Salibandyseurojen tulisieluja palkittiin alueellisissa urheilugaaloissa

Kevääseen kuuluvat alueelliset urheilugaalat, ja niissä on palkittu myös salibandyn ansioituneita toimijoita. Gaalat on ehditty järjestää jo Keski-Suomen, Hämeen sekä Varsinais-Suomen alueilla, ja edessä häämöttää 16. toukokuuta vielä Satakunnan Urheilugaala.

Keski-Suomen Urheilugaalassa 11.3.maaliskuuta Jyväskylän Scandic Laajavuoressa palkittiin Ari Lehtonen vuoden seuratoimija -palkinnolla sekä Marko Hokkanen lajin edistämistyö -palkinnolla.

Ari ”Arska” Lehtonen on tehnyt todella pitkään hyvää työtä joukkueenjohtajan pestissä O2JKLssä. Toiminta on ollut vakuuttavaa yli seura- ja lajirajojen. Hän pyrkii aidosti edistämään pelaamista ja pelaamisen helppoutta. Hän on ollut merkittävä toimija Intersport liigan organisoinnissa.

Marko ”Make” Hokkanen valmentaa O2:ssä P15 kilpajoukkuetta ja organisoi Liikuntakeskus Buugilla aikuisille suunnattua suosittua lounassalibandya ja sunnuntaisählyä. Make pelaa itse maalivahtina ja innokas keräämään höntsäpelejä milloin mihinkin paikkaan ja ajankohtaan. Hän on myös itse monta kertaa viikossa halukas ja valmis auttamaan ja tuuraamaan joukkueiden akuuttia mv-pulaa treeneissä ja harrastepeleissä.

 

Hämeen Urheilugaalassa 11. maaliskuuta Tampere-talolla palkittiin Vuoden seuratoimija -palkinnolla Classicin Esa Johansson ja Lajin edistämistyö -palkinnolla Visa Vainiola.

Esa Johansson on toiminut yli kaksi vuosikymmentä hiljaisena työmyyränä Classicin taustoilla. Ajanjaksolla 2000-2010 hän oli todella merkittävässä roolissa juniorijoukkueiden joukkueenjohtajana ja Classicin taustavaikuttajana, kun nykyisten miesten maajoukkueen ja Classicin dynastian avainpelaajat kasvatettiin. Esalla on ollut erinomainen kyky huomioida koko seuran junioripolku, jossa pelaajille luodaan haastava, mutta turvallinen ympäristö pelata, kasvaa ja kehittyä. Hänellä on ollut herkkyyttä toimia pelaajien, valmennuksen, seuran ja erityisesti vanhempien kesken. Eteen tuleviin haasteisiin hän on suhtautunut ratkaisukeskeisesti.

Visa Vainiola on Lempäälän Ideaparkin kauppakeskuksen johtajana osoittanut erinomaista kykyä tehdä ja kehittää Ideaparkkia valtavirrasta poiketen ja toimia siten rohkeana suunnannäyttäjänä. Visan edistyksellisen asenteen ansiosta Ideaparkista on kehittynyt perinteistä kauppakeskusta monipuolisempi elämyksellinen kokonaisuus, jossa liikunta ja urheilu ovat keskeisessä roolissa. Visan ansiosta Ideapark tarjoaa erinomaiset ja modernit puitteet niin huippusalibandylle kuin harrastesalibandyllekin. Ideaparkin sporttipuolen kehittäminen, joista viimeisimpinä osoituksena ovat maailman ensimmäinen salibandymuseo ja Bläk Boks -tapahtuma-areena, toimivat tienraivaajana ja suunnannäyttäjänä tulevaisuuden urheilubusineksen monipuolisista mahdollisuuksista.

Varsinais-Suomen Urheilugaalassa 19. maaliskuuta Turun Gatorade Centerissä palkittiin Vuoden seuratoimija -palkinnoilla FBC Turun Sari Laaksonen sekä Airisto SB:n Jani Penttilä.

FBC Turun seurakoordinaattorina toimiva Sari on monitoimiosaaja. Sarin vahvuuksia ovat muun muassa pitkäaikainen kokemus lajin parista eri rooleissa, laaja-alainen näkemys salibandyn kehittämisestä, yhteistyökyky ja aito halu vaikuttaa asioihin. Sari tarttuu tehtävään kuin tehtävään, hän ei pelkää haasteita, hän ratkaisee ne. Hän on varmasti ykköskentän luottopeluri, jonka sydän sykkii kaikelle toiminnalle tasapuolisesti. Erityismaininta erittäin hienosta yhteistyöstä Säbäkipinä-kortteliliigan kehittämisestä tasolle 2.

Jani Penttilä on ”lajiniilo” ja lajin moniosaaja. Janin kokemus lajin parista hakee vertaistaan. Hänen salibandyn muotoinen sydämensä sykkii laaja-alaisesti koko lajille ja lajiyhteisölle. Tasapuolisuus, yhteistyökyky ja aito halu kehittää lajia näkyvät hänen jokapäiväisessä toiminnassaan. Jani Penttilä on joukkuepelaaja, joka arvostaa jokaista joukkueen jäsentä ja luo mahdollisuuden kaikille kehittyä.

Valokuvat: Alueelliset urheilugaalat

Jaa artikkeli