhesählyä.

Olemme kasvattajaseura, mistä on lähtenyt paljon pelaajia liigatasolle, ainakin parisen kymmentä pelaajaa on tähän mennessä lähtenyt niin miehiin kuin naisiin. Vaikka paikkakunta on pieni, niin vuodesta 2005 asti on seuralla ollut lähes yhtäjaksoisesti miesten 2. divisioonajoukkue, pari kautta oltiin välissä 3. divisioonassa.

Millainen rooli salibandylla on Sysmässä?

Pitkään ollaan oltu joukkuelajeissa ykkönen Sysmässä. Laji on herättänyt kunnassa kiinnostusta ja parhaimmillaan 2. divisioonapeleissä on ollut katsojia yli 200. Viimeiselläkin kaudella koronasta huolimatta katsojia ollut peleissä parhaimmillaan yli 100. Pyrimme myös pysymään ajan hermolla olemalla mukana somekanavissa sekä striimaamalla otteluita.

Sysmässä on kolme isompaa seuraa, BB-88:n lisäksi yleisseura Sysmän Sisu ja voimisteluseura Sysmän voimistelijat.

Seuraa pyöritetään täysin talkoovoimin ja olemme kiitollisia kaikille vapaaehtoisille, ketkä ovat mukana toiminnassamme.

Mitä on luvassa ensi kaudella?

Tällä kaudella seura saavuttaa kunnioitettavan 35. vuoden iän ja sitä mahdollisesti juhlistetaan eri tavoin. Miehet pelaavat edelleen 2. divisioonassa. Parin hiljaisemman kauden jälkeen yritämme saada pienimpien junioreiden toimintaa kehitettyä.

Seuralta löytyy sosiaalisesta mediasta Instagram @bandyboys88 sekä Facebook-sivut BANDY BOYS -88.

Jaa artikkeli