Erityisryhmät - miten ja missä toimintaa järjestetään?

Salibandyliiton sarjoissa pelataan muun muassa sähköpyöräsalibandya ja ympäri Suomen järjestetään soveltavan salibandyn kerhoja. Seuraavaksi lisätietoja siitä millaista erityisryhmien salibandytoimintaa järjestetään ja miten siihen voi lähteä mukaan. Millaista toimintaa järjestetään?

Kilpapuolella sähköpyörätuolisalibandya pelataan kahdessa eri sarjassa: SM- ja Finlandia, jonka lisäksi lajissa pelataan MM-kilpailuja. Suomen maajoukkue sijoittui viime MM-kisoissa neljännelle sijalle.

Erityissalibandyn harrasteryhmiä järjestetään ympäri Suomen ja niiden toteuttamisesta vastaavat paikalliset salibandyseurat. Myös kilpailutoimintaa järjestetään. Erityisryhmien salibandyn SM-turnaukseen osallistuu vuosittain noin 20 joukkuetta. Viime SM-kisat järjestettiin Espoossa. 

Miten lajin voi aloittaa?

Pelaamaan pääsee paikallisten salibandyseurojen järjestämien harrasteryhmien ja joukkueiden kautta. Omalta seuralta kannattaa kysyä mahdollisesta joukkueesta. Myös Salibandyliittoon voi olla aina yhteydessä, niin urheilijat, liikkujat kuin toimintaa suunnittelevat salibandyseurat – mikäli eristyisryhmissä harrastaminen ja kilpailu kiinnostavat, ole rohkeasti yhteydessä alueesi seuratoimintapäällikköön tai meidän erityisryhmien vastaava Eevaan. Yhteystiedot löydät alta.

Paralympiakomitealla on myös käynnissä Avoimet Ovet -hanke, josta saa apua ja vinkkejä ryhmien aloittamiseen. 

Lue lisää erityisryhmien salibandystä täältä.

Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.

Jaa artikkeli