Salibandyihmisiä palkintosateessa kevään urheilugaaloissa

Salibandyihmisten palkitseminen talven urheilugaaloissa jatkui eilen Hämeessä, jossa SC Classicin Jouni Launonen palkittiin Vuoden seuratoimijana ja Esa Takalo, joka ei itse ehtinyt paikalle, Lajin edistämistyöstä.

Perustelut eilen jaetuille palkinnoille kuuluivat näin:

Vuoden seuratoimija -palkinto: Jouni Launonen, SC Classic

Jone on toiminut kaudesta 1996-97 alkaen miesten liigajoukkueen huoltajana. Hän on myös pitkäaikainen seuran johtokunnan jäsen, jossa hän on toiminut liki 20 vuotta. Aiemmin hän on toiminut myös miesten liigajoukkueen rahastonhoitajana. Jone on aina hoitanut hommansa pyyteettömästi ja luotettavasti. Jone omaa suuren salibandysydämen, ja hän on keskeinen osa Classicin liigajoukkuetta ja Classic Familya.

Lajin edistämistyö -palkinto: Esa Takalo, valokuvaaja

Esa Takalo on tuttu näky kameransa kanssa salibandykaukalon reunalla Pirkanmaalla jo usean vuoden ajalta. Paitsi vauhdikkaita pelitilannekuvia, hän poimii otoksiinsa nokkelia yksityiskohtia pelin tiimellyksessä. Takalo on valokuvillaan edistänyt salibandyn ja salibandypelaajien näkyvyyttä ja tunnettuutta paitsi paikallisesti myös valtakunnallisesti. Salibandyliittoa avustavana valokuvaajana hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien.

Keski-Suomen urheilugaalassa palkittiin salibandyihmisiä seuraavasti:

Lajin edistämistyö –palkinto: Tero Riihinen

Perustelut: Tero on ollut aktiivisesti kehittämässä Keski-Suomen alueella pelattavaa salibandyn Seppä-Liigaa. Seppä-Liiga on alueen kortteliliiga, jossa harrastamisen kulut ovat maltilliset ja pelimatkat lyhyet. Sarja on erittäin suosittu: 10 sarjatasoa ja lähemmäksi 100 joukkuetta mukana. Teron panos Seppä-liigan kehittämiseen on ollut elintärkeää.

Seuratoimija –palkinto: Ari Vilenius

Perustelut: Ari on ollut pitkään jämsäläisen Duon taustalla ja onnistunut synnyttämään ison salibandybuumin Jämsän seudulle. Harrastajamäärät ovat olleet pitkään kasvun tiellä ja huiput ovat päässeet aina maajoukkuetielle asti. Duo tekee myös hyvää yhteistyötä myös muiden alueen seurojen kanssa.

Kuntien liikuntatekoina palkittiin Keski-Suomen urheilugaalassa seuraavat henkilöt:

Kyyjärvi: Liikuntateko: Henri Jäntin ja Vesa Mäkelän järjestämä salibandytoiminta lapsille ja nuorille

Perustelut: Henri Jäntti ja Vesa Mäkelä ovat aktiivisella toiminnallaan edistäneet kaikenikäisten lasten ja nuorten liikkumista Kyyjärvellä. He ovat vetäneet junnujen salibandyjoukkuetta ja salibandykerhoja eri-ikäisille koululaisille. Harjoituksia ja kerhoja on ollut useina iltoina viikossa.

Joutsa: Liikuntateko: Pekka Huikko

Perustelut: Pekka on pitkäaikaisena puheenjohtajana edistänyt Flanelsin matalan kynnyksen harrastustoimintaa vuosi vuodelta. Lisäksi hän on viimeiset kaksi vuotta toiminut poikien 2007-2010-joukkueen päävalmentajana, nostaen omalla motivaatiollaan joukkueen Keski-Suomen harrastetason peleistä taistelemaan pitkän tauon jälkeen Sisä-Suomen aluesarjaan.

Varsinais-Suomen Urheilugaalassa palkittiin paitsi TPS:n mestarinaiset vuoden joukkueena ja Milla Nordlund vuoden salibandypelaajana lajimme tulisieluja seuraavasti:

Lajin edistämistyö 2022: Piritta Berg, SBS Wirmo

Perustelut: SBS Wirmo on ensimmäisistä salibandyseuroista, joka on ottanut käyttöönsä salibandyn matalan kynnyksen brändin Säbäkipinän. Pirittan ansiosta Säbäkipinä-toiminta on laajentunut seuran sisällä ja aina naapurikuntiin saakka. Piritta tekee isolla sydämellä laaja-alaista työtä myös tyttösalibandyn kehittämisen eteen. Hänen panoksensa lajin parissa hakee vertaistaan, hän antaa kaikkensa omalle seuralle, mutta myös koko lajille Länsirannikon alueella.

Seuratoimija 2022: Päivi Karjalainen, Pöytyän Urheilijat

Perustelut: Päivi on henkilö, joka nauttii 100 % luottamusta jokaisessa tekemässään työssä seuran/joukkueiden eteen. Siitä kertoo hänen johtamansa joukkueen pelaajat: ”Päivi on tosi mukava, kiltti ja aina tosi iloinen.  Järjestelmällinen ja hoitaa hommansa, eli täys 10+ jojo” ja ”Päivi on sellainen, et ei tarvi ite miettiä muuta kun pelaamista ja treenaamista, Päivi hoitaa loput. Infoa tulee hyvin ja ajoissa. On kiva kun Päivi on mukana kaikessa toiminnassa, käy treeneissä ja peleissä, kannustaa ja tsemppaa.”

Seuratoimija 2022: Mikko Jalonen, TPS Salibandy

Perustelut: Tämä mies tekee kaiken isolla sydämellä. Hänen toimintansa TPS Salibandyn nuorempien junioreiden eteen on niin pyyteetöntä kuin olla ja voi.  Mikko on aina paikalla, vaikuttaa ja paneutuu asioihin paljon. Hänellä on erittäin hieno kyky nähdä isoja kokonaisuuksia, joka vie lajia eteenpäin omassa seurassaan.

Palkintoja jakamassa olivat Salibandyliiton varapuheenjohtaja Juuso Laamanen ja seura- ja harrastustoiminnan johtaja Mervi Kilpikoski.

Suuri salibandyihminen oli huomion kohteena myös palkintokevään avanneessa valtakunnallisessa Suomen Urheilugaalassa, jossa Jussi Jäntti pokkasi Vuoden taustavoima -palkinnon.

Jaa artikkeli