Rajoitukset poistumassa – näin otteluruuhkaa on tarkoitus purkaa

Valtiovallan linjausten mukaisesti myös urheilun rajoitustoimet palaavat askel kerrallaan normaaliin rytmiinsä. Salibandyliiton sarjoissa edessä on mittava ottelusuman purku, jota Salibandyliiton koronaryhmä on tänään käsitellyt.

Lue myös: Salibandyn ottelusiirtojen varautumisohje – päivitetty 31.1.2022

– Suunta on nyt viranomaisilla oikea. Hienoa, että koronarajoituksia on vihdoin alettu purkaa niin, että pelaamaan päästäneen kaikilla sarjatasoilla taas lähipäivien tai ainakin lähiviikkojen aikana. Koska rajoitusten purku etenee eri puolella Suomea eri tahtiin, ja koska joukkuekohtaisia tartuntaryppäitä tulee varmasti eteen, toivon, että pelaajat, seurat ja liitto tekevät tiivistä ja rakentavaa yhteistyötä turvallisen ja urheilullisen pelaamisen varmistamiseksi, toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kertoo.

Miten sarjatoiminnan avaamisessa on tarkoitus edetä?

– Liiton koronaryhmässä on päädytty siihen, että toiminnan avautuessa ensin pelataan ne ottelut, jotka on merkitty otteluohjelmiin eli joita ei ole vielä siirretty. Näin pääsemme nopeimmin liikkeelle ja saamme lisäaikaa suman purkamiseksi, koska uusien otteluajankohtien määrittäminen ei käy käden käänteessä, kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen valottaa ja jatkaa:

– Tästä johtuen toivommekin seuroilta ja joukkueilta kärsivällisyyttä. Joulukuun puolivälissä alkaneen sulun aikana otteluita on jäänyt rästiin lukuisia, joille pitää löytää uudet ajankohdat. Käytännössä sulku on koskettanut noin 800 joukkuetta.

– Joillakin alueilla joudumme edelleen ottamaan huomioon koronarajoitteet, lisäksi haasteina ovat erotuomareiden saatavuus ja erotuomareiden asettelut otteluihin. Myös salitilanne pitää huomioida, koska muidenkin lajien sarjoja ollaan avaamassa.

Ottelusiirroiltakaan ei voida välttyä.

– Isona toiveena seurojen ja niiden joukkueiden suuntaan esitän, että aiheen ilmaantuessa joukkueessa oltaisiin yhteydessä liittoon riittävän ajoissa matalalla kynnyksellä. Kun ottelusiirrot saadaan päätettyä mahdollisimman ajoissa, kaikkien osapuolten ylimääräiset kustannuksetkin pienenevät, Vehniäinen kannustaa.

Sulun aikana väliinputoajaksi jääneet T21- ja P21-juniorisarjat saadaan myös käyntiin pikaisesti. Salibandyliitossa on varauduttu kauden jatkamiseen toukokuulle, jotta sarjat saadaan pelattua päätökseen.

Viranomaisten linjaukset

Rajoitukset ovat eri alueilla erilaisia, joten aina on syytä tarkistaa oman alueen Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta, minkälaisia rajoituksia alueellesi kohdistuu.

Aluehallintoviraston (AVI) koontisivusto:
Aluehallintoviraston kuulutukset ja yleistiedoksiannot

Olympiakomitea on 28.1. päivittänyt omaa toimintaohjettaan:
Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun urheiluun

Jaa artikkeli