Hallitustiedote: päätöksiä kauden jatkosta, osallistumismaksuista ja pääsarjojen sarjajärjestelmistä

Salibandyliiton hallitus oli koolla torstaina 18. helmikuuta. Usean käsitellyn kohdan osalta on tehty erillistä uutisointia jo aiemmin.

Kokous alkoi toiminnanjohtajan kuukausikatsauksella, jossa hän antoi alustavia tietoja tilinpäätöksestä ja kävi läpi kuluvan vuoden talouden näkymiä. Tilinpäätös 2020 vahvistuu maaliskuun kokoukseen.

Toiminnanjohtaja ja kilpailupäällikkö tekivät katsauksen koronapandemian ajankohtaisesta tilanteesta eri alueilla ja aikuisten sekä junioreiden sarjoissa. Alustuksen pohjalta käydyn keskustelun perusteella hallitus päätti linjata kauden jatkamista siten kuin 19.2. jo uutisoitiin.
Lue: Salibandyliiton hallitus käsitteli kauden jatkoa – näin edetään

Hallitus kävi keskustelun ja linjasi toimintamallin osallistumismaksujen keräämisen, hyvittämisen ja palauttamisen suhteen pelien osalta vaillinaiseksi jäävällä kaudella.
Lue: Kevään osallistumismaksuja ei kerätä – ”ketään ei pakoteta, eikä pudoteta”

Päätettiin F-liigan miesten sarjajärjestelmän uudistamisesta. F-liigan joukkuemäärä vähenee kauden 2021-22 jälkeen kahdella joukkueella ja 2022-23 sarjaan osallistuu 12 joukkuetta, jotka pelaavat kolminkertaisen runkosarjan. Muutoksella on vaikutuksensa myös Divarin sarjajärjestelmään. Myös F-liigan naisten sarjajärjestelmän hyväksyttiin. Runkosarjan jälkeisiä sijoitussarjoja ei pelata enää ensi kaudella. Muilta osin järjestelmä on sama kuin tällä kaudella.
Lue tarkemmin: F-liigan miesten sarjajärjestelmä uudistuu – joukkuemäärää pienennetään, ottelumäärä kasvaa

Päätettiin F-liigan naisten sarjan uudistetusta karsintajärjestelmästä esityksen mukaisesti. Mukana on kahdeksan halukkuutensa ilmoittanutta 1. divisioonan joukkuetta.
Lue: Hallitus vahvisti – näin pelataan naisten F-liigakarsinta

Päätettiin Divarin karsintasarjan sarjajärjestelmästä. Hallitus päätti Divarin karsintasarjan sarjajärjestelmästä muutoin esityksen mukaisesti paitsi, että Pohjois-Suomen karsintasarjasta divarin jatkokarsintoihin etenee kaksi joukkuetta alustavassa esityksessä olleen yhden joukkueen sijaan.
Lue: Divarin karsintasarja edessä – tässä lohkot ja ottelut

Päätettiin juniori-ikäisten pelaajien rinnakkaisedustuksista aikuisjoukkueeseen.  Rinnakkaisedustus on mahdollista päättää kilpailusäännöissä määritellyn määräajan 18.1. jälkeen, mikäli
– vastaanottavan joukkueen pelit ovat loppuneet kaudella 20–21 (joukkue on ilmoittanut, ettei pelaa enää tällä kaudella tai sarja missä vastaanottava joukkue on pelannut, on päätetty kaudelta 2020–21.
– vastaanottava joukkue ei ole pelannut vuoden 2021 aikana sarjaotteluita.

Erotettiin eroilmoituksen perusteella kolme jäsenseuraa ja hyväksyttiin yksi nimenmuutos.

Seura- ja kehityspäällikkö kertoi koronan takia päivitetyistä suunnitelmista Salibandyfoorumiin ja sidosryhmäkeskusteluihin liittyen. Salibandyfoorumi tullaan toteuttamaan toukokuussa 2021 virtuaalisesti.

Hallitus nimesi U19-miesten maajoukkueen päävalmentajan kausille 2021–23 esityksen mukaisesti. Nykyinen päävalmentaja Jarmo Härmä jatkaa myös seuraavat kaksi vuotta. Uusi sopimus ulottuu 31.5.2023 saakka.
Lue: Jarmo Härmä jatkaa U19-miesten päävalmentajana seuraaviin kisoihin

Hallitus sai tiedoksi maajoukkueiden tulevia tapahtumia, mikäli koronatilanne sallii. Miesten ja U19-miesten Ruotsi-maaottelut pelataan 4.-5.9.2021. Naisten ja U19-naisten EFT-ottelut pelataan 15.-17.10.2021.

Hyväksyttiin uusi Champions Cup -sopimus sekä konseptisuunnitelma kaudelle 2023–24. Uudessa Home & Away Champions Cup -konseptissa kilpailuun osallistuisi kaudesta 2023-2024 alkaen kahdeksan naisten ja kahdeksan miesten joukkuetta. Vuoden 2023 Champions Cup ratkotaan Suomessa vielä nykyisellä formaatilla. Kansainvälinen Salibandyliitto päättää uudistuksesta tämän vuoden syyskuussa.
Lue: Seurajoukkueiden Champions Cup uudistumassa – 2023 pelataan Suomessa

Hyväksyttiin Respect-sääntöjen päivitys esityksen mukaisesti. Uusissa säännöissä kauden parhaiden palkitseminen jakaantuu Salibandyliiton ja F-liigan kesken. F-liigan pelikausittaiset valinnat ja palkitsemiset suoritetaan kauden jälkeisessä F-Gaalassa. Salibandyliiton valinnat kattavat kyseisen vuoden, ja palkitsemiset tapahtuvat joulukuussa.

Hallituksen seuraava kokous pidetään 25. maaliskuuta.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Kuva: Mika Hilska

Jaa artikkeli