Helsinki Outsiders tuplavoittoon SPT-salibandyn finaaliturnauksessa - "Ottelut olivat tosi kovia, mutta rehtejä"

Sähköpyörätuolisalibandyn finaaliottelut pelattiin viime lauantaina 22.4. Helsingin Latokartanossa. Mestaruuksista kamppailtiin sekä Finlandia, että SM-sarjassa. 

Finlandia-sarjassa pelasivat Helsinki Outsiders Akatemia, Koovee, Heitto Heavyweights Haukiputaalta, TPS ja Estonian Wolves Virosta. SM-sarjassa mukana oli kolme joukkuetta: HOS Red, HOS White ja Yhdistelmäjoukkue. Yhdistelmäjoukkue luotiin yhteistyössä Vaasan BK-48, HOS:n ja Haukiputaan Heiton kanssa.

-Sähkärisalibandysarjaa on pelattu Suomessa jo yli 25 vuotta. Joukkueet ovat tosi aktiivisesti itse kehittäneet lajia, sen tapahtumia ja markkinointia, kertoo Salibandyliiton eteläisen alueen seuratoimintapäällikkö Eeva Welling lajin historiasta ja joukkueista.

Finlandia-sarjassa välieristä finaaliin selvisivät Helsinki Outsiders (HOS) Akatemia ja Estonian Wolves. Tiukka finaali kääntyi HOS Akatemian voitoksi peitoten Estonian Wolvesin lukemin 4-3. SM-sarjassa mestaruus ratkaistiin HOS Whiten ja Yhdistelmäjoukkueen välillä. Finlandia-sarjassa palkittiin joukkueiden äänestämät T-stick- ja mailapelaajat. T-stickpelaajaksi valittiin Jako Stein Estonian Wolvesista ja mailapelaajaksi Aarni Kumpulainen HOS Akatemiasta. Sijoituksen sarjoittain:

Finlandia-sarja:

  1. Helsinki Outsiders (HOS) Akatemia
  2. Estonian Wolves
  3. KooVee
  4. Heitto Heavyweights
  5. TPS

SM-sarja:

  1. HOS White
  2. Yhdistelmäjoukkue 
  3. HOS Red

-Estonian Wolvesia vastaan oli kivaa pelata ja ottelut olivat tosi kovia, mutta rehtejä, kommentoivat HOS Akatemian Ella Nissinen ja Aino Parvainen, jotka ovat olleet lajin parissa kymmenen vuotta.

Kiinnostaako sähköpyörätuolisalibandy? Tai muut soveltavan salibandyn ryhmät? Lue lisää täältä tai kysy suoraan Eevalta.

Eeva Welling
Seuratoimintapäällikkö, etelä
Aikuisten harrastaminen, erityisryhmät, tapahtumat. Alueen seurojen tuki, yhteistyö, vuorovaikutus ja seuratoiminnan kehittäminen. Harrastepelaaminen ja yhteistyö alueen asiantuntijaverkoston kanssa.

Jaa artikkeli