Anna Mahdollisuus -kampanja poiki lahjoituksia yli odotusten

Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanjan avulla sadat Suomessa asuvat vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret saavat kokea harrastamisen iloa koronapandemian keskellä. MM2020-kumppaneiden toteuttaman kampanjan lahjoitusten määrä ylitti odotukset poikkeustilanteen aiheuttamista muutoksista huolimatta.

Anna mahdollisuus -kampanjan takana ovat  salibandyn miesten MM2020-kisat yhdessä kisojen kumppaniverkoston sekä Hope ry:n kanssa. Kampanja-aikana 1.9.-21.9.2020 kerättiin lasten ja nuorten harrastusvälineitä lahjoitettavaksi Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille. Keräyspisteinä toimivat Stadiumin ja Starkin myymälät ympäri Suomea. Lahjoituslaatikoita kertyi myymälöistä huikeat 52 kappaletta. Lisäksi mukana olivat myös muut kisojen yhteistyökumppanit, joiden aktiivisuuden myötä lahjoitusten määrä nousi reilusti – yli kymmenellä laatikolla ja isolla pakettiautollisella urheiluvälineitä.

Aktiivista hyväntekeväisyyttä poikkeusajasta huolimatta

Valtakunnallinen hyväntekeväisyyskampanja oli osa miesten salibandyn MM-kisojen matkaa. Suomen Salibandyliiton MM-kotikisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola on muuttuneiden olosuhteiden keskellä tyytyväinen kampanjan tuloksiin.

– Haasteita kampanjan onnistumiselle loi vallitseva koronapandemia. Onneksemme se ei kuitenkaan latistanut lahjoitusintoa, vaan kampanja nähtiin erittäin tärkeäksi niin kumppaniyritysten, kuin aktiivisten lahjoittajien toimesta. Haluan koko kisojen puolesta kiittää kaikkia osapuolia sekä lahjoituksen tehneitä henkilöitä.

– MM-kisojen siirryttyä vuodella eteenpäin kisamatka jatkuu, ja samalla mahdollisuudet tehdä kisojen arvopohjan mukaisia tekoja lisääntyvät, Pirkola summaa.


Liikunta pitää normaalissa arjessa kiinni

Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostilan mukaan jo toista kertaa toteutettu kampanja otettiin ilolla vastaan.

– Vähävaraisten perheiden tilanne ei valitettavasti ole helpottunut vielä syksylläkään. Korona-aikana lasten harrastusten jatkuvuus on tärkeää, sillä epävarmuudessa ja niukkuudessa eläminen on lapsille hyvin kuluttavaa. Ulkoilu, liikunta ja harrastaminen piristävät lasten mieltä ja lisäävät hyvinvointia, Hostila kertoo. Lahjoitukset on nyt vastaanotettu Hopen eri toimipisteissä.

– Voin jo nyt sanoa, että kampanja on hyvin onnistunut. Pääsemme pian jakamaan harrastusvälineitä eteenpäin niitä tarvitseville. Suuri kiitos kaikille tärkeän asian parissa toimineille, päättää Hostila.

Jaa artikkeli