Sähköpyörätuolisalibandyn MM-titteli ratkottiin Sveitsin Surseessa – Suomi tällä kertaa neljäs

Sähköpyörätuolisalibandyn maailmanmestaruudesta taisteltiin päättyneellä viikolla Sveitsin Surseessa, ja Suomen osalta turnaus päättyi neljänteen tilaan. Mestaruuden vei Tanska, joka löi loppuottelussa Alankomaat 4-3.

Suomi taipui pronssiottelussa Sveitsiä vastaan lopulta 4–5-tappioon jatkoajalla.
– Ratkaisumaali oli vähän kyseenalainen. Meidän mielestä se tehtiin maalivahdin alueelta, totesi Suomen joukkueen kapteeni ja maalivahti Atso Ahonen.
– Tappio tietenkin harmittaa, mutta se oli meiltä todella hyvä peli. Voi olla ylpeä joukkueesta, Ahonen jatkoi.

Suomi joutui ottelun alussa heti 0–2-tappiolle ja oli avauspuolikkaan jälkeen 1–3-takaa-ajoasemassa. Suomen avausmaalin ottelussa teki Jesse Mursu.
Toisen jakson alkuun Kasper Vuorinen onnistui nopeaan tahtiin kahdesti ja tasoitti pelin 3–3:een. Sveitsi otti vielä uudestaan johdon, mutta Olli Palonen pääsi vajaa minuutti ennen loppua tasoittamaan vieden ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Palosella oli pari hyvää laukausta, mutta Sveitsi pääsi lopulta survaisemaan ratkaisuosuman Suomen maalin edustalta.

Suomi voitti kolme peräkkäistä arvokisapronssia vuosina 2010, 2012 ja 2014, mutta sen jälkeen mitalipelit ovat jääneet haaveeksi. Nyt arvokisahistorian neljäs pronssi jäi hyvin pienestä kiinni.
– Harmittaa tietenkin tosi paljon hävitä peli tuolla tavalla, etenkin kun pelasimme mielestämme ylivoimaisesti turnauksen parhaan pelimme. Saumat oli ottaa mitali, mutta joukkueurheilu on tällaista; yksi pomppu väärään suuntaan, niin mitali meneekin kaverille, pohti Suomen valmentaja Jaakko Linkoheimo.
– Turnaus oli meiltä aika ailahteleva. Se alkoi hyvin Saksa-voitolla, mutta sitten alkoi vähän heikompi vaihe, joka jatkui oikeastaan aina tänne pronssipeliin asti. Hyvän alun turvin päästiin näin pitkälle. Tämä pronssipeli osoitti, että olemme kuitenkin hyvin huippumaiden tuntumassa, ehkä hieman niiden alapuolella. Pienellä viilauksella ja välineistön uusimisella saamme otettua seuraavan stepin kohti kirkkaimpia mitaleita, kapteeni Ahonen totesi.

Sähköpyörätuolisalibandyn MM-kilpailut, Sursee, Sveitsi 9.–14.8.2022

Suomen ottelut:

Alkusarja: Saksa–Suomi 3-6, Suomi–Tanska 2-8, Suomi–Espanja 10-5 ja Australia–Suomi 0-32.

Välierä: Alankomaat–Suomi 11-3

Pronssiottelu: Sveitsi–Suomi 5–4 (3–1, 1–3, 1–0)
*Suomen maalit: Kasper Vuorinen 2, Jesse Mursu, Olli Palonen

Suomen joukkue
Atso Ahonen (C), Helsinki
Jasmi Ahonen, Helsinki
Anni Kyröläinen, Helsinki
Jesse Mursu, Espoo
Kasper Vuorinen, Järvenpää
Samuel Ojala, Lahti
Ella-Riikka Isometsä, Helsinki
Olli Palonen, Helsinki
Petri Matikainen (A), Helsinki
Saila Luumi, Vantaa (kuvassa)

Valmennus ja joukkueenjohto
Mika Borg, päävalmentaja
Jaakko Linkoheimo, valmentaja
Riina-Kaisa Ojala, joukkueenjohtaja
Timo Pelkonen, joukkueenjohtaja

Turnaussivuille

Paralympia.fi-sivuille

Kuva: Powerchair Hockey World Championships 2022

Jaa artikkeli