Salibandyliiton hallituksen ehdokasesittely 16: Olli Lähdesmäki

Salibandyliiton jäsenistö valitsee uuden hallituksen liiton varsinaisessa kokouksessa lauantaina 28.11.2020 Helsingissä.

Puheenjohtajaksi on ehdolla kolme henkilöä ja hallituksen jäseniksi 20 henkilöä. Yksi henkilö on ehdolla molempiin tehtäviin.

Kaikki ehdokkaat näet täältä.

Olen ehdolla: Hallituksen jäsen

Perustiedot
Nimi: Olli Lähdesmäki
Ikä: 33
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri
Ammatti: Markkinointijohtaja, EräViikingit ry
Kotikunta: Helsinki
Ehdottanut seura/t: EräViikingit ry, EräViikingit Salibandyakatemia yhdistys ry

Missä tehtävissä toimit ja olet aiemmin toiminut salibandyn parissa?
Olen toiminut reilu kolme vuotta EräViikingeissä markkinoinnin, yhteistyökumppanuuksien ja viestinnän parissa. Aiemmin urheilumarkkinoinnin tehtävissä olen toiminut Veikkausliigaseura SJK:ssa ja Liigaseura TPS:ssä.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Olen opiskellut laajalti urheilujohtamista ja -markkinointia läpi akateemisen urani sekä sen jälkeen. Opintoja olen suorittanut mm. Itä-Suomen avoimesta yliopistosta, Columbia Universitysta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sekä Barca Innovation Hubista. Olen ollut jäsenenä Suomen urheilumanagerit ry:ssä sekä osallistunut Sponsorointi ja Tapahtumat ry:n tapahtumiin.

Miksi päätit lähteä ehdokkaaksi Salibandyliiton hallitukseen?
Ensimmäisiä keskustelun avauksia ja kommentteja ehdokkuudesta Salibandyliiton hallitukseen sain jo kolme vuotta sitten. En kuitenkaan kokenut tuntevani salibandykenttää ja lajin toimintaympäristöä vielä silloin riittävän hyvin.

Olen pyrkinyt alusta saakka käymään aktiivista vuoropuhelua ja keskustelua lajiväen sekä seurojen keskuudessa, sillä lajin kehittyminen on meidän kaikkien yhteinen päämäärä. Olen saanut eri puolilta kannustusta ehdokkuuteen osaamiseni ja näkemysteni kautta, joka on motivoinut minua antamaan panostani myös salibandyn laajempaan strategiseen kehittämiseen.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Suomalaisen salibandyn asema harraste- ja kuntoliikuntalajina on erittäin vahva. Lajin matalan aloittamiskynnyksen kautta suosio on kasvanut ja seurat ovat pystyneet tarjoamaan harrastustoimintaa lapsista aikuisiin lähellä koteja kiitettävästi ympäri Suomea.

Liiton tehtävä on tarjota valmiita konsepteja ja tukitoimia lajin aloittamisvaiheeseen ja harrastustoimintaan entisestään, joka tukee seurojen toimintaa. Myös junioreiden kilpatoiminnan kasvamisessa ja kehittämisessä on onnistuttu.

Parannettavaa mielestäni on suomalaisen huippusalibandyn (F-liiga / maajoukkueet) asemassa ja yleisessä mielikuvassa. Huippusalibandyn kuluttamisen ja kysynnän tulee kasvaa merkittävästi, jotta laji voi jatkaa kasvu-uralla tulevaisuudessakin. Sen osalta liiton hallituksen strateginen johtaminen on avainasemassa, sekä liiton/F-liigan operatiivisen johtamisen tulee keskittyä enenevissä määrin lajin huippuvaiheen brändin rakennukseen ja kaupallisuuden lisäämiseen.

Seurat läpi Suomen tarvitsevat liiton tukitoimia ja seuralähtöisiä rakenteita, jotka edesauttavat seuroja kasvattamaan resurssejaan.

Videon kuvaus ja editointi: Jyrki Paajanen/Siilimedia

Jaa artikkeli