Karhut ja Rangers tarrasivat Divarin finaalipaikkoihin

Karhut ja Rangers ottivat ensimmäiset kiinnityksen Divarin finaalipaikkoihin, kun Karhut kaatoi kotonaan LNM:n 6-4 ja Rangers vieraissa SaiPan 4-3. Loppuottelupaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Tänään LNM kavensi vielä toisen erän lopulla tilanteeksi 3-2, mutta kolme seuraavaa maalia ruksittiin kotijoukkueen sarakkeeseen. Ville Salonen laukoi vielä ennen toista taukoa porilaisten johdoksi 4-2, ja päätösjakson puolivälissä Tuomas Huhtala ja Tatu Ruohonen kasvattivat perättäisissä vaihdoissa eron jo neljään. Eerik Lukkari kavensi heti perään, mutta vieraiden lopun yritys kuudella viittä vastaan riitti vain Mika Heiskasen 6–4-kavennukseen.

Voitto oli Karhuille Divarissa jo 18. perättäinen, ja edellisen tappion aiheutti runkosarjassa juuri LNM.

Toisessa välieräparissa Kaius Klemetti ja Markus Fredriksson laukoivat kirkkonummelaiset ensimmäisellä kympillä kahden maalin johtoon, ja kolmannen erän alussa vieraiden johtolukemat olivat 1-3. Julius-Emil Huppunen ja Jere Niemelä nostivat SaiPan hetkeksi tasoihin, mutta vain 36 sekuntia myöhemmin Emil Vehanen laukoi Rangersin neljännen osuman, joka jäi myös välierän voittomaaliksi.

Finaalipaikat ovat katkolla Karhuille ja Rangersille heti huomenna Kempelehallissa ja Kirkkonummen väestönsuojassa.

Arkistokuva: Esa Jokinen