Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 17: Harri Karjala

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Harri Karjala
Ikä: 35
Koulutus: Poliisin perustutkinto, Liikunnanohjaajan perustutkinto, Liiketalouden perustutkinto.
Ammatti: Poliisi
Kotikunta: Seinäjoki
Ehdottanut seura/t: Seinäjoen Peliveljet ry, SB Amerikaarto ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Minulla on noin 20 vuoden kokemus salibandysta. Tällä hetkellä toimin Seinäjoen Peliveljet ry:n hallituksessa, Seinäjoen Peliveljien F-liiga -joukkueen valmennustiimissä sekä pelaan 2. divisioonassa SB Amerikaarrossa.

Aiempaa kokemusta minulla on salibandysta 13 vuotta pelaajana Salibandyliigassa sekä muutamia vuosia alemmissa divisioonissa. Olen lisäksi toiminut seuratyöntekijänä TPS Salibandy ry:ssä, jossa toimenkuvaani kuului harrastetoiminta. Vuosien aikana olen lisäksi toiminut juniorivalmentajana sekä erotuomarina.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Kuulun tällä hetkellä Arsenal Finland ry:n hallitukseen sekä toimin Seinäjoen Poliisien Yhdistys ry:n toiminnantarkastajana. Olen lisäksi kuulunut Seinäjoen Poliisiurheilijat ry:n hallitukseen.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Minulla on pitkä kokemus salibandysta niin operatiiviselta- kuin hallinnolliselta puolelta. Salibandyihmisenä minulla on halu vaikuttaa seurojen ja lajin viemisessä eteenpäin. Salibandyliiton hallituksessa pystyisin vaikuttamaan asioihin ja antamaan oman työpanokseni lajin kehittymiselle parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Salibandy on edelleen nuori ja kasvava laji Suomessa. Lajin toimijat ovat pysyneet kohtuullisen hyvin mukana kehityksessä, koska liitto ja seurat ovat uskaltaneet tehdä rohkeita päätöksiä lajin eteenpäin viemiseksi.

Salibandy lajina on alkanut saada valtamedioissa yhä enemmän huomiota, joka on auttanut salibandyn tunnettavuuteen kasvuun muidenkin kuin vain laji-ihmisten keskuudessa. Tämä on johtanut siihen, että salibandya on alettu pitää huippu-urheiluna.

Salibandyliiton kattojärjestönä tulee jatkossa kehittää alueellista tasa-arvoa ja huomioida pienempien alueiden salibandytoiminta, jottei laji keskittyisi vain isoille alueille. Viime vuosina salibandyn lisenssimäärien kehitys on pysähtynyt. Tältä osin salibandyväen kautta linjan tulee pohtia ratkaisuja siihen, kuinka lisenssimäärät saadaan jälleen nousuun.

Vapaa sana
Tällä hetkellä elämme koronan takia vaikeita aikoja. Salibandyliiton tehtävänä on tukea, jotta salibandytoiminta seuroissa pystytään toteuttamaan vaikeista ajoista huolimatta.

Minua äänestämällä, seurat saavat Salibandyliiton hallitukseen intohimoisen salibandyihmisen, joka tietää ja tuntee seuratoiminnan haasteet. Mikäli minut valitaan hallitukseen, aion tuoda esille asioita, jotka tukevat seuratoiminnan kehittämistä.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli