Sami Ronkola ehdolle Salibandyliiton puheenjohtajaksi – "Pienten seurojen asema turvattava isojen puristuksessa"

Salibandyliiton puheenjohtajaksi marraskuun liittokokouksessa on ehdolla kolme henkilöä, kun istuva puheenjohtaja Risto Kauppinen sai haastajakseen Ding Man lisäksi porvoolaisen Punishersin esittämän Sami Ronkolan. Ronkola haluaa tuoda esiin ennen kaikkea pienten seurojen toimintaedellytysten turvaamisen suurten puristuksessa.

Tausta: Kolmen vuoden välein pidettävä Salibandyliiton varsinainen kokous pidetään lauantaina 28. marraskuuta Helsingissä. Liiton kokous valitsee hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen muut jäsenet seuraavaksi kolmeksi tilikaudeksi eli vuosille 2021-2023.

Lue lisää: 

Salibandyliiton hallituspaikat kiinnostavat – ennätysmäärä ehdokkaita

Marraskuussa järjestettävä liiton kokous on salibandyn ylin päättävä elin – mistä on kyse?

– Olen 27-vuotias salibandyn monitoimimies ja toiminut lajissa erotuomarina, pelaajana, valmentajana, toimitsijana ja kaikkea siltä väliltä. Olen valmentanut niin F- kuin A-junioreitakin tytöissä ja pojissa ja edustanut erinäisiä salibandyseuroja pelaajana ja valmentajana. Lisäksi olen toiminut seurojen hallinnossa, viimeksi piipahdin Blackbirdsin hallituksen varajäsenenä, Sami Ronkola esittäytyy.

Salibandyliiton puheenjohtajana Sami Ronkola haluaa korostaa ennen kaikkea pienten seurojen asemaa.
– Visioitani tehtävään ovat, että haluan tuoda toimintaan selkeyttä ja läpinäkyvyyttä. Brändi ei voi vaihtua joka vuosi vaan tekemisessä pitää olla jatkuvuutta. Tärkeää on pienten seurojen toimintaedellytysten turvaaminen isojen puristuksessa.

Ronkola muuttaisi radikaalisti nykyistä huipulle tähtäävien juniorien valmennusjärjestelmää.
– Jos minut valitaan ja pääsen vaikuttamaan huippusalibandytoimintaan, nykyinen MAAJOUKKUETIE ja FBA-systeemi pitää romuttaa ja rakentaa kokonaan uudelleen. Nyt liian moni taitava pelaaja maakunnissa jää unohduksiin, kun United-joukkueisiin mahtuu vain rajallinen määrä pelaajia ja valintaperusteet ovat mitä ovat.

– Suurseurojen palvomisen aika on ohi eikä niitä saa suosia pienten ohi. Liiton pitää laittaa paukkuja siihen, että myös Korson Kaiun eikä vain EräViikinkien tapaiset seurat pärjäävät. Olen itse Tiikerien kasvatti ja se on suuri seura mutta pelannut myös esimerkiksi Korson Kaiussa, jolloin meillä oli vastassa pieniä junioriseuroja kuten Pakilan Visa. Nyt sellaiset ovat uhkaavasti katoamassa juniorisarjoista ja  kentällä vain ErVi vastaan ErVi, Sami Ronkola paaluttaa.

Julkaisemme vielä ennen liittokokousta esittelyt kaikista puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaista.

Lue myös:

Kauppinen valmis jatkamaan puheenjohtajana – salibandylla paljon mahdollisuuksia uudistua

Ding Ma lähtee mukaan puheenjohtajakisaan – ”Seurat nostettava toiminnan keskiöön”

Liiton äänioikeutettu jäsen eli seura voi asettaa ehdokkaan hallituksen puheenjohtajaksi sekä hallituksen jäseneksi.  Ehdolle asettaminen on sulkeutunut 29.10.

Liiton kokoukseen voi jo ilmoittautua Suomisportissa täällä.

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Sami Ronkola

Jaa artikkeli