Kevään osallistumismaksuja ei kerätä - ”ketään ei pakoteta, eikä pudoteta”

Salibandyliiton hallitus käsitteli viime viikolla osallistumismaksujen hyvityksiä ja palautuksia, koska kuluvan kauden pelit eivät ole toteutuneet suunnitellussa laajuudessa.

– Jo aiemmin kerroimme, että tavoitteenamme on luoda maksujen hyvitysten osalta ratkaisu, joka koetaan laajalti reiluksi tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa. Olemme luoneet nyt mahdollisimman selkeän ja myös järkevästi hallinnoitavan ratkaisun, taustoittaa liiton puheenjohtaja Risto Kauppinen.

Kuukaudella jatketun kilpailukauden (31.5.2021) päättymiseen mennessä pyritään pelaamaan mahdollisimman paljon niillä alueilla ja niissä sarjoissa, joissa se rajoitusten puitteissa on mahdollista.

Lue myös: Salibandyliiton hallitus käsitteli kauden jatkoa – näin edetään

– Kuten viime viikolla uutisoimme, olemme saaneet runsaasti toiveita, että pelejä halutaan jatkaa, vaikka se menisi myöhäänkin kevääseen. Torstain kokouksessa linjattiin, ettemme vielä luovuta kauden suhteen, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi ja jatkaa:

– Painotan, että liiton puolesta yksikään peli ei ole jäänyt pelaamatta, mikäli vain rajoitukset ovat pelaamisen sallineet. Ketään ei pakoteta loppukaudesta mukaan, eikä ketään pudoteta, mikäli ei osallistu.

– Hallituksen päätöksen mukaan euroakaan ei peritä kevään peleistä oli niitä sitten tai ei. Haluamme vilpittömästi mahdollistaa pelaamisen siltä osin kuin se on mahdollista. Tappiota liitolle tästä tulee arvion mukaan vähintään 350 000 euroa.

Pelipassimaksujen osalta palautuksia ei ole luvassa, sillä ne ovat maksuja oikeudesta pelaamiseen. Pelipassi tarvitaan yhtäkin ottelua varten, eikä sitä ole sidottu otteluiden määrään.

Koronapandemian vuoksi sarjoista on saatu keskiarvoisesti pelattua tähän mennessä 40 prosenttia kaudelle alun perin suunnitelluista peleistä. Ottelujen toteutumisessa on tosin isoakin vaihtelua sarjojen välillä.

Seniorit pelaavat ensi kauden kuluvan kauden osallistumismaksuilla

  • Sarjan osallistumismaksu kattaa turnausmuotoisten otteluiden salikustannukset ja erotuomareiden matkakulut, sekä kaikissa sarjoissa erotuomareiden asettelukulut, sähköisistä järjestelmistä ja palkinnoista aiheutuvat kulut sekä sarjojen hallinnoinnin ja asiakaspalvelun.

     

Osa seuroista on jo maksanut viimeisen osallistumismaksujen erän.

Hallitus päätti, että näille seuroille vaihtoehtoina ovat:

* hyvitys tulevan kauden 2021-22 osallistumismaksussa
* maksun palautus

Seniorisarjojen otteluita on pelattu erittäin vähän. Näiden osalta hallitus päätti, että syksyllä maksettu osallistumismaksu hyvitetään kokonaisuudessaan tulevan kauden 2021-22 osallistumismaksuissa. Näissä sarjoissa palautusvaihtoehtoa ei siis ole.

Osallistumismaksun palautus ei koske pääsarjoja (F-liiga miehet ja naiset sekä Divari), sillä sarjat on voitu toteuttaa ottelumäärällisesti suunnitellusti.

Lähtökohtaisesti jo maksetut osallistumismaksut (viimeisen maksuerän osalta, siirretty eräpäivä 15.3.2021) siirretään kauden 2021-22 maksuihin. Maksu voidaan myös palauttaa.

Tätä varten seuran tulee täyttää alla oleva osallistumismaksun palautuslomake (linkki alla) viimeistään 30.4.2021 mennessä. Tämän jälkeen seuran etukäteen maksamat (osallistumismaksun viimeinen osa) osallistumismaksut siirretään kauden 2021-22 maksuihin.

Huomio! Mikäli haluatte siirtää jo maksamanne rahat kauden 2021-22 osallistumismaksuihin, teidän ei tarvitse tehdä mitään.

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli