Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 9: Arja Kilpeläinen

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Arja Kilpeläinen
Ikä: 41
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri
Ammatti: HR Business Manager
Kotikunta: Espoo
Ehdottanut seura/t: Esport Oilers ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Pelaajatausta liigassa: Tapanilan Erä , HIFK, SSV, maajoukkue vuosina 1994-2007 ja NMJ-kapteeni vuosina 2003-2007. Erilaiset luottamustoimet ja projektit salibandyssä esim. Tyttösäbä on Timanttia -projekti. Nykyään pelit jatkuvat Otaonnela Floorballin 2. divarijoukkueessa ja yli 30-vuotiaiden sarjassa.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Salibandyliiton hallituksen jäsen 3 edellistä hallituskautta. Salibandyliiton hallituksen varapuheenjohtaja kaudella 2018-2020.  Salibandyliiton huippu-urheiluvaliokunta 2009-2010, Otaonnela Floorball ry:n hallituksen jäsen 2014. Naisten salibandyn MM-kisojen 2015 järjestelytoimikunnan jäsen. Tyttösäbä on timanttia -projektin jäsen ja mukana entisten naissalibandypelaajien Respect-toiminnan käynnistämisessä.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Haluan olla edelleen vaikuttamassa salibandyn kehittymiseen ja suosion kasvuun yhdessä seurojen, vapaaehtoisten, laji-ihmisten, erotuomareiden, urheilijoiden ja liiton työntekijöiden kanssa.

Uusi strategiakausi on kiinnostava lähtökohta käydä keskustelua lajin panostusten kohdentamista salibandyn kehittymisen varmistamiseksi. Uskon, että oma tausta työelämästä johtamisen ja henkilöstön kehittämisestä antavat hyvät taustat käydä keskustelua lajin tulevaisuudesta.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Seuroissa tehdään paljon hyviä perusasioita ja näiden tuen varmistaminen ja kehittäminen on jatkossakin tärkeää. Lisäksi hyvä asia on liigojen ohjausmallin uudistaminen, niin että seurojen vaikutusmahdollisuudet ovat kasvaneet. Seuraavalla strategiakaudella on tärkeä keskittyä siihen, miten salibandyn suosiota kasvatetaan ja miten monipuolistetaan pelaamisen mahdollisuuksia aloittamisen kynnyksen madaltamiseksi sekä drop-outin vähentämiseksi.

Yksi tärkeä asia on, miten pelaajien harrastus- ja kilpailutoiminta muotoillaan, jotta kipinä lajiin syttyy ja säilyy.  Lisäksi tulee varmistaa, ettei harrastamisen kustannukset kasva, tässä keskiössä on, miten alueellinen liiton yhteistyö seurojen kanssa järjestetään ja miten yhdessä luodaan uusia ansaintamalleja ja olosuhteita seuroille.

Itselle tärkeä asia on myös naisten ja tyttöjen pelaamisen kehittäminen, jotta saadaan uusia pelaajia ja pystytään pitämään naiset ja tytöt lajin parissa. Tähän tulee myös kohdentaa panostuksia ja resursseja.

Vapaa sana
Uskalletaan jatkossakin käydä rikasta ja rakentavaa vuorovaikutusta lajin parhaaksi. Välillä on hyvä katsoa asioita ulkopuolelta ja kyseenalaistaa tottuja tapoja, jotta uudistuminen mahdollistuu.

Yhdessä onnistumme.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli