Salibandyliiton hallitus käsitteli kauden jatkoa - näin edetään

Salibandyliiton hallitus oli koolla torstaina. Asialistan kärkiaiheena oli huoli, kuinka sarjoja on mahdollista jatkaa vallitsevassa koronatilanteessa eri sarjaportailla ja ikäluokissa.

– Olemme saaneet valtavan määrän toiveita, että pelejä halutaan jatkaa, vaikka se menisi myöhäänkin kevääseen. Moni odottaa kovasti pelaamaan pääsyä. Torstain kokouksessa linjattiin, ettemme vielä luovuta kauden suhteen, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi ja jatkaa:

– Tärkeää on tottakai myös huomioida, ettei ketään pakoteta mukaan. Maanantaina palataan tarkemmin osallistumismaksuihin. Tässä yhteydessä voidaan kuitenkin jo todeta, ettei niitä tulla keväältä perimään.

Hallitus linjasi lähiajan näkymiä seuraavasti:

Pääsarjat
Pääsarjat (F-liiga miehet ja naiset sekä miesten Divari) jatkuvat suunnitellusti katsojarajoituksin ja pääsarjojen koronaohjeiden mukaisesti.

F-liigan naisten sarjan karsinnat pelataan kahdeksalla joukkueella kahdessa neljän joukkueen lohkossa kaksinkertaisena. Karsintafinaalin hävinnyt joukkue pelaa F-liigapaikasta Steelers-LoSB-otteluparin häviäjää vastaan. Hallituksen vahvistamasta F-liigan karsintajärjestelmästä voit lukea täällä.

Miesten Divarin karsintasarjan osalta hallitus päätti ottaa mukaan 16 joukkuetta. Karsintasarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Jaossa on kaksi paikkaa Divariin kaudelle 2021-22. Uutisoimme sarjasta tarkemmin torstaina 25.2., kun otteluohjelma sarjaan julkaistaan.

Juniorisarjat
Tavoitteena on jatkaa junioreiden sarjoja alueilla, missä pelaaminen rajoitusten puitteissa on mahdollista. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja arvioidaan seuraavan kerran viimeistään 25.3. hallituksen kokouksessa.

Valtakunnallisiin juniorisarjoihin osallistuville toimitetaan tieto joukkueista, joiden pelien pelaaminen on mahdollista. Tiedottaminen asiasta tehdään viikoittain ja sarjakohtaisesti.

Tavoitteena on ratkaista mestaruudet (sekä valtakunnalliset että alueelliset), mutta pelimäärät ja tavat sopeutetaan kauden jäljellä olevaan aikaan.

Tärkeää on huomioida, että ketään ei pakoteta mukaan. Joukkueille tehdään sarjakohtaiset kyselyt kiinnostuksesta pelata kevään 2021 aikana. Poisjäänneistä ei tule sanktioita.

Aikuisten sarjat
Aikuisten sarjoissa seurataan tilanteen kehittymistä ja pelien mahdollinen toteutuminen arvioidaan uudestaan maaliskuun alkupuolella. Mikäli tilanne sallii, tavoitteena on järjestää halukkaille nousumahdollisuus. Sarjavastaavat selvittävät halukkuuden.

Myöskään aikuisten sarjoissa ketään ei pakoteta mukaan, eikä ketään pudoteta, mikäli ei osallistu.

Jos sarjoja ei enää tällä kaudella pystytä jatkamaan, kesällä järjestetään mahdollisuuksia pelata ja harrastaa: haussa myös uudenlaisia pelaamisen ja harrastamisen muotoja.

Alueellinen sarjatoiminta
Alueellisten sarjojen osalta joukkueita tiedotetaan edelleen aluekohtaisesti. Isoimpia muutoksia tällä viikolla ovat olleet alle 12-vuotiaiden toiminnan vapauttaminen Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä.

Pelien jatkumisen tilannetta voi seurata päivittyvältä sivulta täällä.

– – –

Hallitus käsitteli kokouksessaan myös sarjojen osallistumismaksuja.
Lue tästä päätöksestä: Kevään osallistumismaksuja ei kerätä – ”ketään ei pakoteta, eikä pudoteta”

Kaikki koronainfot: salibandy.fi/korona

Edit klo 16.26: Uutisen alkuun lisätty toiminnanjohtajan kommentit.
Edit 22.2. klo 15.19: Lisätty loppuun linkki maanantain 22.2. uutiseen osallistumismaksujen perimättä jättämisestä

Jaa artikkeli