SB-Pro käänsi Super Cupin itselleen – salibandykauden avauspokaali Nurmijärvelle

SB-Pro juhli viimeisenä, kun salibandykausi avattiin Lempäälässä viime kauden kärkijoukkueiden välisellä naisten Super Cupilla. Pro nousi kolmen maalin tappioasemasta Porvoon Salibandyseuraa vastaan tasoihin ja lopulta 5–4-voittoon Meri-Helmi Höynälän viime hetken maalilla.

Mikkelistä koronatilanteen vuoksi Lempäälään siirretyn tapahtuman avauserä oli melkeinpä PSS:n näytöstä, kun kaksikko Ella HolmbergElla Sundström onnistui kahdesti ja vielä viime hetkellä Aada Heikkinen purjehti maalivahti Arla Salon avauksesta nostamaan tilanteeksi jo 3-0. Jo viime talven cupfinaalissa PSS:aa vastaan 0–3:sta voittoon noussut SB-Pro kavensi toisessa erässä kahdesti, mutta toisella tauolla porvoolaiset johtivat vielä 4-2 Julia Turusen lingottua pallon kaukaa aivan yläriman alle.

Päätöserässä rohkeasti prässänneen SB-Pron kaksinkamppailuvoima näkyi, kun se karvasi pallon yhä uudelleen itselleen etenkin PSS:n kakkosviisikolta. Elina Kujala vapautti Jaana Lirkin ohjaamaan takatolpalta näyttävästi Pron kolmannen maalin, ja kohta Karoliina Kujala löi rystyltä pelin tasoihin SB-Pron riistettyä taas kerran pallon hyökkäyspäädyssä. Iltapäivän ratkaisumaali syntyi PSS-puolustuksen sokkosyötöstä laitaan. Sen haistanut Hanna-Mari Uimonen siirsi saman tien keskelle Meri-Helmi Höynälälle, joka kiskaisi aikailematta laukauksensa oikeaan yläkulmaan Arla Salon ulottumattomiin.

– Tilanne ajoi meidät siihen, että oli pakko alkaa pelata aggressiivisemmin ja fiksata kokoonpanoa, SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander mietti Ruudun haastattelussa.
– Koutsien pitää katsoa nyt tiukasti peiliin ja miettiä, miksi oltiin ensimmäinen erä noin kuutamolla. Toki se oli samalla myös Porvoon hyvyyttä, mutta kyllä meidän tunnetilamme oli aluksi vähän kuin hallisarjassa.

– Meillä oli hyvä peliintulo, mutta vahva Pro yksinkertaisti peliään ja pääsi paineistamaan puolustustamme ja tilanteet maalin eteen, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen tiivisti.
– Meillä oli tänään paljon hyvää mutta myös paljon asioita, joita pitää vielä parantaa.

SB-Pro selviytyi Super Cupiin viime kauden cupvoittajana ja PSS koronakriisin katkaiseman kauden runkosarjan ykkösenä.

Ville Vuorisen ottelukuviin

Super Cup 2020:

Naiset

PSS – SB-Pro 4-5 (3-0, 1-2, 0-3)

1. erä: 9.45 Ella Holmberg (Ella Sundström) 1-0, 11.48 Ella Holmberg (Sundström) 2-0, 19.56 Aada Heikkinen (Arla Salo) 3-0.
2. erä: 33.23 Aada Isometsä 3-1, 34.35 Ina Leminen 3-2 rl, 35.43 Julia Turunen (Annika Hautojärvi) 4-2.
3. erä: 44.03 Jaana Lirkki (Elina Kujala) 4-3, 55.18 Karoliina Kujala (Elina Kujala) 4-4, 57.30 Meri-Helmi Höynälä (Hanna-Mari Uimonen) 4-5.