Viranomaisten rajoitukset lieventyneet - loppukaudella ei enää ottelusiirtoja koronasyistä

Salibandyliitto on päättänyt, että maanantaista 21.3.2022 lähtien ottelusiirtoja ei tulla enää tekemään koronaan liittyvin perustein.

Salibandyliitossa on pandemian ajan noudatettu terveysviranomaisten ohjeita ja määräyksiä sarjatoiminnassa. Koronatilanne on muuttunut ja eri alueiden aluehallintoviranomaiset purkaneet otteluiden järjestämiseen ja pelaamiseen liittyneet rajoitukset helmikuun alkupuolella. Sarjatoiminta käynnistyi tauon jälkeen kaikissa sarjoissa helmikuussa.

Näin ollen myös mahdollisuus ottelusiirtoihin koronaan liittyvistä syistä puretaan ja siirtoja ei käsitellä maanantaista 21.3. lähtien.

Minimikokoonpano otteluissa on pelisääntöjen mukainen 1+5 pelaajaa. Tarvittaessa joukkueen ottelukokoonpanoa voi täydentää esim. seuran muista joukkueista kilpailusääntöjen mukaisesti. Joukkuetta ei siis voi vahvistaa näissäkään olosuhteissa kilpailusääntöjen vastaisesti. Pelaajasiirtoja voi tehdä kauden loppuun asti sellaisista pelaajista, jotka eivät ole vielä pelanneet tällä kaudella.

Mikäli joukkue ei saa tarvittavaa määriä pelaajia otteluun, katsotaan joukkueen luovuttaneen ottelun. Otteluluovutuksissa menetellään KilpS 41§ mukaan. Joukkueen luovuttaessa ottelun vastustaja katsotaan voittajaksi tuloksella 5–0 tai sellaisella liiton hallituksen tai sen osoittaman määräämällä tuloksella, josta luovuttanut joukkue ei hyödy. Luovuttaneen joukkueen on suoritettava liitolle luovutusmaksu.

F-liigan miesten ja naisten pudotuspeleihin sekä näiden sarjojen karsintoihin ja miesten Divarin karsintoihin on määritelty omat toimintatavat.

Jaa artikkeli