Raikas Classic vei liigamestaria - Super Cup tamperelaisten vahva näytös

Cupmestari oli F-liigan voittajaa väkevämpi miesten Super Cupin finaalissa Tallinnassa, kun Classic kukisti TPS:n lopulta peräti 7-2.

Nico Salo vei Classicin johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla, ja sama mies osui uudelleen erän lopulla. Sama joukkue vei toista erää, ja Ville Lastikka laukoi eron jo kolmeen ennen kuin Tuomas Ojala avasi turkulaisten maalitilin juuri Classicin jäähyn päätyttyä. Alpo Laitilan maali ja maalille hiipineen Aaro Helinin näyttävä yhden kosketuksen ohjaus veivät Classicin jo tavoittamattomaan 5–1-johtoon vaikka TPS:n Aleksi Ahokas heti perään kavensikin. Enempään ei esimerkillisesti puolustanut Classic tänään antanut tilaa, ja lopussa lukemat vielä komistuivat TPS:n alkaessa jo kolme ja puoli minuuttia ennen loppua yrittää ilman maalivahtia. Ensin runttasi pallon tyhjiin Oskari Heikkilä ja sitten vielä hyvän iltansa syöttöpisteellä kruunanneen Oskar Sillanpään heitosta Ville Lastikka.

Nico Salo ja Ville Lastikka iskivät kaksi maalia mieheen, mutta illan pistehai oli kolme osumaa syöttänyt Eemeli Salin.

– Oli positiivinen esitys, ja taisi olla vuosi siitä, kun TPS viimeksi kaadettiin, Classic-kapteeni Janne Lamminen myhäili Ruudun haastattelussa.
– Viime kauteen tuli jonkinlainen ulospuhallus, jonka jälkeen latailtiin akkuja vähän pitempään ja saatiin sitä kautta hyvä raikas startti tähän kauteen. Kesäharjoittelussa on menty aikaisempaa enemmän yksilöllisen kautta, ja tekeminen on ollut raikkaampaa ainakin harjoituskauteen.

Kauden avaavassa Super Cupissa kohtaavat perinteisesti edellisen kauden F-liigan ja Suomen Cupin mestarit. TPS juhli viime keväänä ensimmäistä liigamestaruuttaan, ja Cupin voitti puolestaan Classic.

Salibandya, Tallinna

Miesten Super Cup

TPS–Classic 2-7 (0-2, 1-1, 1-4)

1. erä: 2.08 Nico Salo (Aaro Helin) 0-1, 17.53 Salo (Eemeli Salin) 0-2.
2. erä: 22.42 Ville Lastikka (Salin) 0-3, 29.12 Tuomas Ojala (Lauri Eloluoto) 1-3.
3. erä: 43.19 Alpo Laitila (Oskari Heikkilä) 1-4, 50.03 Aaro Helin (Eemeli Akola) 1-5, 50.17 Aleksi Ahokas (Janne Hoikkanen) 2-5, 58.19 Heikkilä (Salin) 2-6 tm, 59.14 Lastikka (Oskar Sillanpää) 2-7 tm.