Jarmo Härmä jatkaa U19-miesten päävalmentajana seuraaviin kisoihin

Jarmo Härmä jatkaa Suomen U19-miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana myös seuraavat kaksi vuotta. Härmän meneillään oleva sopimus kattoi vielä tämän kevään, ja Salibandyliiton hallitus siunasi viime kokouksessaan jatkon 31.5.2023 saakka.

Jarmo Härmä, 40, on valmistanut Suomen U19-joukkuetta 28.4. – 4.5. Tšekin Brnossa pelattavaan ikäluokan MM-turnaukseen, jossa taitojaan mittelevät 1.1.2002 ja sen jälkeen syntyneet pelaajat. Sen jälkeen vuorossa on vuorossa seuraava Tanskassa keväällä 2023 pelattaviin kisoihin tähtäävä MM-projekti 2004 ja myöhemmin syntyneille pelaajille.

– Tosi kiitollinen ja otettu fiilis että jatkoa tarjottiin ja minut nähtiin oikeaksi veturiksi työtä jatkamaan, Jarmo Härmä itse miettii.
– Harmi tietysti, että kansainväliset pelit ovat jääneet nyt koronan vuoksi vähiin mutta koko ajan on tehty täysin palkein yhdessä seurojen kanssa työtä tämän ikäluokan kanssa pelaajien kehittämiseksi, ja tulokset ovat olleet lupauksia antavia samalla kun olen itsekin koko ajan tuntenut kehittyväni valmentajana. Nyt kun olen oppinut kunnolla talon tavoille, toimintaa pystytään edelleen tehostamaan ja seuraavista kahdesta vuodesta saadaan varmasti irti vieläkin enemmän, Härmä uskoo.
– Odotan innolla tulevaa työskentelyä seuraavan ikäluokan kanssa.

– Valmennustiimi on tehnyt Jarmo Härmän johdolla hyvää työtä leireillä, kansainvälisiä pelejähän onkin ollut sitten vähän harvemmin, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala taustoittaa.
– Mielestäni nuorisomaajoukkueen päävalmentajan toimintaa ei tule arvioida vain MM-kisojen menestyksen mukaan, vaan on myös nähtävä toiminta laajemmin muun muassa MAAJOUKKUETIE-toiminnan kautta. Näissä perusasioissa Härmä on suoriutunut kiitettävästi. Järjestelmän näkökulmasta hänen etunaan on lisäksi kyky yhdistää kansainvälisen tason ja F-liigan valmentaminen kouluttamiseen.

Myös F-liigan Nokian KrP:n päävalmentajana toimiva Jarmo Härmä on luotsannut seuratasolla aikaisemmin liigassa OLS:aa ja M-Teamia sekä Divarissa Limingan Niittomiehiä ja Erä Akatemiaa. Hän on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja (VAT) ja huippuvalmentajakurssin (HVK) vuosina 2011 ja 2012.

Tämä U19-joukkueen kaksivuotisprojekti viedään loppuun nykyisellä taustatiimillä, ja koko valmennustiimi seuraaville vuosille vahvistetaan myöhemmin.

Salibandyn U19-miesten maajoukkue on toiminut vuodesta 1996 asti, ja ikäluokan ensimmäiset MM-kisat pelattiin 2001 Saksassa. Tähän saakka pelatuista kymmenestä MM-turnauksesta Suomi on napannut neljä maailmanmestaruutta (2003, 2011, 2015 ja 2017), kaksi hopeaa ja neljä pronssia.

Pääkuva: Tommi Palonen

Jaa artikkeli