Salibandyn ottelusiirtojen varautumisohje – päivitetty 31.1.2022

Urheiluun ja liikuntaan kohdistuvat rajoitustoimet ovat poistumassa, mutta koronatilanteen vuoksi joudutaan tekemään ottelusiirtoja kevätkaudella.

Lue myös: Rajoitukset poistumassa – näin otteluruuhkaa on tarkoitus purkaa

Salibandyliiton koronaryhmä on tarkentanut aiempaa varautumisohjetta, jotta kaikille osapuolille olisi selvää, millä perustein otteluita voidaan siirtää.

Salibandyliiton alaisten otteluiden pelaamisessa noudatamme voimassa olevia aluehallintoviranomaisten (AVI:t) sekä kuntien ja kaupunkien asettamia määräyksiä. Eri tahojen suositusten perusteella otteluita ei siirretä.

Koronatapauksissa ottelusiirtoja voidaan sopia kahdella tapaa, joista a on suositeltavampi:

a) Salibandyliitto päättää ottelun siirtämisestä myöhäisempään ajankohtaan asianosaisilta joukkueilta saamansa kirjallisen selvityksen perusteella

b) asianosaiset joukkueet sopivat keskenään siirrosta ja vahvistuttavat sen Salibandyliitolla

– Toiveena seurojen ja niiden joukkueiden suuntaan esitän, että aiheen ilmaantuessa joukkueessa oltaisiin yhteydessä liittoon riittävän ajoissa matalalla kynnyksellä. Kun ottelusiirrot saadaan päätettyä mahdollisimman ajoissa, kaikkien osapuolten ylimääräiset kustannuksetkin pienenevät, kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen kannustaa.

Kulut ottelusiirroissa

Ottelusiirroissa joukkueet vastaavat omista kustannuksista (mm. matkakulut) ja yksittäisissä otteluissa salivarauksista.

Osapuolten välinen luottamus
ja kunnioitus tärkeää

Koska Salibandyliitolla ei ole keinoja selvittää ottelusiirtojen perusteita/taustoja laajemmin (esim. lääkärintodistuksin) toivomme luottamusta kaikkien osapuolten välillä. Mikäli joukkueen/seuran todetaan tartuntailmoituksella tarkoituksellisesti harhauttaneen sarjajärjestäjää, viedään tällaiset tapaukset kurinpitokäsittelyyn.

Tärkeää: Ottelusiirroissa Salibandyliiton suuntaan asioi vain joukkueen nimetty yhteyshenkilö/seuran työntekijä.

– Otteluun eivät saa osallistua positiivisen koronatestituloksen saaneet (virallinen tai kotitesti) tai koronaoireiset pelaajat.

– Siirrot ja pelien uudet ajankohdat määritellään tapauskohtaisen harkinnan mukaan. Salibandyliitto päättää ja ilmoittaa siirrosta vastustajalle ja määrää uuden ottelupäivän. Mikäli sarja on päättymässä eikä aikaa löydy, Salibandyliitto tekee päätöksen pelin pelaamatta jättämisestä.

– Päätöstä tehdessään Salibandyliitto huomio muun muassa, että kuinka monta tartuntaa joukkueella on todettu ja kuinka monta pelaajaa joukkueella on käytössä. Tietojen on oltava paikkansa pitäviä, vääristä tai harhaanjohtavista tiedoista seuraa voidaan sanktioida.

Ottelusiirroista vastaavat henkilöt

F-liiga, miesten Divari, naisten 1. divisioona, miesten Suomisarja sekä junioreiden valtakunnalliset sarjat
– sarjavastaavat yhdessä kilpailutoiminnan johtajan Ari Vehniäisen kanssa

Alueelliset sarjat
Etelä-Suomi
– Sarjakoordinaattori Jan Kondo ja seuratoimintapäällikkö Eeva Welling

Länsirannikko ja Sisä-Suomi
– Sarjavastaava Jaakko Kaistinen ja seuratoimintapäällikkö Tiina Koivisto

Kaakkois-Suomi ja Savo-Karjala
– Sarjavastaava Timo Kankkunen ja seuratoimintapäällikkö Mikko Kaksonen

Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi
– Sarjavastaava Anna Kulmala ja seuratoimintapäällikkö Olli Junttila

Yhteystiedot tällä sivulla.

HUOM! Jos sarjavastaavaa ei ole tavoitettavissa, pyydetään arkisin ensisijaisesti olemaan yhteydessä Salibandyliiton asiakaspalveluun ja viikonloppuisin tulospalvelun päivystykseen:

Asiakaspalvelu: Puh. 0400 529 017, asiakaspalvelu@salibandy.fi, Facebook: @salibandy.fi
Tulospalvelun viikonloppupäivystys: 0400 529 017, tulospalvelu@salibandy.fi

Jaa artikkeli