Nimityksiä: Janne Koskisesta erotuomaripäällikkö - Gabriel Airaksinen aloittaa erotuomarikoordinaattorina

Janne Koskinen on valittu Salibandyliiton erotuomaripäälliköksi 1.12.2020 alkaen. Toisena henkilöresurssina erotuomaripuolelle liittyy vuoden 2021 alussa kokopäiväisenä erotuomarikoordinaattorina aloittava Gabriel Airaksinen.

– Muutostilanteessa saimme kaksi osaavaa tekijää kehittämään erotuomaritoimintaa. Kun saimme erotuomaripäällikön lisäksi kokopäivätoimisen erotuomarikoordinaattorin, voimme tehdä pitkäjänteisempää kehitystyötä parantamaan erotuomaroinnin edellytyksiä, kertoo kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Koskinen, 46, seuraa tehtävässä uuden työnantajan palvelukseen siirtyvää Mika Saastamoista, joka toimi erotuomaripäällikkönä vuoden 2018 toukokuusta lähtien.

Janne Koskinen saa uuteen tehtäväänsä sujuvan lähdön, sillä hän on toiminut määräaikaisena erotuomarikoordinaattorina ja erotuomaripäällikön työparina kuluvan vuoden elokuusta lähtien.

– Innolla odotan uuden työtehtävän haasteita. Olen vuosien varrella toiminut erotuomarisektorilla hyvinkin erilaisissa tehtävissä ja nyt pääsen hyödyntämään täysipainoisesti niissä kertynyttä kokemusta ja kokonaisnäkemystä. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että erotuomarisektorille jyvitettiin nyt myös lisää vakinaista työresurssia. Uskon, että Gabrielin kanssa saadaan paljon positiivista aikaiseksi, Koskinen toteaa.

Koulutukseltaan Janne Koskinen on HuK Tampereen yliopistosta.

Erotuomaripäällikön vastuutehtäviin kuuluu mm. erotuomaritoiminnan organisointi, kehittäminen ja johtaminen, erotuomareiden koulutus- ja rekrytointiprosessit, yhteistyö sidosryhmien ja alueellisten Salibandyliiton erotuomaritoimijoiden kanssa, erotuomaritoiminnan sähköisten järjestelmien kehittäminen, erotuomaritoiminnan talouden seuraaminen ja kansainvälinen yhteistyö IFF:n ja muiden maiden lajiliittojen kanssa.

Erotuomarikoordinaattorin toimi
jatkossa kokopäiväinen

Tervetullut muutos erotuomaripuolen henkilöresursseihin on erotuomarikoordinaattorin tehtävän muuttuminen kokopäiväiseksi. Viime vuosina toimi on ollut määräaikainen, mikä on vaikeuttanut toiminnan suunnitelmallisuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Vuoden 2021 alussa erotuomarikoordinaattorina aloittava Gabriel Airaksinen, 22, toimi vuonna 2019 kyseisessä tehtävässä Salibandyliitossa.

– Olen erittäin otettu, kun pääsen työskentelemään jälleen sydäntäni erittäin lähellä olevan lajin parissa ja osaksi maailman parasta työyhteisöä. Odotan innolla yhteistyötä Jannen kanssa, vaikka yhteistyö Mikan kanssa sujuikin äärimmäisen mutkattomasti ja hän hoiti erotuomaripäällikön tehtävää suurella sydämellä, Airaksinen kiittää.

Erotuomarikoordinaattorin vastuisiin kuuluu mm. erotuomaritoiminnan asiakaspalvelu, erotuomarikoulutukseen liittyvät tehtävät, erotuomaritoiminnan sähköisten järjestelmien käyttö ja ylläpito ja lisäksi vielä käytettävyys liiton järjestämien tapahtumien juonto- ja kuulutustehtävissä.

– Viestikapula siirtyy osaaviin käsiin. Sekä Janne että Gabriel ovat todella hyviä henkilöitä tehtäviinsä, joten voin rauhallisin mielin palata erotuomaritehtävissä takaisin vapaaehtoistoimijaksi, Mika Saastamoinen  naurahtaa ja jatkaa:

– Salibandyliitossa vietetty reilu viisi vuotta on ollut kolmen eri tehtäväkuvan kautta erittäin monipuolinen ja muistoja jättävä ajanjakso. Erotuomaritoiminnan arvostus on mielestäni noussut niin Salibandyliiton sisällä kuin varsinkin pääsarjajoukkueiden piirissä ja tämän trendin toivon jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Gabriel Airaksinen on paitsi erotuomari, tehnyt myös juonto- ja selostustehtäviä salibandytapahtumissa.

Kuvat: Ville Vuorinen ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli