Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 7: Marko Löija

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Marko Löija
Ikä: 49
Koulutus: Markkinointimerkonomi, johtamisen erikoisammattitutkinto
Ammatti: Diplomikauppias
Kotikunta: Uusikaarlepyy
Ehdottanut seura/t:
Jeppis Floorball Club ry, Nibacos Kokkola ry, Salibandyseura Konnat ry, Seinäjoen Valaat ry, V-ja U-seura Nurmon Jymy ry ja Innebandyföreningen Blue Fox rf.

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Rakkaudesta lajiin! Olen toiminut aikaisemmin salibandy- ja jalkapalloerotuomarina 10 vuotta. Parhaimmillani salibandyssa liigatasolla. Siihen aikaan olin JSK-PEK (Pietarsaaren erotuomarikerho) johtokunnassa ja puheenjohtajana useamman vuoden ajan.

Blue Foxissa olen ollut aktiivinen vuodesta 2008 alkaen. Ensin valmentajana, joukkueenjohtajana sekä juniorijaoston puheenjohtajana. Seuran johtokunnassa olen ollut n. 10 vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta puheenjohtajana. Eli alkanut kausi on seitsemäs kausi puheenjohtajana. Olen lisäksi Salibandyliiton valtuuston jäsen.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
2000-luvun alussa olin Uusikaarlepyyssä paikallisen jalkapalloseura NIK:n johtokunnassa sekä muutaman vuoden puheenjohtajana. Samoihin aikoihin olin myös Suomen Palloliiton Keski-Pohjanmaan piirin hallituksen jäsen sekä muutaman vuoden Suomen Palloliiton liittovaltuuston jäsen.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Kun Pohjanmaan aluekokouksessa minua ehdotettiin ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen niin olin luonnollisesti kiitollinen luottamuksesta. Ottaen huomioon, myös että minun ehdotukseni takana on kuusi eri salibandyseuraa Pohjanmaalta, niin lupauduin harkitsemaan ehdotusta. Mietittyäni asiaa ja keskusteltuani kotona perheeni kanssa lupauduin ehdolle.

Yrittäjänä ja K-Citymarket kauppiaana olen ollut 20 vuotta ja vankka kokemus myös järjestötoiminnassa, niin uskon, että minulla on paljon annettavaa luottamustehtävässä.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Salibandyliitolla on selkeä visio ja strategia aina vuoteen 2028 asti, joka antaa hyvän pohjan esimerkiksi toimintasuunnitelman laatimiselle aina seuraavalle toimintakaudelle. Lisäksi F-liigan brändiuudistus tulee varmasti kantamaa hedelmää pitkällä aikavälillä.

Ainahan asioita voi pyrkiä tekemään paremmin liitossa ja seuroissa. Yksi suuri haaste on mielestäni seurojen kehitykselle sisäinen resurssipula. Vapaaehtoisten henkilöiden saaminen mukaan seuratoimintaa on entistä haastavampaa ja näin ollen liiton tuottamat palvelut eivät jalkaudu aina seuroihin toivotulla tavalla. Hyvää on se, että liitto tuottaa valmiita palvelukonsepteja seuroille mitkä osaltaan helpottaa seurojen arjen toimintaa.

Vapaa sana
Olen harrastanut kilpa-/kestävyysurheilua nuorempana päivittäisen ohjelman mukaisesti ja tiedän mitä huippu-urheilu vaatii. Tiedostan myös, kuinka tärkeää on luoda puitteet harrastustoiminnalle, jotta ihmisillä on mahdollisuus harrastaa liikuntaa terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseksi.

Olen luonteeltani määrätietoinen, pitkäjänteinen, tekemisissäni ratkaisukeskeinen, tulen erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Ammattini puolesta vahvuuksiani on kokonaiskuvien hahmottaminen, talous- ja henkilöstöjohtaminen, erilaisten ongelmatilanteiden ratkominen ja osaan myös kuunnella.

Äidinkieleni on suomi ja hallitsen myös ruotsin kielen täysin.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli