Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 2: Marko Ruuskanen

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Marko Ruuskanen
Ikä: 43
Koulutus: Sotatieteiden maisteri
Ammatti: Upseeri
Kotikunta: Janakkala
Ehdottanut seura/t: Salibandy Club Urbans ry

Taustasi salibandyssa: Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Toimin tällä hetkellä seuran puheenjohtajana. Aikaisemmin olen toiminut lasteni harrastuksen mukana seurassa valmentajana, huoltajana, joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana sekä innokkaana lasten kuskaajana ja katsomossa kannustajana.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Olen toiminut aikoinaan myös perinteikkään kuopiolaisen pesäpalloseuran (Kelta-Mustat) puheenjohtajana sekä useamman eri seuran hallituksen jäsenenä useita vuosia. Lisäksi olen ollut aktiivisesti seuratoiminnassa mukana erilaisissa tehtävissä 25 vuoden ajan salibandyn, jääkiekon ja pesäpallon parissa.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Salibandy on hieno laji ja haluan ehdottomasti olla vaikuttamassa lajin kehitykseen myös valtakunnallisella tasolla. Olen erittäin innokas ja sitoutunut seuratason aktiivitoimija ja luonteva jatkumo olisi päästä vaikuttamaan myös valtakunnallisesti lajin parissa.

Sydämeni asiana on ollut aina lasten ja nuorten liikunta sekä liikuttaminen. Minulla on paljon ideoita, olen ennakkoluuloton ja avoin, sekä olen erittäin halukas osallistumaan tulevaisuuden salibandyn kehitystyöhön. Haluan kuunnella herkällä korvalla mitä seurakentällä tapahtuu ja mitä vahvuuksia sekä kehityskohteita on olemassa. Haluan omalla avoimella toiminnallani liittotasolla edesauttaa myös seurojen mahdollisuutta kehittyä toiminnassaan laaja-alaisesti.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Salibandy voi tällä hetkellä Suomessa mielestäni todella hyvin. Harrastajamäärät ovat kasvussa ja meillä on todella paljon hienosti toimivia seuroja ympäri valtakunnan. Salibandy on ”tuotteena” erittäin tunnettu ja helposti lähestyttävä. Laji sopii kaikille ja on sitä kautta myös erittäin hyvä matalan kynnyksen laji aloittaa liikuntaharrastus.

Parannettavaa ehkä eniten onkin siinä, että huomioisimme lajin mahdollisuudet kehittää varsinkin lapsia monipuolisiksi liikkujiksi ja sitä kautta myös luoda mahdollisuuksia erilaisille poluille kehittyä salibandyn pelaajiksi. Tärkeää olisi, että meidät lajina tunnettaisiin sellaisena, että mukana oleminen on hauskaa ja kaikille löytyy lajin parista sopivaa tekemistä. Etenkin pienten lasten ja junioreiden valmentajien ja ohjaajien kouluttamiseen tulee panostaa paljon. Mitä monipuolisempia ja ammattitaitoisempia ohjaajia meillä on lajin parissa, sitä enemmän me myös houkuttelemme harrastajia lajin pariin laadukkaaseen toimintaan.

Vapaa sana
Seuratyössä parasta on ollut nähdä niitä erilaisia tarinoita ja polkuja, joita urheilijat käyvät kasvaessaan harrastajasta urheilijaksi ja toisinaan jopa huippu-urheilijaksi asti. Tärkeintä on kuitenkin mielestäni se, että jokaisella on ollut ja olisi mahdollisuus löytää itselleen liikunnallinen elämäntapa loppuelämäkseen. Runsain joukoin liikkeelle saatavat harrastajamäärät ovat perusrunko kaikelle edellä mainitulle.

Salibandyliitolla on erittäin merkittävä rooli näiden mahdollisuuksien luomisessa, ylläpitämisessä sekä kehittämisessä. Salibandyliitolla ja hallituksella on tärkeä tehtävä olla tukemassa seurojen tekemää laadukasta kasvatustyötä ja urheiluvalmennusta. Liittohallituksen ja sen jäsenten tulee olla helposti lähestyttäviä, luotettavia ja toimintaansa sitoutuvia innokkaita lajin kehittäjiä.

Olen valmis haasteeseen ja tulen tekemään töitä koko salibandyväen hyväksi.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli