Kaappaus kakkoseen – Toni Lötjönen ja Janne Makkonen Vihtiin

Vihdin Salisudet on tehnyt alkavan kauden kakkosdivisioonaan kaksi kovaa kaappausta, kun maalivahti Toni Lötjönen ja hyökkääjä Janne Makkonen vahvistavat joukkuetta.

Uransa Raumalla aloittanut ”Ylijohtava” Toni Lötjönen on pelannut urallaan 207 liigan runkosarja- ja 59 pudotuspeliottelua. Palkintokaapista löytyy 3 Suomen mestaruutta ja yksi Eurooppa Cupin kultamitali. Miesten maaotteluita kertyi 6 kappaletta.
Hän on edustanut uransa aikana SalBan lisäksi SBS Poria, FBC Turkua, HIFK:ta, Haninge IBK:ta (SE), sekä Caperio Råsunda IS:ää (SE), sekä SSV:tä (Salibandyseura Viikingit).

– Ekojen treenien perusteella aika paljon matkaa pelaavaan kokoonpanoon. 7 vuotta lopettamisesta jättää pelikuntoon jäljen kuin Juha Tapion biisit. Mutta katsotaan pystyykö valmentaja [Oskari] Saari jostain pölyn alta kaivamaan sen vanhan Lötjösen esiin, vahvistus itse arvioi VSS:n kanavilla.

– Tonin kommentti kertoo kaiken oleellisen huippu-urheilijan luonteesta, ei niinkään miehen tämänhetkisestä tasosta. Löde ei päästä itseään helpolla ja niin sen kuuluu mennäkin. Miehen taidot tiedetään ja kokenut huippupelaaja tulee olemaan meille todella arvokas lisä paitsi muiden veskareiden mentorina, myös satavarmasti pelillisesti, päävalmentaja Saari arvioi.

Janne Makkonen oli päättyneella kaudella M-Teamin paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies.
Makkonen teki viime kaudella Divarin runkosarjassa 24 otteluun tehot 25+17=42. Sillä hän sijoittui koko Divarin maalipörssin 8. ja pistepörssin 11. sijalle. Yhteensä 28-vuotias Makkonen on pelannut tasan 100 Divarin runkosarjaottelua tehoilla 107+71=178. Salibandyliigaa hän on tahkonut M-Teamissa kaksi kautta. 34 ottelussa tehoja syntyi 12+12=24.

– Hienot kuusi vuotta takana M-Teamissä, mutta työ- ja siviilielämän kiireiden vuoksi aika jäi liian kortille pääsarjatasolla pelaamiseen. Polte pelaamiseen ja kilpaurheiluun on kuitenkin edelleen kova ja VSS tarjosi tähän vastineeksi parhaan kokonaisuuden. Joukkueessa on ennestään jonkin verran tuttuja pelikavereita vuosien varrelta, joka helpotti päätöstä, Janne Makkonen itse miettii.
– Tiesin, että täällä on hyvä juttu meneillään salibandyn ympärillä. Joukkueessa on laaja rinki eikä tarvitse pelätä, että treeneissä pitäisi vedellä pahviveskoille tai ettei olisi riittävästi vaihtomiehiä. Kovaa on menty ne pari treeniä, joissa olen ehtinyt olla mukana. Sain valmennuksen puolelta myös selkeän kuvan, että joukkue haluaa voittaa ja viedä seuraa isosti eteenpäin. Heinäkuun aikana valmennustiimin into ja motivaatio alkoi hiljalleen tarttua itseenikin ja hyvillä fiiliksillä lähdetään uuden haasteen pariin.

Päävalmentaja Oskari Saari näkee uudessa pelaajassa paljon positiivista:
– Janne mahtuisi pelitaitojensa puolesta mihin tahansa divarijengiin, joten on sanomattakin selvää että meille on iso asia että hän valitsi VSS:n. Turha kai höpötellä mitään vaatimatonta valmennusjargonia, miehen tehot vuosi toisensa jälkeen kertovat kaiken oleellisen: Janne on meille todella kova vahvistus ja hieno esikuva nuorille Susille.

Jaa artikkeli